Искам всеки един от вас, който твърди, че ще е по-добре да се отнема автомобилът на дадения шофьор-пилот изпитател, утре да помоли някой приятел да си разменят автомобилите в натоварения трафик. Не вярвам повечето от вас да свикнат моментално с колата и нейните особености дори и ако цял ден я карат. И след това си представете как пилот-изпитателя току що е свален от някой бърз и стабилен автомобил и с последните пари си е купил най-големия боклук, който е напълно неподготвен за пътя, но се налага с него да си върши работа. А в същото време се стреми да го кара, като отнетия му автомобил. Дали няма да е по-опасен от преди.П.П. Има много други далеч по-удачни методи за постигане на същите резултати. Нека при всяко нарушение да ти идва фотосесия в пощата с главозамайваща глоба, да има патрулки на различни места всеки път, когато пътуваш на някъде и да се виждат ... Пък да видим какво ще стане тогава.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Караш със 70 км.ч. над ограничението - взимат ти колата...
Collapse
X
-
Добре, приемат го, ном вместо 70 км/ч, числото е 30. Ти тръгваш с Купето от подписа, пропускаш някой знак за (60), защото в същия момент си изпреварвал камион с прицеп, и продължаваш да си караш с 95-100, както правят всички - малко, но отгоре. Отиваш си на моренце, връщаш се, и в пощата те чака глоба 8 000 лева, фотосесия, и покана да си върнеш книжката, защото си загубил право да управляваш МПС. Какво правиш - плащаш си главозамайващата глоба, или пък ти конфискуват колата ? Каква е разликата ? И в двата случая си без книжка.
Коментар
-
В първия случай ти взимат нещо, което имаш, а във втория тепърва ще се наложи да се чудиш от къде да вземеш парите, за да си платиш глобата и плюс това ти взимат книжката. По моемо ядовете са повече. А и за по-дълго няма да имаш кинти за гориво. Нямам нищо против всеки да си има някакво различно от моето мнение, но според мен отнемането на собственост няма да премахне проблемите по пътищата, а е възможно да доведе и до други. Колкото повече притискаш едно животно, толкова повече то се стреми да се отбрани по някакъв начин - бяга или напада. Ситуацията с отнемането на собственост доста наподобява.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
ogi28b написа:Добре, приемат го, ном вместо 70 км/ч, числото е 30. Ти тръгваш с Купето от подписа, пропускаш някой знак за (60), защото в същия момент си изпреварвал камион с прицеп, и продължаваш да си караш с 95-100, както правят всички - малко, но отгоре. Отиваш си на моренце, връщаш се, и в пощата те чака глоба 8 000 лева, фотосесия, и покана да си върнеш книжката, защото си загубил право да управляваш МПС. Какво правиш - плащаш си главозамайващата глоба, или пък ти конфискуват колата ? Каква е разликата ? И в двата случая си без книжка.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
gantcho написа:ogi28b написа:Добре, приемат го, ном вместо 70 км/ч, числото е 30. Ти тръгваш с Купето от подписа, пропускаш някой знак за (60), защото в същия момент си изпреварвал камион с прицеп, и продължаваш да си караш с 95-100, както правят всички - малко, но отгоре. Отиваш си на моренце, връщаш се, и в пощата те чака глоба 8 000 лева, фотосесия, и покана да си върнеш книжката, защото си загубил право да управляваш МПС. Какво правиш - плащаш си главозамайващата глоба, или пък ти конфискуват колата ? Каква е разликата ? И в двата случая си без книжка.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Равнопоставеност има само в комунизъма бе братле. За това има дори закони за картелните споразумения, закон за защита на конкуренцията и т.н. От къде на къде аз с дохода от 500лв, трябва да плащам същата глоба като тоя с доход 10000лв?? И от къде на къде ще има доходи по-високи от моите, по твоята логика???Аз съм ЗА наказания право пропорционални на доходите. Комунизмът си отиде отдавна.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Re: Караш със 70 км.ч. над ограничението - взимат ти колата.
donnna написа:Да бъде отнет автомобилът на шофьор, превишил скоростта с повече от 70 км/ч спрямо посоченото ограничение.Това е едно от радикалните предложения за изменение на Закона за движение по пътищата, което беше обсъдено в сряда в МВР.На обсъждането присъстваше и вътрешният министър Цветан Цветанов.Той отбеляза, че във Франция за превишена скорост с над 50 км/ч колата се конфискува.Председателят на Съюза на българските автомобилисти Георги Янакиев не е съгласен с подобно радикално предложение.На дискусията стана ясно, че близо половината катастрофи в България са заради превишена скорост.п.п. аз съм за!п.п.2. Синята птица чак толкоз не може да вървиФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
jenshen73 написа:Равнопоставеност има само в комунизъма бе братле. За това има дори закони за картелните споразумения, закон за защита на конкуренцията и т.н. От къде на къде аз с дохода от 500лв, трябва да плащам същата глоба като тоя с доход 10000лв?? И от къде на къде ще има доходи по-високи от моите, по твоята логика???Аз съм ЗА наказания право пропорционални на доходите. Комунизмът си отиде отдавна.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
gantcho написа:jenshen73 написа:Равнопоставеност има само в комунизъма бе братле. За това има дори закони за картелните споразумения, закон за защита на конкуренцията и т.н. От къде на къде аз с дохода от 500лв, трябва да плащам същата глоба като тоя с доход 10000лв?? И от къде на къде ще има доходи по-високи от моите, по твоята логика???Аз съм ЗА наказания право пропорционални на доходите. Комунизмът си отиде отдавна.Steliyan's Life!
Коментар
-
Общо взето мнението ми съвпада с това на jenshen73.Понеже Закона [би трябвало да] е еднакъв за всички, следва и с наказанията да е така. Мотива за собствеността не е приложим, тъй като става дума за наказание за нещо, което си направил ти самия, абсолютно съзнателно, то зависи от теб.Не може да искаш Закона да защитава правото ти на собственост, но да те не те "лови" когато не го спазваш умишлено и съзнателно.Връщаме се на абсурда "Закона да е строг, но не към мен".Това наказание косвено защитава правото на живот и на спокойно съществуване на другите около теб. То е също толкова важно право, както правото ти на собственост.Решил си да правиш купон, редно е да си платиш сметката. Условията [колко ще ти струва] са ти ясни още преди да си се сетил за купона, няма срещу какво да се протестира..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
jenshen73 написа:Аз не мога да схвана едно - защо според теб трябва да конфискуват колата на моментното нарушение, а не лично твоята??? Или реципрочна глоба??? Ей това не ми е никак ясно как го изкарахте ВСИЧКИ като умозаклюение? И кой е казал, че като минеш с 200 покрай констатиращият нарушението орган той трябва да те гони? Има си начини да те "уведоми", че вече си "без" кола... И да разбирам ли, че ти като виден защитник на конституционното си право на собственост все още не си се запознал например със закона за етажната собственост според който при достатъчно чести прегрешения съседите могат да поискат и да те изхвърлят от "собствеността" ти???Тук колегите защитаващи закона основно наблягат на думата "отговорност", а останалите защитаващи безумните си желания за висок адреналин и скорост защитавате собствеността си. Извинявай, но ми е писнало от безотговорни шофьори, дори на евтини автомобили като нашите да нарушават ЗДП и ППЗДП, изисквам наказуемост, дори аз доброволно и с усмивка вчера се оставих да ми напишат акт за изтеклата шофьорска книжка вместо да се правя на приятно разсеян "не ми се е налагало да шофирам". Нарушаваш - наказват те.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Не защитавам точно "отнемането" на колата, защото въпреки цитатите на Ele - живеещ текущо в Канада българин ми написа следното по следното мое запитване:"В Канада за всеки движещ се над 50 мили/час се прилагат специални точки от закона, като не само ти конфискуват автомобила, но отнасяш и затвор.- това за Канада вярно ли е?- или да приемем - 50мили над ограничението"Отговора:"Не съм чувал за такова нещо в правилника пише че ти се отнемат 6 точки и се налага глоба до $10,000"Та мисълта ми е - явно не се отнемат коли и всичко е градски легенди от сорта на ЕЖК , но определено съм за реципрочни глоби - т.е. шофираш ML63 AMG - плащаш 10000, които реално могат да ти вземат или шофираш лада - взимат ти 1000лв... Ако не можеш да платиш - конфискация И не дрънкай за 1/2 от собствеността - всички по комисията Кушлев го отнесоха.Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:И не дрънкай за 1/2 от собствеността - всички по комисията Кушлев го отнесоха.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Дрънкам, признавам си... И не ми пречи. Да, нямам правна култура, но въпреки всичко - само в България ли дадена движима собственост е съвместна??? Опитвам се само да знам правата и задълженията си, а тук във форума не винаги нещата са 100% ясни, нали?Значи - солидарна собственост, несолидарна отговорност, а? Интересно ...Steliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар