Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Летни гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Летни гуми

КОлеги, фиатаджии , мислите ли че е време за летните гуми?Проблемът е че са ми с летите джанти и вече много искам да си обуя колата с тях...тези железните започнаха да ме дразнят ....

Смятам,че поне до към 20-ти март са си нужни зимни гуми

Коментар

От опитът натрупал с годините определено преди средата на април не бих рискувал да слагам летните гуменки! Но... 100 човека, 100 мнения!
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Съгласен съм с мнението на Vladim но при метеорологични аномалии. Случвало се е сняг да вали и през май. Не е препоръчително да караш с летни гуми в такова време. За града обаче това не е от чак толкова голямо значение. Тук важна роля играе и температурата... Мисля, че средата на март - до края му е времето за смяна на гуми. Продължително застудяване и големи снегове след този преиод не може да има. Задръж още малко.
        Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

Според започнат ли температурите да не падат под 8-10 градуса - време е за летни гуми
          Слагайте си коланите

Коментар

Докато има температури около и под 7 градуса раничко е да се мисли за летни гуми......
            FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
            ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Ами аз какво да кажа.Цяла зима изкарах с летни гуми,при това сам от Габрово и няколко пъти минавах през прохода в сняг.Е вярно колата я карам от средата на яняри но все пак си имаше доста сняг дори и в града на моменти,и не съм имал проблем.

Коментар

peho написа:
                Ами аз какво да кажа.Цяла зима изкарах с летни гуми,при това сам от Габрово и няколко пъти минавах през прохода в сняг.Е вярно колата я карам от средата на яняри но все пак си имаше доста сняг дори и в града на моменти,и не съм имал проблем.
                То не си само ти така!!! Но като обуеш веднъж зимни и след това хич и не помисляш пак за летни преди да се оправи времето
                FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

peho написа:
                  интересно ,аз 2 пъти ходих до габрово и сняг ,сняг ,сняг даже улиците на града бяха замръзнали и се чудех защо имаше доста коли с габровска регистрация които спираха по бордюрите и беше като снежна феерия през цялото време бях на щтрек да не се тресня някой в мене ,на всички светофари минавах на червено щото ония спираха с ръчната и по темата ,ако температурите се задържат около 15 градуса е екстра за летни гуми .но не и преди април месец
                  фиатче Браво 2.0

Коментар

Хахаха,надявам се че ни си видял бяла Brava с транзитни номера да спира така с ръчната :D което значи че не съм бил аз.А тези спрелите по бордюрите явно немогат да карат. Обаче си прав,спирането с летни гуми зимата е проблем,ако не съобразиш добре скорост и дистанция може да се натресе човек в някого пред себе си.

Коментар

Да ви питам колко горе-долу вървят летните гуми втора употреба, че нямам пари за нови а мойте са много зле. В момента гумите са ми 165х65х14 и се чуда дали ако сложа отпред на типото 175х65х14 ще опират в калниците.

Коментар

mvmrik написа:
                        Да ви питам колко горе-долу вървят летните гуми втора употреба, че нямам пари за нови а мойте са много зле. В момента гумите са ми 165х65х14 и се чуда дали ако сложа отпред на типото 175х65х14 ще опират в калниците.
                        Няма да опират. Нови има сигурно под 90 лв., а ще те изкарат поне двойно повече от втора употреба за по 30-40лв. Моя съвет е изчакай малко и спести някой лев за нови.

Коментар

А колко горе-долу е разликата в цената между 165х65 и 175х65?

Коментар

mvmrik написа:
                            не е голяма, по добре сложи 175/65/14-ако искаш да не изправяш джанти всяка седмица
                            TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                            UNO 1.0 FIRE

Коментар

mvmrik написа:
                              Има видима разлика в височината и широчината. За зимата според мен е по-добре да са 175 ама за лятото си е по-добре 165. А за изправянето- не съм съгласен. Височината обаче е от значение при типото- ще ти остане по-здрава предната броня ПП: Разликата е 3-4 до 10лв.
                              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Working...
                              X