Както на повечето български граждани и моите документи изтичат през следващата година. За съжаление в началото на годината, когато МВР още няма да има готовност за подмяна. Срока за тези документи се удължава до март 2010, само, че ако се налага да пътуваш в чужнина, едва ли някой ще знае за проблемите в родното МВР. Та въпроса ми е - дали мога да ги подновя по-рано през декевмри т.г.? Така ще и по-евтино първоначално.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
кога да си сменим документите за самоличност
Collapse
X
-
Re: кога да си сменим документите за самоличност
bright написа:Както на повечето български граждани и моите документи изтичат през следващата година. За съжаление в началото на годината, когато МВР още няма да има готовност за подмяна. Срока за тези документи се удължава до март 2010, само, че ако се налага да пътуваш в чужнина, едва ли някой ще знае за проблемите в родното МВР. Та въпроса ми е - дали мога да ги подновя по-рано през декевмри т.г.? Така ще и по-евтино първоначално.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
Ем мен ми изтичат 2010 февруари - ще са готови ли от мвр ?! Ще може ли да си забавя смяната (сигурно не ма да питам)Аз питах септември на гишето за лични карти и служителката ми каза незнам - не са идвали да подготвят нищо все още за новите лични карти....Май след нова година пак трябва да се разходя да питам.Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
Лошото е, че скоро ще сменят изцяло типа на документите и новите ще трябва да имат биометрични данни. Кога ще са готови, никой не знае. Та, пътуващите в чужбина май по два пъти ще си сменят документитеКогда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
Humppa
Сименс май глътнаха поръчката за повече от 100 млн. лева за новите биометрични документи. Колко ще ни струват на нас не се знае... А аз съм противник на тези биометрични ЛК, нешо не ме кефи идеята да си давам пръстови отпечатъци, карта на ириса и биокартина на аналните бактерии... Гадното е, че ще ме задължат не само да ги дам, ами и да си платя... Да платя може би почти 100 лева за документ, който е собственост на държавата и е издаван от държавата... Що аз да им го плащам мамицата им...
Коментар
-
Humppa написа:Сименс май глътнаха поръчката за повече от 100 млн. лева за новите биометрични документи. Колко ще ни струват на нас не се знае... А аз съм противник на тези биометрични ЛК, нешо не ме кефи идеята да си давам пръстови отпечатъци, карта на ириса и биокартина на аналните бактерии... Гадното е, че ще ме задължат не само да ги дам, ами и да си платя... Да платя може би почти 100 лева за документ, който е собственост на държавата и е издаван от държавата... Що аз да им го плащам мамицата им...
Коментар
-
Humppa
Я да продължа темата в друга насока. След женитбата жната си подмени моминската фамилия с моята, минаха повече от 2 години и тя си е със старата ЛК... Няам си на идея какъв акт ще и жулнат...
Коментар
-
Immortal написа:Въпреки, че ако нямаш намерение да ходиш в САЩ, за какво ти е паспорт с биометрични данни?
Коментар
-
lov написа:Immortal написа:Въпреки, че ако нямаш намерение да ходиш в САЩ, за какво ти е паспорт с биометрични данни?
Коментар
-
Никъде в Европа не искат паспорти с Биометрични данни, Ако ти изтече срока на Личната карта отиваш и си я сменяш, друг е въпроса ако искаш да са от новите,отностно паспорта той си е валиден из целия свят,така че не виждам проблем.Дори и да изтича догодина, подаваш си документите и си вадиш нов.Ако личната ти карта е изтекла, излизаш с паспорта от БГ, ако паспорта ти е изтекъл ,можеш да излезеш само с лична карта/там където може/.
Коментар
-
Поради закъснението вътрешният министър обясни, че се налага да се въведе гратисен период, докато новата система най-накрая стане готова. Това ще е валидно обаче само за гражданите, които няма да пътуват в чужбина до изготвянето на нови документи с биометрични данни. С гратисния период на гражданите няма да се налага да сменят документите си през няколко месеца, защото държавата не си е свършила работата. Юристите на МВР вече подготвят необходимите законодателни промени за въвеждането на гратисния период.Тъй като през 2010 г. изтича легитимният срок за ползването на сегашните документи за самоличност и затова се налага вариантът срокът на сегашните документи д бъде увеличен и да са валидни за ползване поне у нас. Ако това не стане около два милиона граждани трябва наведнъж да се явят пред гишетата, за да си сменят документите за самоличност, няколко месеца по-късно пак да се наредят на опашка за получаване на биометрични паспорти. http://news.sagabg.netAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
"Тъй като през 2010 г. изтича легитимният срок за ползването на сегашните документи за самоличност..." - поредния журналистически кьорфишек. Както и по-горе писах, моите изтичат през 2012 (личната карта) и през 2013 (за паспорта).Легитимният срок за ползване на личните документи е 5 години за паспортите и 10 години (в повечето случаи) - за личните карти. Зависи кога са ти издадени. На хората над определена възраст, личните карти са безсрочни.Пишат журналята, пишат, а хората четат и вярват... пфу.
Коментар
-
gamma написа:Поради закъснението вътрешният министър обясни, че се налага да се въведе гратисен период, докато новата система най-накрая стане готова. Това ще е валидно обаче само за гражданите, които няма да пътуват в чужбина до изготвянето на нови документи с биометрични данни. С гратисния период на гражданите няма да се налага да сменят документите си през няколко месеца, защото държавата не си е свършила работата. Юристите на МВР вече подготвят необходимите законодателни промени за въвеждането на гратисния период.Тъй като през 2010 г. изтича легитимният срок за ползването на сегашните документи за самоличност и затова се налага вариантът срокът на сегашните документи д бъде увеличен и да са валидни за ползване поне у нас. Ако това не стане около два милиона граждани трябва наведнъж да се явят пред гишетата, за да си сменят документите за самоличност, няколко месеца по-късно пак да се наредят на опашка за получаване на биометрични паспорти. http://news.sagabg.netTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар