Ма най-редовно във всички теми с подобен характер се храните хората вместо да се опитате по друг начин да го накарате да разбере с тва ,че е млад и мисли ,че е недосегаем.Защото мила ти като караш според правилата както казваш и ако внимаваш тия дето карат бързо и изпреварват из града няма да стане нищо с теб.Трябва оня доста да се е вкарал във филма или да е пиян и дрогиран за да те отнесе.Ама тогава няма да пищиш ,че е карал бързо ,а че се малки наказанията за пияните.Помислете хората как виждат от тяхната гледна точка , стига натрапвахте вашата.Става като с родителите говорите правилните неща повтаряте ги , ама само си минават покрай ушите на децата.И ти се хабиш да пишеш и да се нервираш само...Вземи измисли начин да му отвориш очите без да го дразниш и без да е разбрал от собствен горчив опит.И за отговорите по темата са в 2-3 отговора другото е заяждане защо му е взета книжката и що е карал така...И вместо всички да се караме на младите дето кръвта им кипи.Тая държава да им направи писти за драг или състезания и там да ходят , а отвън полицаите да ги глобяват , а не да си затварят очите с/у 20лв как кара и на кой е син!!! Като си чупят колите и имат някой акт ще им дойде акъла и ще се прават на ербапи по пистата само.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос свързан с отнемане на шофьорска книжка
Collapse
Заключена тема
X
X
-
nasty написа:Ма най-редовно във всички теми с подобен характер се храните хората вместо да се опитате по друг начин да го накарате да разбере с тва ,че е млад и мисли ,че е недосегаем.Защото мила ти като караш според правилата както казваш и ако внимаваш тия дето карат бързо и изпреварват из града няма да стане нищо с теб.Трябва оня доста да се е вкарал във филма или да е пиян и дрогиран за да те отнесе.Ама тогава няма да пищиш ,че е карал бързо ,а че се малки наказанията за пияните.Помислете хората как виждат от тяхната гледна точка , стига натрапвахте вашата.Става като с родителите говорите правилните неща повтаряте ги , ама само си минават покрай ушите на децата.И ти се хабиш да пишеш и да се нервираш само...Вземи измисли начин да му отвориш очите без да го дразниш и без да е разбрал от собствен горчив опит.И за отговорите по темата са в 2-3 отговора другото е заяждане защо му е взета книжката и що е карал така...И вместо всички да се караме на младите дето кръвта им кипи.Тая държава да им направи писти за драг или състезания и там да ходят , а отвън полицаите да ги глобяват , а не да си затварят очите с/у 20лв как кара и на кой е син!!! Като си чупят колите и имат някой акт ще им дойде акъла и ще се прават на ербапи по пистата само.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:MitioLudiq написа:Aйде моля ти се точно жена да тръгва да упреква не на мен тия .. и никъде не съм казал че е гордост да карам срещъ закона!! незнам каде го прочете това?! И незнам защо да ни е срам да кажем че са ни взели книжките не съм първия нито последния и други колеги си признаха направили сме нарушения и са ни ги взели. Някой човек с 20 , 30 , 40 години стаж зад волана ако го спрат няколко пъти за без колан примерно ( дори и да няма стаж ) нали се сешташ че тва е адски глупаво и не би трябвало за това да ми вземат книжката. Тои не прави предпоставка за ПТП нали се сещаш ? И пак ти казвам не си права в тоя случай.П.П _жоро_ човек защо са те бавили 9 месеца с тая книжка бе , не ме отчайвай ???!?!Fiat Brava SX 1.6 16V 103 BHP
Коментар
-
ogi28b написа:Извинете за втория пореден пост, но прочетох темата наново и ми прави впечатление че се бъркат основни неща:Никой никога няма да ви вземе книжката за каране без колан. Книжката я губите защото ви свършват контролните точки, а не защото карате без колан. А контролните точки ви свършват за каране без колан. Но не взимат книжката за това. Има разлика нали?Fiat Brava SX 1.6 16V 103 BHP
Коментар
-
Aз не критикувам, аз изказвам мнение, както всеки, който има автомобил и го кара може да изкаже мнение. няма проблем със закона, напротив - мисля, че глобите трябва да се повишат, както и да започнат да вземат книжки масово за по до един месец. То явно имаш проблем с това, което пише в закона. Ами правя се на съдница да - защото един такъв с буйна кръв се заби преди година и половина в колата ми. С риск да си изпрося предупреждение-не сте достатъчно интелигентни, за да можете да се поставите или да си представите, че си жертва в катастрофа че ти или някой твой близък е постарадал тежко в катастрофа (не пожелавам на никого този сценарий). Защото ако можеше поне секунда да си представите и да почустваш какво би било, нямаше да дрънкате глупости във форума. Проблемът ви е, че си мислите, че сте толкова добри, че можете да контролирате колата, докато изгубите контрол - ама кел файда после. Истината е, че лоши шофьори, рискувайки живота на сума хора всеки ден, но не искате да го проумеете. Не виждам какъв е проблемът, че някой е изгубил книжката си, защото е бих хващан да кара без колан. Този човек е доказал, че не желае да спазва закона, следователно не трябва да има книжка. Мисля, че са го измислили много добре.Все пак, ако не искате да спазвате закона - има писти, летища - ходете там. Не вярвам да има човек, който не предпочита да кара по едни по-безопасни пътища и да не се страхува за своя живот и живота на хората, които обича. Нямам какво повече да кажа - мисля, че почти всекидневните репортажи за това или онова дете (и не само) в будна кома, за този или онзи в инвалидна количка, нуждаещи се от хиляди евро, за да проходят отново, за хората, борещи се убийците на децата им да отидат в затвора, вместо да се разхождат по улиците и да карат колите си говори много повече от това, което мога, което съм и което бих искала да кажа.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
MitioLudiq написа:ogi28b написа:Извинете за втория пореден пост, но прочетох темата наново и ми прави впечатление че се бъркат основни неща:Никой никога няма да ви вземе книжката за каране без колан. Книжката я губите защото ви свършват контролните точки, а не защото карате без колан. А контролните точки ви свършват за каране без колан. Но не взимат книжката за това. Има разлика нали?Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Като се правиш на съдница съди този дето те е ударил а не мен . Не си ти човека който ще ме съди ! Независими кво си казала ти мойто мнение друго всеки с мнението си ! Благодаря на колегите които ми казаха за какво става въпрос след 6-те месеца без да ме критикуват ! Айде вече някой модератор ако иска може да заключи темата ..Fiat Brava SX 1.6 16V 103 BHP
Коментар
-
Да, колегата sugarboy съвсем точно е обяснил какво имам предвид. Идеята ми е че губиш правоспособността, и едва след 6 месеца може да опиташ наново. А не че са ти взели книжката за 6 месеца. Но искам да попитам теб самия друго - Ако след първото ти нарушение са изтекли 2 години, то ти си възстановил всички точки по служебен път. И когато си мислел че имаш 31, да речем, ти си си имал всъщност 39, затова сметката ти излиза на минус една точка, а ти да речем си имал седем. Дали е така? Имаш ли 2 пълни години без нарушение в периодите между нарушенията?
Коментар
-
MitioLudiq написа:неSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
За ele - на теб ти трябва секс и да не излизаш от вкъщи щото е мноо сташно да ти кажа!!!Летят едни със самолети ниско по пътя и само гледат в кой заблуден да се блъснат...Абре и ако не са автомобилите да пищиш само ,че са средство за убиване от лудите шофиори , утре като те тресне тока какво ще пропагандираш!? Преди да пипнем щепсел да си слагаме гумените ръкавици за изолация ли.Хора умират и ще умират - просто трябва да се сведат до минимума по разумен и рационален начин!За глобите съм съгласен - правят ги като в гърция дето за маловажно нарушение си без книжка за месец , за други и повече и ще се пооправят нещата.И с твойте разъсжедия ,че един те е ударил ми мен последното птп ми е от циганин който ми отнема предимството , а са 5ма вътре и се потрошиха.Ми ако знаеше тъпия правилник и имаше малко мозък няма да тръгва пред мен с мисълта пуснах му мигач ще ме пусне , или опа ще мина пред ного деа.А зад него идва кола аз в насрешното да бягам да права челен удар и да мра заради някой дет си е купил книжка ли?Като си такава осведоми се колко хора са умряли в ръцете на неправоспособнни.И да темата е за ключ.Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
ооо няма да се обяснявам на неразбрали индивиди . Отивай да съдиш тези които са утрепали хора при ПТП-тата , не ми казвай ако това, ако онова ! В момента нямам книжка и не карам !! от къде ти хрумна че карам ?! понесъм си последствията от това че не съм спазвал закона - стига сте ме обвинявали !!! и това че имам курсове след 6-те месеца това много добре го знам ,не ме прави на тъп - не ме познаваш !!! питах колегата дали нещо друго не го е забавило и какво е било то!!Fiat Brava SX 1.6 16V 103 BHP
Коментар
-
Въпросната колежка и мен ме нападна и обиди наскоро без причина, а тя твърди, че е безопасна, защото кара със 70 при ограничение 90, но да не се отклоняваме от темата. Съвсем логично е след като са ти взели категория Б да отпаднат и следващите. Принцип в правото - който не може по-малкото, не може и по-голямото. Колкото до твоята вина - изводите се надявам, че си ги направил сам и няма нужда да ти ги припомня някой.Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
Volvo S60 Sport 2.4D
Коментар
-
koolio написа:Въпросната колежка и мен ме нападна и обиди наскоро без причина, а тя твърди, че е безопасна, защото кара със 70 при ограничение 90, но да не се отклоняваме от темата. Съвсем логично е след като са ти взели категория Б да отпаднат и следващите. Принцип в правото - който не може по-малкото, не може и по-голямото. Колкото до твоята вина - изводите се надявам, че си ги направил сам и няма нужда да ти ги припомня някой.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар