Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт за регистрация на МПС в данъчното - давност

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    Ele, за първото може и да си права. Само съм купувал от фирма (Дедрата), до сега не съм я продавал (на фирмата ми е).За второто не мога да те разбера?!? Или не си прочела какво е написал колегата, или наистина търсиш да се заяждаш?Колата официално се води на фирмата. Това, че я е купил от негов колега, който преди това я е купил от фирмата, но не е оправил документите, какво общо има. Под купуване се разбира "на ти ключовете, дай парите".Мога да ти кажа, че Опелът, който стои в гаража ми за резерв, се води на един комшия, а аз го купих от друг комшия. Като тръгна някога да му оправям документите (едва ли), няма да търся този, от когото съм го "купил" аз, а този, на когото се води по документи.
    Не се заяждам - има разлика между това да купиш от фирма и да купиш от физическо лице. От фирмата първо се ходи при нотариус да се завери договора, после се издава фактура на лицето, което я купува, защото с тази фактура и договора се регистрира в данъчното и КАТ. Фирмата няма как да хвърли ключовете и да каже - оправяй се, дай парите само! По тази причина вероятно вече има договор на първото лице. Ситуацията да няма такъв е абсурдна. Следователно колата не може да се води официално на фирмата. А ако се води, не може приятелят да я продаде на друго физическо лице, ако няма пълномощно от фирмата. От друга страна, ако вече има сключен такъв договор, поради изтеклия 2 седмичен срок за регистрация в КАТ (колата е с фирмена регистрация все още, така го разбирам) никой нотариус няма да завери подобен договор за покупко-продажба на МПС, което е с талони на предишния собственик.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ти верно имаш склонност към заяждане...Би ли ми обяснила, ЗАЩО ДА НЯМА КАК ДА НЯМА ДОГОВОР ?!? Аз що нямам договор ни с човека, от който взех Опела, ни с човека, на който официално се води? Ми щото и двамата са ми приятели от детинство и са ми съседи. Имам им пълно доверие, доказано през последните 37 години.Човекът сам е написал, че НЯМА договор първия "купувач". И двамата все още работят в тази фирма, защо пък да е абсурдно да нямат договор?!? Абсурдно е за теб, но за много от хората думата доверие все още значи нещо. В някои случаи се опарват, но пък в повечето - не. Като не си наясно със взаимоотношенията на хората, защо пишеш глупости?

Коментар

Immortal написа:
        Esper написа:
        А я да питам аз в данъчното трябва ли ми договор за покупка или мога да регистрирам караваната само с голям талон?
        Да не те подведа...но мисля че само с големия талон май беше...
        За кола тря6ва договора, за каравана предполагам също.
        Ex Fiat 126P
        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
        Alfa Romeo 147 1.6 TS
        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Immortal написа:
          Ти верно имаш склонност към заяждане...Би ли ми обяснила, ЗАЩО ДА НЯМА КАК ДА НЯМА ДОГОВОР ?!? Аз що нямам договор ни с човека, от който взех Опела, ни с човека, на който официално се води? Ми щото и двамата са ми приятели от детинство и са ми съседи. Имам им пълно доверие, доказано през последните 37 години.Човекът сам е написал, че НЯМА договор първия "купувач". И двамата все още работят в тази фирма, защо пък да е абсурдно да нямат договор?!? Абсурдно е за теб, но за много от хората думата доверие все още значи нещо. В някои случаи се опарват, но пък в повечето - не. Като не си наясно със взаимоотношенията на хората, защо пишеш глупости?
          Защото е фирма. Ако фирмата иска да отпише един дълготраен актив, какъвто е автомобила, трябва да го продаде с изискваните за това от закона документи. Ако стане инцидент, първо ще потърсят собственика на автомобила - кой шеф няма да си върже гащите за това? Ако автомобилът е даден на добра воля, много лошо говори за управлението на фирмата. Освен това ако няма договор, трябва да има пълномощно, за да го продаде. "Добрата воля" може да се лепне само на физически лица, не и когато има замесена фирма. Вероятно знаеш, че делата в една фирма не са на добра воля, а са подплатени с документи и това е правилният начин. Фирмените дела са фирмени - в тях няма приятелство и доверие. Ти можеш ли да продадеш нечий автомобил без да си упълномощил някой, и то изрично трябва да пише, че можеш да продадеш автомобила!!! А ще продадеш ли фирмения автомобил на добра воля, без документи, без фактура и после да се чудиш как и кога да го отписваш и дали ще пишеш фалшиви листове за инвентаризация в края на всяка година. А ако ти цъфнат от данъчното? Щото като цъфнат, понякога искате не само документите, но и да видят какво имаш. И не се заяждам, опитвам се да обясня. Все пак всичко е възможно, но автомобилът не може да бъде продаден от несобственика ако няма нотариално заверено пълномощно, издадено за това. Т.е. колегата не може да регистрира автомобила на свое име, ако съдим по информацията, която е дал във форума!

Коментар

Immortal написа:
            Ти верно имаш склонност към заяждане...
            Не се дъряйте за глупости ele може да се окаже права.В конкретния случай колегата може би наистина ще има проблем при регистрацията в кат.
            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Immortal написа:Esper написа:А я да питам аз в данъчното трябва ли ми договор за покупка или мога да регистрирам караваната само с голям талон? Да не те подведа...но мисля че само с големия талон май беше... За регистрцията може и с големия талон , може и с договора , но е желателно да носиш договора с тебе за всеки случаи.Когато прехварлях колата на мое име всичко стана в присаствието на нотариос които ми предостави всички необходими документи , единствения проблем е че не сам минавал през кат и даначното и вапроса ми беше сварзан точно сас това да ли шеимам проблеми за напред , когато ще я регистрирам

Коментар

gipsa написа:
                Immortal написа:Esper написа:А я да питам аз в данъчното трябва ли ми договор за покупка или мога да регистрирам караваната само с голям талон? Да не те подведа...но мисля че само с големия талон май беше... За регистрцията може и с големия талон , може и с договора , но е желателно да носиш договора с тебе за всеки случаи.Когато прехварлях колата на мое име всичко стана в присаствието на нотариос които ми предостави всички необходими документи , единствения проблем е че не сам минавал през кат и даначното и вапроса ми беше сварзан точно сас това да ли шеимам проблеми за напред , когато ще я регистрирам
                За регистрацията ти трябва и малкия талон, и големия талон, и договора за покупко продажба - не само оригинала, но и копие (тия талони нали ще ги сменяш на твое име!). Както и застраховка ГО и талон за минал преглед. Дали ще имаш проблем - може и да имаш, може и да нямаш - единственият начин е да отидеш и да провериш. Вярвам, че глобата няма да е много голяма, но ако има такава, няма начин да я избегнеш. Мой познат пропусна срока, но не го глобиха. Ако ще я регистрираш в същия град не ти трябва колата, само документите, ако ще я регистрираш в друг град ти трябва и колата.

Коментар

ele написа:
                  За регистрацията ти трябва и малкия талон, и големия талон, и договора за покупко продажба - не само оригинала, но и копие (тия талони нали ще ги сменяш на твое име!). Както и застраховка ГО и талон за минал преглед. Дали ще имаш проблем - може и да имаш, може и да нямаш - единственият начин е да отидеш и да провериш. Вярвам, че глобата няма да е много голяма, но ако има такава, няма начин да я избегнеш. Мой познат пропусна срока, но не го глобиха. Ако ще я регистрираш в същия град не ти трябва колата, само документите, ако ще я регистрираш в друг град ти трябва и колата.
                  Чакай, чакай - ако говориш за мен - става въпрос за каравана, тя Е на мое име, имам си талоните, номера, преглед...И така от 3 години.Просто не успях да намеря договора днес, утре ще го открия (надявам се) и ще отида в данъчното и да я декларирам.Ще кажа какво е станало но ще взема всичките тези документи, че не ми се разкарва няколко пъти до там.
                  I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Esper написа:
                    Чакай, чакай - ако говориш за мен - става въпрос за каравана, тя Е на мое име, имам си талоните, номера, преглед...И така от 3 години.Просто не успях да намеря договора днес, утре ще го открия (надявам се) и ще отида в данъчното и да я декларирам.Ще кажа какво е станало но ще взема всичките тези документи, че не ми се разкарва няколко пъти до там.
                    И аз не знам вече за какво говоря! Yellow_Flash_Colorz_PDT_38 Май говорих за някой друг.... Едва ли ще имаш проблеми след като са минали 2г. и 2м.

Коментар

Working...
                    X