Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос свързан с отнемане на шофьорска книжка

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос свързан с отнемане на шофьорска книжка

Колеги здравейте ! Искам да ви попитам следното : взеха ми книжката преди 3 месеца ( свършиха ми точките (( на минус съм)) ) и сега ми е чудно след като изтече 6-месечното наказание какво следва - цялостен ш. курс или ... ??? търсих в сайта на КАТ но неможах да намере нищо свързано с това!Благодаря
    Fiat Brava SX 1.6 16V 103 BHP

На един приятел ми я взеха за алкохол и след 6 месеца мисля че пак караше шофъорски курсове.
    Виж бейби не сме глупаци,
    ние сме отбор от здравеняци.
    Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
    така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
    http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Възстановяваш си точките и си 6, ако не се лъжа!

Коментар

да но с цялостен изпит или някакъв по малък ?

Коментар

Май си е цялостен,на един приятел пак така му я взеха и сега ще почва пак курсове

Коментар

Re: Въпрос свързан с отнемане на шофьорска книжка

MitioLudiq написа:
            Колеги здравейте ! Искам да ви попитам следното : взеха ми книжката преди 3 месеца ( свършиха ми точките (( на минус съм)) ) и сега ми е чудно след като изтече 6-месечното наказание какво следва - цялостен ш. курс или ... ??? търсих в сайта на КАТ но неможах да намере нищо свързано с това!Благодаря
            Колега,това ме сполетя и мене преди известно време.След като ти изтече 6 месечното наказание отиваш на психо и всичко започва отначало!Без значение какъв стаж имаш и какви категории си имал започваш всичко от начало,т.е. отделен изпит за всяка категория все едно никога не си я имал!Адски тъпо е,но е факт.Успех!П.П. Като изтече шестия месец веднага отиди да се запишеш на психо,защото в моя случай датите бяха заети за един месец напред!
            Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
            Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

Коментар

Колега мерси ! От една страна е добре че е цялостен курс ( за да ми дадат пак 39 точки ) от друга не е ( мн пари 400 лева актове и 500 курс .. :Д ) Все пак мерси мн за инфото!

Коментар

Re: Въпрос свързан с отнемане на шофьорска книжка

_жоро_ написа:
                Адски тъпо е,но е факт.
                Защо смяташ това за адски тъпо ?

Коментар

А поради каква причина ако не е тайна книжката ти се озова във КАТ ? Някакво сериозно нарушение ли беше ?
                  Фиат Панда 1.2 2006година
                  Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

В 1-я пост е написал че са му свършили точките, а те могат да свършат за много неща, едва ли е само за едно сериозно.

Коментар

На мен ми я бяха прибрали за 3-месеца причина превишена скорс 42 км/ч взеха 12 точки и 200 лв :D
                      Fiat Bravo 1.4 12V

Коментар

коцев написа:
                        А поради каква причина ако не е тайна книжката ти се озова във КАТ ? Някакво сериозно нарушение ли беше ?
                        Не ме е срам да си кажа :П Първото ми провинение беше катастрофа с 5 човека в колата - 9 точки ( няма пострадали ((само колата)) ) второто провинение - превишена скорост 91 км в града + без колан - 22 точки , третото провинение катастрофа ( само материални щети ) - 9 точки . Междодругото и 2-те катастрофи са от невнимание .. бях по-малък и кой знае къде сам гледал , защото много хора са ми казвали , че карам мн добре , но това е отделен въпрос. И четвъртото провинение - спряха ме без колан отново - 8 точки и ето ти ги - 8 точки и книжка йок . Ако сте забелязали от първите 3 провинения точките стават общо 40 а книжката има 39 - чудите са как имах книжка още ? Ами и аз това се чудих :Д явно нещо са объркали в КАТ :Д та това е общо взето . Сега към края на януари ми изтича 6 месечното наказание и живот и здраве взимам книжка пак и яхвам отново ФИАТ-а , че без кола откачам! И този пък ще гледам да не правя много нарушения .. :D

Коментар

То ТРЯБВА да те е срам да го кажеш. А 6 месеца са ти малко, поне 2-3 годинки трябва да оставят такива като теб без книжка. И това хич даже не е много добро каране - само да натискаш педали и да ръгаш скорости не те прави добър шофьор. Миг невнимание - цял живот мъртъв. Ся по темата:
                          Възстановяване на отнетите точкиЛице, което е загубило правоспособност, може да я възстанови чрез полагане на изпит, но не по-рано от 6 месеца след датата, на която е предал доброволно свидетелството си или същото му е било иззето от контролните органи.
                          Възстановяване на отнети точки чрез допълнително обучение:Ако желае да възстанови отнетите му за нарушения контролни точки, преди да е изчерпал определения лимит от 39 точки, водачът може да премине допълнително обучение, като получи за това официален документ и го представи в съответната служба на МВР. Водачът може да възстанови контролни точки по този ред само веднъж в рамките на една година. Броят на възстановените по този ред точки не може да надвишава една трета от първоначалния лимит / т.е. 13 точки/, а сборът на наличните и възстановени точки не може да надхвърля този лимит. Възстановяване на отнетите точки по служебен ред за пълна дисциплинираност:Възстановяването на първоначалния лимит от контролни точки по служебен ред се прилага след като са изминали две години от последното нарушение, за което на водача са били отнети контролни точки.
                          из наредба № IЗ-1959 за определяне на първоначалния максимален размер на контролните точки на водач на моторно превозно средство, условията и реда за отнемането им и списъка на нарушенията на правилата за движение по пътищата, за които се отнемат.[/quote]
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Бре я разпитай и ходи да се запишеш на курс за възтановяване на точки 13 ти връщат и няма да ти я вземат.Може и да стане , а може и да си изпуснал срока - как не ти е казал никой незнам....С тия актове дет ги бавят с месеци ти през това време ако имаш взети точки и така се крепиш да не ти свършат.Само ,че можеш само веднъж годишно да възтановяваш.
                            Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                            Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                            Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

ele написа:
                              То ТРЯБВА да те е срам да го кажеш. А 6 месеца са ти малко, поне 2-3 годинки трябва да оставят такива като теб без книжка. И това хич даже не е много добро каране - само да натискаш педали и да ръгаш скорости не те прави добър шофьор. Миг невнимание - цял живот мъртъв.
                              Божее и тва ми го казва жена .. както и да няма да споря но не смятам че си права в тоя случай П.П nasty късно е вече тва трябваше да го направя като имах малко точки

Коментар

Working...
                              X