ExGANDI написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Караш със 70 км.ч. над ограничението - взимат ти колата...
Collapse
X
-
She was only a whisky maker but he loved her still.
-
Lane Staley написа:ExGANDI написа:...Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
Volvo S60 Sport 2.4D
Коментар
-
Lane Staley написа:ExGANDI написа:...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Искам да направя лека поправка, относно някои понятия, които се смесват, а в действителност нямат нищо общо.Повечето катастрофи НЕ СТАВАТ заради ПРЕВИШЕНА скорост, а заради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост.Разликата е огромна, и за да ме разберете, ще ви дам един пример:Нощем, трябва да се движите със скорост, която би ви позволила да спрете в зоната на видимост на фаровете. Т.е. фаровете ви осветяват обект (опасност), вие започвате да спирате и спирате без да го блъснете.Късите светлини светят на 30-40 м пред автомобила (по стандарт ЕСЕ R112 е левия на 30 м, десния на 60 м). При осветена зона 40 м, познайте с колко трябва да се движите при разминаване с друг автомобил (също каращ на къси), за да може да спрете, ако на пътя видите паднал човек да речем?С 90? С 50? Нееееее. С 35 км/ч, драги мои.Питам сега...кой от вас при разминаване извън града кара с 35?
Коментар
-
Това каква връзка има с темата?.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Не ми се струват много логични разсъжденията ти по горе, не знам дали са твои или са плод на на някой друг.Ако бяха верни, мисля че в целия свят разрешената за движение скорост през нощта щеше да е 35 км/ч.От друга гледна точка, "превишена", "несъобразена", "превишена над съобразената" ... става малко абстрактна тема за факултета по философия, а не тема от реалността.При която и да е катастрофа, ако автомобила или автомобилите са били спрели няма как да се блъснат.Следователно "съобразената", напълно безопасна скорост е 0 км/ч, гарантира липсата на ПТП.Следователно всички катастрофи стават заради "превишена" скорост. Превишена над съобразената.Поради различните способности на гражданите да "съобразяват", що се отнася до скоростта на пътя, държавата е иззела тази функция за себе си и ни указва съображенията си с Правилника за движение по пътищата и пътните знаци.Стигаме до държавата. "Съобразителна" ли е или не.Усещаш ли каква тъпотия можем да заформим, започвайки разсъждения на тази плоскост.Ще стигнем до Станишев, Бойко и Доган и ще свършим, че Иван Костов е виновен за убийството на Кенеди..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Хахаха... Твърде свободно предположение правиш като асоциираш несъобразена с превишена. Това изобщо не е вярно. Имал съм акт за "намалена скорост" или казано по законния начин - минимална скорост съобразена с пътната обстановка. Та и тези които карат с 50 при ограничение 90 трябва да са за акт (това в случай, че останалите участници в движението се движат с около 80-90). При положение, че на мен ми го написаха за каране с 30 при ограничение 40. На пътя за Варна, при разклона за Ловеч. Там където в едно ниско място има 2 бензиностанции една срещу друга. Едно време бяха петролски, сега не ги знам какви са. Аз всъшност карах толкова бавно за да дразня полицаите, но си го отнесох. Е... това е като глобяването на пешеходци за неправилно пресичане. Има го в закона, но почти не се прилага.
Коментар
-
Malone написа:Не ми се струват много логични разсъжденията ти по горе, не знам дали са твои или са плод на на някой друг.Ако бяха верни, мисля че в целия свят разрешената за движение скорост през нощта щеше да е 35 км/ч.От друга гледна точка, "превишена", "несъобразена", "превишена над съобразената" ... става малко абстрактна тема за факултета по философия, а не тема от реалността.При която и да е катастрофа, ако автомобила или автомобилите са били спрели няма как да се блъснат.Следователно "съобразената", напълно безопасна скорост е 0 км/ч, гарантира липсата на ПТП.Следователно всички катастрофи стават заради "превишена" скорост. Превишена над съобразената.Поради различните способности на гражданите да "съобразяват", що се отнася до скоростта на пътя, държавата е иззела тази функция за себе си и ни указва съображенията си с Правилника за движение по пътищата и пътните знаци.Стигаме до държавата. "Съобразителна" ли е или не.Усещаш ли каква тъпотия можем да заформим, започвайки разсъждения на тази плоскост.Ще стигнем до Станишев, Бойко и Доган и ще свършим, че Иван Костов е виновен за убийството на Кенеди.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Malone, ти уж със закона работиш...Съгласно чл.20 (2) на ЗДвП:Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.Най-често, при ПТП, в акта пише "водачът се движи с несъобразена за пътните условия скорост...", т.е. нарушил е виновно чл.20 (2), именно поради почервенената част на текста. Щом не си можал да спреш пред ПРЕДВИДИМО препятствие, то ти си нарушил закона. За непредвидимите е друга работата. Въпрос на доказване (в съда) е, дали една дупка на иначе гладък и равен път е предвидимо или непредвидимо препятствие.АБСУРДНО е, знам, но е така в закона и се прилага най-старателно от катаджиите на пътя.А "превишена" е скорост, установена с радар или друго техническо средство, която е в нарушение на чл.21, или на ограничение наложено с пътен знак.Чл.21При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в км/ч: (следват познатите ви максимални скорости - за леки автомобили: 50 / 90 / 130 и т.н.Най-често задаваният въпрос към съдебните авто-експертизи е: "С каква скорост е трябвало да се движи водача, за да избегне ПТП".
Коментар
-
Immortal написа:... Най-често задаваният въпрос към съдебните авто-експертизи е: "С каква скорост е трябвало да се движи водача, за да избегне ПТП".Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
ExGANDI написа:Вечер. На Цариградско шосе. На 90 метра от предната кола? Аре стига бе...Yellow_Flash_Colorz_PDT_05FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
simeon3000 написа:Immortal написа:... Най-често задаваният въпрос към съдебните авто-експертизи е: "С каква скорост е трябвало да се движи водача, за да избегне ПТП".
Коментар
-
Темата продължава с някакви акценти и философии и като че ли се поизчерпа.Ама ако вали сняг трябва да се намали, но не и ако снегорина е изринал снега преди това. Ама ако е изринал преди 1 час и 32 минути, пак трябва да се намали, но това важи само ако вали силно. Ако вали пък слабо трябва да се гледа и точно откъде е изгряло слънцето онзи ден..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар