Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хайде започнаха и за задните колани и още нещо....

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Ако съм в нарушение и на кеф давам, но ако нямам никакво нарушение направо много ме нерват. Иначе за колан съм спирал на няколко метра пред тях и съм си го слагал и после тръгвам и те ме спират и се заяждат, но нищо не могат да докажат, това е като с фаровете. Забравил съм да ги пусна той ме спира, обаче аз отричам до последно, нека да докаже.

    Коментар


      #17
      ele написа:
      ...
      Още повече пък е характерно да представяме като лични впечатления нещо, което някой на четири ракии е написал някъде.Нещо, което се е случило на "един приятел на лелята на втория ми братовчед от втория брак на доведената му сестра.И не ми го е казал той, ами го прочетох в един вестник, до една статия за последната пластична операция на Азис."Обърнете внимание, като почнат подобни дискусии, как през пет поста се среща фразата "На един мой познат пък ... еди какво си"Иначе ... пари не давам. И не са ми искали. Нито са ми намеквали, че искат.Един път ми се е случвало да почерпя [Бургас - Ахтопол], когато ми направиха компромис за винетка. Спряха ме, казах, че не съм намерил винетка [лъжех], накараха ме и обещах веднага да си купя на следващата бензиностанция. Спрях в близкото заведение и помолих сервитьорката да занесе две кафета и студени RedBull на двамата унифирмени веднага след като тръгна.Това ми е било корупционното действие.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

      Коментар


        #18
        Аз съм за коланите. Преди години загина един мои приятел и годеницата му излетяха от колата при катастрофа. А шофьора остана жив защото е бил с колан а те отзад без.
        Обичам си работата.

        Коментар


          #19
          И колега почина при катастрофа във Варна. На задната седалка бил, без колан [то кой ли слага де]. Излетял от колата, уж не била нещо страшно катастрофата и ... на място.
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

          Коментар


            #20
            Точно това е, че е 50 на 50 ако си с колан оставаш на седалката ако си без в много от случаите не оставаш. По някой път по добре да изпаднеш а по някой път не. Всичко е до късмет, знам случай когато колата изпада от пътя в едно голямо спускане около 1км и тримата които са били вътре изпадат през задният прозорец, ако са останали вътре сега и тримата да ги нямаше. Кола минава през таван.................. искам да ви кажа, че всичките се бяха разхвърчали като кегли а един беше под автомобила. Общо взето човек ако си има късмет с колан и без .....................

            Коментар


              #21
              Malone написа:
              На задната седалка... [то кой ли слага де]....
              Аз слагам. И задължавам всички пътници в колата ми да слагат. Който не ще - да слиза. Досега никой не ми е отказал да си сложи колана де.На бързо им преразкавам какво може да се случи, като например в това клипче, което coolboby беше пуснал във Facebook: http://www.youtube.com/watch?v=reO2vZQRE9c

              Коментар


                #22
                Остава само някой да се досети ,че от създаването на фирма която трябва да се занимава със проверката на изправността на коланите ще спечели много.Коланите си имат определен срок на годност и след изтичането му всичко е имитация.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

                Коментар


                  #23
                  Тия вече ташак си правят майка ИМ деба. Ми хубаво като са толко полезни тия колани, никой не съм спрял да си ги слага. А защо трябва да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и чак да глобяват за това . То е най-безопасно да карам с бронирана кола, що не ни задължат и това да правим с колите си?Копеленца долни... а катаджиите са най-мръсната сган , повече от мангалите. Еле я си посисли пак... за спазване на закона ли следят или за да си напълнят джобовете.. защо те си ги пълнят и от хора , които СПАЗВАТ закона ..... защо един колега се оплака , че са му написали акт за телефон , въпреки , че е той не е говорел , а човека до него?
                  Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

                  Коментар


                    #24
                    westdogg написа:
                    Тия вече ташак си правят майка ми деба. Ми хубаво като са толко полезни тия колани, никой не съм спрял да си ги слага. А защо трябва да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и чак да глобяват за това . То е най-безопасно да карам с бронирана кола, що не ни задължат и това да правим с колите си?Копеленца долни... а катаджиите са най-мръсната сган , повече от мангалите. Еле я си посисли пак... за спазване на закона ли следят или за да си напълнят джобовете.. защо те си ги пълнят и от хора , които СПАЗВАТ закона ..... защо един колега се оплака , че са му написали акт за телефон , въпреки , че е той не е говорел , а човека до него?
                    няма какво да си мисля - мен също са ме спирали, но никога не са ми искали пари. Никога не са ми правили проблеми за въображаеми неща, винаги са били любезни, представяли са се както трябва. Но и никога не са ме спирали защото съм направила някакво нарушение - изводът е един - карайте според правилата. Освен това не мога да загрея какъв ви е проблемът! Може би ви е яд, че са ви хванали в нарушение и не сте могли да се измъкнете с 10 лева? Искате полицията да прави нещо, като започне да прави нещо - защо правела това нещо, току виж са ви глобили, че возещите се в колата не са си сложили коланите! Абсолютно съм сигурна, че и полицаи от САЩ да си внесем, пак ще недоволствате, защото не си поплюват и при тях няма хън-мън. С две думи - повечето от вас искат полицията да си върши съвестно работата, но да не ви закачат точно вас - т.е. да карате според каквато скорост искате, да слагате колана когато искате, да паркирате където искате. Пак с две думи - на вас не може да ви се угоди в никой случай. Ако искате КАТ да не вземат подкупи - не им давайте, ако някой ви поиска - съобщете това. Ако не го правите или нямате такова намерение - не се оплаквайте! Това полицията да работи правилно (в частност КАТ) зависи от всеки един от нас. Времето когато народът беше като робот - бачкаше, развяваше червени знамена и викаше "КПСС-БКП" отмина - ако искате нормална държава - сами трябва да я направите такава.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

                    Коментар


                      #25
                      Malone написа:
                      trace написа:
                      Отговора - я се разкарай МА, ти немаш ли си друга ра6ота.Коментара е излишен.
                      Айде сега ...Не я ли напсуваха и на три европейски езика освен това?Я вземи питай приятеля си къде точно става това, в колко часа, както и да посочи ДКН на полицейския автомобил.После напиши данните тук.Напиши и името на приятеля си и майка му, както и начин за връзка с тях. Последното на "лични".
                      Ти пък сега, полицай и три европейски езика - те български да научат, пък после останалите.За час, място, мога да ти кажа, ДКН (явно е номер на колата) не мога, те са 6ързали и са си продължили. А и едва ли 6иха могли да ги заставят да отидат, катастрофата е 6ила съвсем лека, счупен фар и 6роня. А ти имаш право да се съмняваш раз6ира се, но аз ги познавам и знам, че не 6иха излъгали.И за да ги похваля все пак - миналата година ме спряха с чужда кола с ремарке 6ез регистрация.Освен това 6ях за6равил документите на колата Направо можеха да ме разцепят но.....пуснаха ме, дори не искаха нищо. Все пак отидох до магазина и гипочерпих.
                      Ex Fiat 126P
                      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS
                      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

                      Коментар


                        #26
                        Това за хвалба ли е? Мен ако питаш е за уволнение.

                        Коментар


                          #27
                          Не trace, не се съмнявам, че не са отишли до катастрофата, съмнявам се, че са използвали точно фразата, която са ти предали.Истината, 99% съм сигурен, че са гледали умно и са казали: "ОК, няма проблеми, ще отидем, ама вие тръгвайте, че тормозите движението". Точно 30 секунди след като твоите познати са си тръгнали ушеви със сигурност дори са забравили, че някой нещо им е казал. Така мисля, че е по вероятното развитие на ситуацията.ДКН - Държавен Контролен Номер, разбирай "регистрационен номер".Принципно, в официални документи би трябвало така да се съкращава [IMHO]. Поне така беше преди, не мога да кажа къде нормативно е описана абревиатурата.
                          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                          www.cyxap.com

                          Коментар


                            #28
                            Никога не ми е пречело да си слагам колана. Изградил съм си навик и си го слагам автоматично след като се кача. Не съм (все още) с огромен търбух за да ми пречи. Щом го изкат ще си го слагам и ще задължавам всички мои пътници да си го слагат!А относно катаджиите - вие се радвайте че взимат "под масата" парички, че иначе...аз до ся да съм се разделял с всичките си точки и книжката си няколко пъти!
                            Fiat Coupe 2.0 20V 98g. Pininfarina

                            Къде отиваш ти, може би?

                            Коментар


                              #29
                              ele написа:
                              Времето когато народът беше като робот - бачкаше, развяваше червени знамена и викаше "КПСС-БКП" отмина
                              Абсолютно невярно - времето за бачкане започва точно след 1989. Преди това се е рАботело. За да си представите най-точно ситуацията, изгледайте култовата поредица "Баш майстора". Ех, защо не съм се родил по-рано, щях да строя социализъма и да си свиркам :D
                              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

                              Коментар


                                #30
                                Истината е, че нашите полицаи те спират за да вземат пари. По едно време се заговори, че няма да спират без явно нарушение, но така няма да има лапачка и всичко се потули. Днес бях свидетел на това как гледат да изкарват пари за много малко време :D На бул. Рожен става задръстване защото се извършват някакви ремонти, локалното посока Илиенци е свободно защото светофара държи адски много и малко водачи се изхитряват да минат през него, след светофара имаш право само на десен завой и почти няма никакво движение. Е господата бяха застанали след завоя и щавеха яката за минаване на червено. Тук наистина спираха за явно нарушение, но защо не застанат там когато няма задръстване Отговора го знаете всички. А за коланите те задължават защото по принцип в други страни като стане инцидент това е разход и с цел да се намалят разходите те задължават. Е при нас аз досега не съм видял помощта да е на европейско ниво за да те задължават за каквото и да било. Последният път когато бях в болнично заведение пред травматологията един човек лежа на една количка над час и стенеше от болка и никой не му обърна внимание, правеха си лафче в кабинета и им дремеше, че отвън сме се събрали 50 човека.

                                Коментар

                                Working...
                                X