Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Летни гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

geshabeli написа:
    Има видима разлика в височината и широчината. За зимата според мен е по-добре да са 175 ама за лятото си е по-добре 165. А за изправянето- не съм съгласен. Височината обаче е от значение при типото- ще ти остане по-здрава предната броня ПП: Разликата е 3-4 до 10лв.
    Предполагам, че си направил грешка като пишеш за лятото 165х65.... По тесния размер е по-добър за зимата. Аз в момента съм със 165х65х14 и мисля за лятото да взема 175х65х14, макар че на моя модел Типо му дават най-много 165х65. Въпроса е с колко ще ми се вдигне разхода ако сложа 175х65х14
    FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
    ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

brat John не мисля че ако минеш от 165 на 175 ще се промени разхода или ако се промени то ще е нещо смешно което не можеш да го усетиш никога. Виж ако сложиш 205 това е друга работа :D А за зимата определено е по добре с по-тесни гуми тежестта се съсредоточава на по-малка площ и има по хубаво сцепление .
      Слагайте си коланите

Коментар

mvmrik написа:
        Да ви питам колко горе-долу вървят летните гуми втора употреба, че нямам пари за нови а мойте са много зле. В момента гумите са ми 165х65х14 и се чуда дали ако сложа отпред на типото 175х65х14 ще опират в калниците.
        Горещо не ти препоръчвам втора употреба гуми.По-добре си вземи един "Матадор", карал съм с такива Бравата, и сега сина ми е със зимни такива на Реното.Не са скъпи и са си нови гуми.Мисля,че 175х65х15 са около 65-70лв.
        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

BOIT написа:
          Виж ако сложиш 205 това е друга работа :D
          Ухааааааа, ами няма да е зле да сменя и двигателя с нещо от рода на 2.0 16V
          FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
          ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Nino написа:
            [По-добре си вземи един "Матадор
            Ауууууууу, само това не !!! От 4 години сме с такива, ама тва не е гума! Като започнем с това, че няколко пъти правят балони от няма нищо, на мокро си като с шейна- а са всесезонни уж- абе не си е работа!
            Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
            Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

koolio написа:
              Nino написа:
              [По-добре си вземи един "Матадор
              Ауууууууу, само това не !!! От 4 години сме с такива, ама тва не е гума! Като започнем с това, че няколко пъти правят балони от няма нищо, на мокро си като с шейна- а са всесезонни уж- абе не си е работа!
              Ами никой не ти говори за всесезонни, а за новите им модели сезонни гуми.Аз трета година, сиреч шести сезон карам две коли с такива и не съм имал проблеми с балони и подобни.Тази зима на Пунтото отпред сложих Клебер, от зад съм с Матадор произведен 2004г.Но ако си мислим,че и Клебера е произведен в Германия, соррии...MADE IN POLAND.За тези пари толкоз.Изобщо много читава гума с тези размери за пари под 150-180лв/бр. няма, а няма и да има.А ти за тези 4 години колко комплекта Матадор си сменил? Ако кажеш че не си сменил ,а караш само тези няма какво да говорим повече.Все пак-поогледай се в новите им С Е З О Н Н И модели... мисля,че няма да останеш разочарован за тези пари!Иначе претенции и аз имам много, ама възможностите са ми по-малко от тях!

Коментар

Не бих рискувал със всесезонна гума. Самата дума "всесезонна" звучи смешно.

Коментар

Alexius написа:
                  Съгласен! И споделям същото от опит.
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                    Alexius написа:
                    Съгласен съм абсолютно с вас за всесезонните гуми, просто колата, която карам, не е лично моя и се съобразявам с обстоятелствата. Ако зависеше от мен, не бих рискувал. А иначе с тези гуми сме си от 4 години, но това с балоните стана през първите 6 месеца . Иначе не знаех за нова серия на Матадор, колега, сподели подробности . Въпреки че се съмнявам, че бих скочил пак на Матадор, даже и да са ги подобрили. Лошоото чувство остава . Чувам мнения, че в тази ценова група-е хайде, леко по-скъпи- по-добри са Дебица, Корморан и Ласса, но нямам преки впечатления
                    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                    Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

koolio написа:
                      Vladim написа:
                      Alexius написа:
                      Съгласен съм абсолютно с вас за всесезонните гуми, просто колата, която карам, не е лично моя и се съобразявам с обстоятелствата. Ако зависеше от мен, не бих рискувал. А иначе с тези гуми сме си от 4 години, но това с балоните стана през първите 6 месеца . Иначе не знаех за нова серия на Матадор, колега, сподели подробности . Въпреки че се съмнявам, че бих скочил пак на Матадор, даже и да са ги подобрили. Лошоото чувство остава . Чувам мнения, че в тази ценова група-е хайде, леко по-скъпи- по-добри са Дебица, Корморан и Ласса, но нямам преки впечатления
                      Кольо, не са лоши гумите,опитай.Впечатленията ми от Корморана са също добри, но са доста шумни... говоря за летни.Значи зимния Клебер е много,много по-тих от летния Корморан.Дори, по едно време си мислех,че имам преден лагер за смяна... така виеха при спиране... като трамвай.Като сложих Клебера това изчезна тутакси и разбрах,къде е ключа от бараката.С Матадора не съм имал подобен проблем.Инче за возия КОРМОРАНА Е ПО-МЕК от Матадора.Нали говорим за гуми от сходен ценови клас.Според мен Матадор и Корморан са много добри решения за парите си.Също и Лассата, но те са малко по-скъпи... избирай ти.Мисля, другата зима да сложа нова Ласса от пред,Клебера да отиде отзад, а Матадора,който съм купил декември 2004 да подаря на теб да опиташ.Той е 175/65/14.Е,ще почерпиш една две бири!

Коментар

Alexius написа:
                        Да,бе Алекс.. всесезонна гума за автомобил ми звучи като "дървено желязо" или "многоупотребяем презерватив".Баси майтапа... ама ти си млад, питай баща си едно време к’ви гуми имаше....ако купиш "Стомил" полските, едва ли не вуйчо ти трябваше да е шеф на сервиз "Изток".А ако купиш западна.. вуйна ти да е шеф на кореком.. хихи.Идиотски работи.. а за трабант и Фиат 126.. по-лесно беше да улучиш шестица от тотото или държавната лотария... вездесъщият ЗАГ "ГЕОРГИ ДИМИТРОВ"... даму изгният кокалите дано!!!Такива екшъни бяха.. майтапи.Ми токаго си купих първият Фиат 1987г.Бяха измислили всеки да си продава личната кола само и единствено чрез "Мототехника".И като бях харесал един Ф125Р на една зъболекарака..... че то колкоз безсънни нощи имаше,мераци, щуротии, че преди да го купя му бях намерил скорости от италиански 125... петстепенни.Че кат ни подгони полицията, тогава милицията защо и по какви причини сме разкостили италианския.... Олеле много ОФФТОПИК стана, ама се извинявам, тези сладки приказки са срещи като тез на Велинград... айде като се видим ще ги продължим да не отегчаваме хората във форума...Още един път се извинявам за лиричното отклонение и ОФФТОПИКА!!!

Коментар

ЛеТнИ гУмИ лИ? :р

Надявам се никой да не е направил грешката и да е менкал зимните гуми, че вижте, какво стана навън! Не стига, че трупа сняг, като невиждало, ами всичко отдолу стана на лед!
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Навънка е отврат времето

Коментар

защо се оплаквате вчера вечерта беше най-доброто за каране ,отдолу лед отгоре сняг и никой на пътя .днес поне малко намляха задръстванията в София p.s.карайте внимателно и умната
                              фиатче Браво 2.0

Коментар

И аз се подлъгах от топлото време и се замислих за смяна на зимните гуми. А и гаджето нещо ми спомена за поне 2 нови лятни гуми да вземем, щото старите са малко за мъгла. Та се загледах в размерите дето ги имам. Зимните са 165/65/14 с железни джанти. Летните са с лети джанти ама са 185/65/14. Та се замислих какво да правя. Някакъв съвет. [/i]
                                Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
                                Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
                                Совалката средно на LPG
                                Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Working...
                                X