Международния ми паспорт е изтекъл март тази година има ли глоба?Извнинявам се за отклонението.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
кога да си сменим документите за самоличност
Collapse
X
-
Tornado написа:Международния ми паспорт е изтекъл март тази година има ли глоба?Извнинявам се за отклонението.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Immortal написа:П.П. За Македония не ти трябва задграничен паспорт. Ходи се само с лична карта - двустранна спогодба (а на тях им искаме дори визи ). Малко и ние да се почувстваме кат’ хамериканците Ама и от Италия как ще минеш през Македония, не знам.
Коментар
-
Отпускат 6 месеца на 300 хил. с невалидни лични картиhttp://www.24chasa.bg/Article.asp?Ar...Referer=572890
Коментар
-
Humppa
Да ни са честити новите цени на новите ни лични документи!Лична карта - 20 лева;Свидетелство за правоуправление - 25 лева;Международен паспорт - 50 лева.Това са цените за стандарните поръчки. Суперекспресните поръчки сумарно възлизат на 500 лева.Реално погледнато не е много голямо увеличението, но да сметнем -5 000 000 лични карти * 20 лева = 100 000 000 лева 3 000 000 свидетелства за правоуправление * 25 лева (без синьо контролно талонче) = 75 000 000 лева Привет, граждани на ЕС!
Коментар
-
Humppa
-
Както казвам вече няколко пъти, но едва ли някой обръща внимание, личната карта и шофьорската книжка можете да си ги смените и сега по ваше желание, преди да са ви изтекли старите. И смяната ще бъде на старите цени и без опашки. Новите лични карти и шофьорски книжки няма да бъдат с биометрични данни, с такива ще бъдат само новите паспорти. Целта на сегашното удължаване на срока на валидност на старите лични карти и шофьорски книжки с 6 месеца е да се избегне струпването на много хора пред гишетата след Нова година. И не забравяйте, че документите ви с удължен срок ще бъдат валидни само на територията на България.Humppa написа:Моята ЛК важи до 2014, а ШК до 2016. Няма да ги сменям!Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
ele написа:Tornado написа:Международния ми паспорт е изтекъл март тази година има ли глоба?Извнинявам се за отклонението.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Humppa написа:Да ни са честити новите цени на новите ни лични документи!Лична карта - 20 лева;Свидетелство за правоуправление - 25 лева;Международен паспорт - 50 лева.Това са цените за стандарните поръчки. Суперекспресните поръчки сумарно възлизат на 500 лева.Реално погледнато не е много голямо увеличението, но да сметнем -5 000 000 лични карти * 20 лева = 100 000 000 лева 3 000 000 свидетелства за правоуправление * 25 лева (без синьо контролно талонче) = 75 000 000 лева Привет, граждани на ЕС!Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
dudulia написа:ele написа:Tornado написа:Международния ми паспорт е изтекъл март тази година има ли глоба?Извнинявам се за отклонението.Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
-
Не виждам изобщо място за някакво притеснение. Отново журналистите създават изкуствена паника сред хората.Откакто аз се помня, винаги документите за самоличност са имали срок на годност и винаги се е налагало да се сменят, което е струвало някакви пари.Предвид цените, които са обявени, не виждам защо се вълнувате. Прав е venco67 - цените не се различават много от сега действащите, а и в тях е включена цената на снимката, която преди се правеше отделно във фотото. Сега всичко ще се прави на място.Държавата иначе никак не се оказа далновидна. Аз бих направил следното още при издаването на сегашните лични карти - не всички да са с годност 10 години, а да са с годност от 5 до 15 години да речем - на възрастов принцип например. По-младите хора (14-20 год) да им важаха само за 5 години, и без това те за това време доста се променят, и т.н.Така нямаше след 10 години, т.е. сега пак да се струпват огромните опашки пред гишетата и да настава паника.Мен цялата тази работа не ме касае, и аз като Humppa съм с друг срок на валидност - до 2012...П.П. Сегашните цени са за нормална поръчка - л.к.10 лв, задгр.паспорт 30 лв и шоф.книжка 18 лв.
Коментар
-
dikanio написа:Цялата работа с тия документи, много напомня на тази със зимните гуми и свинския грип - журналистически глупости за всяване на паника или поне объркване на хората.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
ele написа:Tornado написа:Международния ми паспорт е изтекъл март тази година има ли глоба?Извнинявам се за отклонението.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар