Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караш със 70 км.ч. над ограничението - взимат ти колата...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Искам всеки един от вас, който твърди, че ще е по-добре да се отнема автомобилът на дадения шофьор-пилот изпитател, утре да помоли някой приятел да си разменят автомобилите в натоварения трафик. Не вярвам повечето от вас да свикнат моментално с колата и нейните особености дори и ако цял ден я карат. И след това си представете как пилот-изпитателя току що е свален от някой бърз и стабилен автомобил и с последните пари си е купил най-големия боклук, който е напълно неподготвен за пътя, но се налага с него да си върши работа. А в същото време се стреми да го кара, като отнетия му автомобил. Дали няма да е по-опасен от преди.П.П. Има много други далеч по-удачни методи за постигане на същите резултати. Нека при всяко нарушение да ти идва фотосесия в пощата с главозамайваща глоба, да има патрулки на различни места всеки път, когато пътуваш на някъде и да се виждат ... Пък да видим какво ще стане тогава.
    Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
    Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
    -------------------------------------------------------------

Коментар

Добре, приемат го, ном вместо 70 км/ч, числото е 30. Ти тръгваш с Купето от подписа, пропускаш някой знак за (60), защото в същия момент си изпреварвал камион с прицеп, и продължаваш да си караш с 95-100, както правят всички - малко, но отгоре. Отиваш си на моренце, връщаш се, и в пощата те чака глоба 8 000 лева, фотосесия, и покана да си върнеш книжката, защото си загубил право да управляваш МПС. Какво правиш - плащаш си главозамайващата глоба, или пък ти конфискуват колата ? Каква е разликата ? И в двата случая си без книжка.

Коментар

В първия случай ти взимат нещо, което имаш, а във втория тепърва ще се наложи да се чудиш от къде да вземеш парите, за да си платиш глобата и плюс това ти взимат книжката. По моемо ядовете са повече. А и за по-дълго няма да имаш кинти за гориво. Нямам нищо против всеки да си има някакво различно от моето мнение, но според мен отнемането на собственост няма да премахне проблемите по пътищата, а е възможно да доведе и до други. Колкото повече притискаш едно животно, толкова повече то се стреми да се отбрани по някакъв начин - бяга или напада. Ситуацията с отнемането на собственост доста наподобява.
        Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
        Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
        -------------------------------------------------------------

Коментар

ogi28b написа:
          Добре, приемат го, ном вместо 70 км/ч, числото е 30. Ти тръгваш с Купето от подписа, пропускаш някой знак за (60), защото в същия момент си изпреварвал камион с прицеп, и продължаваш да си караш с 95-100, както правят всички - малко, но отгоре. Отиваш си на моренце, връщаш се, и в пощата те чака глоба 8 000 лева, фотосесия, и покана да си върнеш книжката, защото си загубил право да управляваш МПС. Какво правиш - плащаш си главозамайващата глоба, или пък ти конфискуват колата ? Каква е разликата ? И в двата случая си без книжка.
          Мога да кажа при мен каква е разликата. Ще ми вземат кола, която не принадлежи само на мен, а и на жена ми наполовина. Много често карам колата на баща ми, а той - моята. Ако ми вземат кола, тя най-вероятно няма да е моя или пък няма да е само моя. Докато ако ми наложат глоба, обаче, ще трябва да отида и да си я платя лично аз (отделен въпрос, че ще страда и семейството ми). Има и друга разлика - веднага ще подам протест и вероятно ще започна и да съдя държавата, задето на мен ми е отнела Алфа 166 или Фиат Брава (4 до 7-8 хиляди лева), а на онзи, когото са спрели преди мен са му отнели за същото нарушение ръждясала до откат жигулка за 300 лева. И ще стигна до международни съдилища и ще докажа, че на мен за едно и също нарушение са ме глобили повече, отколкото онзи с жигулката. И то несъразмерно повече...
          She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

gantcho написа:
            ogi28b написа:
            Мога да кажа при мен каква е разликата. Ще ми вземат кола, която не принадлежи само на мен, а и на жена ми наполовина. Много често карам колата на баща ми, а той - моята. Ако ми вземат кола, тя най-вероятно няма да е моя или пък няма да е само моя. Докато ако ми наложат глоба, обаче, ще трябва да отида и да си я платя лично аз (отделен въпрос, че ще страда и семейството ми). Има и друга разлика - веднага ще подам протест и вероятно ще започна и да съдя държавата, задето на мен ми е отнела Алфа 166 или Фиат Брава (4 до 7-8 хиляди лева), а на онзи, когото са спрели преди мен са му отнели за същото нарушение ръждясала до откат жигулка за 300 лева. И ще стигна до международни съдилища и ще докажа, че на мен за едно и също нарушение са ме глобили повече, отколкото онзи с жигулката. И то несъразмерно повече...
            Равнопоставеност има само в комунизъма бе братле. За това има дори закони за картелните споразумения, закон за защита на конкуренцията и т.н. От къде на къде аз с дохода от 500лв, трябва да плащам същата глоба като тоя с доход 10000лв?? И от къде на къде ще има доходи по-високи от моите, по твоята логика???Аз съм ЗА наказания право пропорционални на доходите. Комунизмът си отиде отдавна.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
              Равнопоставеност има само в комунизъма бе братле. За това има дори закони за картелните споразумения, закон за защита на конкуренцията и т.н. От къде на къде аз с дохода от 500лв, трябва да плащам същата глоба като тоя с доход 10000лв?? И от къде на къде ще има доходи по-високи от моите, по твоята логика???Аз съм ЗА наказания право пропорционални на доходите. Комунизмът си отиде отдавна.
              Абе, братле, от какъв на какъв автомобилът, на който се возя в момента, показва какви са ми доходите? Преди да критикуваш моята логика, що не се замислиш за твоята.Аз пък съм взел на заем 30-годишната кола на съседа. Или пък умишлено си карам дъртата бричка, която съм си купил специално за случая. Или пък съм взел 15-годишна изгнила Корсичка под наем от някоя местна рент-а-кар фирмичка. Ти как ми определи доходите на базата на корсичката? Я ми кажи какъв е правният критерий за определяне на доходи? И ако ми кажеш какво общо имат законите за защита на конкуренцията и "закона за картелните споразумения", който е пак същия закон за конкуренцията, ще те предложа за Нобелова Награда

Коментар

Re: Караш със 70 км.ч. над ограничението - взимат ти колата.

donnna написа:
                Да бъде отнет автомобилът на шофьор, превишил скоростта с повече от 70 км/ч спрямо посоченото ограничение.Това е едно от радикалните предложения за изменение на Закона за движение по пътищата, което беше обсъдено в сряда в МВР.На обсъждането присъстваше и вътрешният министър Цветан Цветанов.Той отбеляза, че във Франция за превишена скорост с над 50 км/ч колата се конфискува.Председателят на Съюза на българските автомобилисти Георги Янакиев не е съгласен с подобно радикално предложение.На дискусията стана ясно, че близо половината катастрофи в България са заради превишена скорост.п.п. аз съм за!п.п.2. Синята птица чак толкоз не може да върви
                И аз съм За , но това няма да е по различно от конфискация на МПС при употреба на алкохол над 1.2 промила. За какво точно става въпрос , ще ти отнемат колата , но тя е семейна собственост[и жената е собственик] какво правим. Ако се отнеме колата , съпругата е ощетена без да има вина с две думи нарушаваме нейните права. Де факто става като при употребата на алкохол над 1.2 . Конфискуват ти колата но тя е и на съпругата, като тя не е знаела и не е била в колата когато си шофирал пиян. Колата се оценява на определена стойност и съпругата може да откупи дяла на съпруга си 50% Примерно колата е оценена на 3000лв. съпругата плаща 1500лв. и колата е нейна. Да ама не при това не се изисква смяна на талона освен ако самата тя не пожелае Или обобщено ако те хванат с така превишена скорост плащаш все едно глоба в по-голям размер. Но пък като хванат "баровеца" с джип за 120000лв. и е семеен ще плати 60000лв. да я откупи жена му. Това е наистина "добра" глоба , но ако не е семеен олеква яко
                Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

jenshen73 написа:
                  Абсолютно си в грешка. При демокрацията пред закона всички са равни. Има глоби, чийто размер е функция от доходите, доколкото знам в някои скандинавски страни е така, но ние си имаме спец по Скандинавия, там няма да се намесвам. Обаче онзи с доход 10 000 няма вина, че твоят доход е 500, нали? За това си има данъци и там той плаща повече от теб, но при глобите не е така.
                  like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Както казах в един предишен пост - на мен ми е все едно дали ще ме сгази Жигула или Ферари ...
                    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                    Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

gantcho написа:
                      jenshen73 написа:
                      Абе, братле, от какъв на какъв автомобилът, на който се возя в момента, показва какви са ми доходите? Преди да критикуваш моята логика, що не се замислиш за твоята.Аз пък съм взел на заем 30-годишната кола на съседа. Или пък умишлено си карам дъртата бричка, която съм си купил специално за случая. Или пък съм взел 15-годишна изгнила Корсичка под наем от някоя местна рент-а-кар фирмичка. Ти как ми определи доходите на базата на корсичката? Я ми кажи какъв е правният критерий за определяне на доходи? И ако ми кажеш какво общо имат законите за защита на конкуренцията и "закона за картелните споразумения", който е пак същия закон за конкуренцията, ще те предложа за Нобелова Награда
                      Аз не мога да схвана едно - защо според теб трябва да конфискуват колата на моментното нарушение, а не лично твоята??? Или реципрочна глоба??? Ей това не ми е никак ясно как го изкарахте ВСИЧКИ като умозаклюение? И кой е казал, че като минеш с 200 покрай констатиращият нарушението орган той трябва да те гони? Има си начини да те "уведоми", че вече си "без" кола... И да разбирам ли, че ти като виден защитник на конституционното си право на собственост все още не си се запознал например със закона за етажната собственост според който при достатъчно чести прегрешения съседите могат да поискат и да те изхвърлят от "собствеността" ти???Тук колегите защитаващи закона основно наблягат на думата "отговорност", а останалите защитаващи безумните си желания за висок адреналин и скорост защитавате собствеността си. Извинявай, но ми е писнало от безотговорни шофьори, дори на евтини автомобили като нашите да нарушават ЗДП и ППЗДП, изисквам наказуемост, дори аз доброволно и с усмивка вчера се оставих да ми напишат акт за изтеклата шофьорска книжка вместо да се правя на приятно разсеян "не ми се е налагало да шофирам". Нарушаваш - наказват те.
                      Steliyan's Life!

Коментар

Общо взето мнението ми съвпада с това на jenshen73.Понеже Закона [би трябвало да] е еднакъв за всички, следва и с наказанията да е така. Мотива за собствеността не е приложим, тъй като става дума за наказание за нещо, което си направил ти самия, абсолютно съзнателно, то зависи от теб.Не може да искаш Закона да защитава правото ти на собственост, но да те не те "лови" когато не го спазваш умишлено и съзнателно.Връщаме се на абсурда "Закона да е строг, но не към мен".Това наказание косвено защитава правото на живот и на спокойно съществуване на другите около теб. То е също толкова важно право, както правото ти на собственост.Решил си да правиш купон, редно е да си платиш сметката. Условията [колко ще ти струва] са ти ясни още преди да си се сетил за купона, няма срещу какво да се протестира.
                        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                        www.cyxap.com

Коментар

jenshen73 написа:
                          Аз не мога да схвана едно - защо според теб трябва да конфискуват колата на моментното нарушение, а не лично твоята??? Или реципрочна глоба??? Ей това не ми е никак ясно как го изкарахте ВСИЧКИ като умозаклюение? И кой е казал, че като минеш с 200 покрай констатиращият нарушението орган той трябва да те гони? Има си начини да те "уведоми", че вече си "без" кола... И да разбирам ли, че ти като виден защитник на конституционното си право на собственост все още не си се запознал например със закона за етажната собственост според който при достатъчно чести прегрешения съседите могат да поискат и да те изхвърлят от "собствеността" ти???Тук колегите защитаващи закона основно наблягат на думата "отговорност", а останалите защитаващи безумните си желания за висок адреналин и скорост защитавате собствеността си. Извинявай, но ми е писнало от безотговорни шофьори, дори на евтини автомобили като нашите да нарушават ЗДП и ППЗДП, изисквам наказуемост, дори аз доброволно и с усмивка вчера се оставих да ми напишат акт за изтеклата шофьорска книжка вместо да се правя на приятно разсеян "не ми се е налагало да шофирам". Нарушаваш - наказват те.
                          Очевидно, че дори и няколкото държави и "автономни територии", в които има заканово основание за отнемане на автомобил, правната презумция е отнемането на "инструмента на нарушението", а не просто някаква собственост. Във Франция, например, могат да задържат точно конкретния автомобил, след което за да се отнеме, е необходимо да се произнесе съда.Хайде де приложим обратната хипотеза. Карам кола под наем и нарушавам закона. Очевидно не могат да вземат колата на фирмата. Искат моята лична. Да, но аз нямам такава И пак стигаме до разумното решение - глоба. Ако приложим вашата логика, обаче, може би трябва да ми вземат някаква друга собственост, която няма нищо общо с нарушението. Може би апартамента ми, който принадлежи наполовина на жена ми И цялото семейство, което няма никаква вина за нарушението ми - на улицата. При това положение даже ще се радвам ако случайно решат вместо апартамента да ми отнемат плазмения телевизор.Това е особено приложимо за чужденци, прави ми впечатление. Току виж държавата се сдобила и с Бъгингамския Дворец Явно не усещате в какви правни абсурди залитате само защото сте се обявили в подкрепа на една безумна идея

Коментар

Не защитавам точно "отнемането" на колата, защото въпреки цитатите на Ele - живеещ текущо в Канада българин ми написа следното по следното мое запитване:"В Канада за всеки движещ се над 50 мили/час се прилагат специални точки от закона, като не само ти конфискуват автомобила, но отнасяш и затвор.- това за Канада вярно ли е?- или да приемем - 50мили над ограничението"Отговора:"Не съм чувал за такова нещо в правилника пише че ти се отнемат 6 точки и се налага глоба до $10,000"Та мисълта ми е - явно не се отнемат коли и всичко е градски легенди от сорта на ЕЖК , но определено съм за реципрочни глоби - т.е. шофираш ML63 AMG - плащаш 10000, които реално могат да ти вземат или шофираш лада - взимат ти 1000лв... Ако не можеш да платиш - конфискация И не дрънкай за 1/2 от собствеността - всички по комисията Кушлев го отнесоха.
                            Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                              И не дрънкай за 1/2 от собствеността - всички по комисията Кушлев го отнесоха.
                              Толкова ли е трудно да подтиснеш аграрния подтик да придадеш цветистост на израза си и да водиш спора цивилизовано?Вече доказа в достатъчна степен, че си човек без елеменарна правна култура и пак продължаваш да дрънкаш на едро. Комисията Кушлев се занимава с имущество придобито от престъпна/незаконна дейност, а не с административна конфискация на законно придобито и владяно такова, което е и предмет на настоящия спор. Мисля, че на всеки мислещ му е пределно ясно кой дрънка

Коментар

Дрънкам, признавам си... И не ми пречи. Да, нямам правна култура, но въпреки всичко - само в България ли дадена движима собственост е съвместна??? Опитвам се само да знам правата и задълженията си, а тук във форума не винаги нещата са 100% ясни, нали?Значи - солидарна собственост, несолидарна отговорност, а? Интересно ...
                                Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                                X