Здравейте колеги.Имам си един фенер който си има батерия която се зарежда.Имам си и зарядно което не е неговото.Въпросът ми е става ли това зарядно за фенера или да си търся друго.Не разбирам нищо от такива токове и т.н.БатерияЗарядно
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фенер
Collapse
X
-
Ам, ти пробва ли да видиш дали става? Не знам за другите, но аз не мога да ти кажа дали едно зарядно ще стане на една батерия, чието зарядно е едно друго. Все пак нещата са при теб, може и с преправка да се получи нещо, ако е наложително...NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
-
Слагаш адаптора на 7.5 волта и ще стане, Обаче адаптера е китайски 1 А, тези и при 600 мА им пада напрежението а батерията иска до 2 А ток.С две думи ще стане обаче ще се зарежда по бавно и е възможно адаптера да прегрее.Също внимавай много понеже адаптера има превключвател на поляритета мисля че не е нужно да ти обяснявам какво ще стане ако го включиш наобратно.Включи един резистор 4-5 ома последователно да ти намали малко тока.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
infineon написа:Слагаш адаптора на 7.5 волта и ще стане, Обаче адаптера е китайски 1 А, тези и при 600 мА им пада напрежението а батерията иска до 2 А ток.С две думи ще стане обаче ще се зарежда по бавно и е възможно адаптера да прегрее.Също внимавай много понеже адаптера има превключвател на поляритета мисля че не е нужно да ти обяснявам какво ще стане ако го включиш наобратно.Включи един резистор 4-5 ома последователно да ти намали малко тока.Fiat Punto 1.7TD
Toyota Avensis 2.0D4D
Коментар
-
Ляво, както е на снимкатаНо все пак е препоръчително да провериш с мултицет дали на средния пин на буксата излиза плюса че като знам как тези китайци печатат надписите нищо чудно и да е сбърканоhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Като за начало ти препоръчвам да хвърлиш този адаптер където хора не минават После е важно да провериш по какъв начин се е зареждала тази батерия в оригиналния вариант - през фенера или се е вадила от него и се е зареждала на някакъв отделен чаржър.Предполагам е първия вариант - през фенера.Ако е така трябва да има букса в която да се включи адаптера.Пише ли нещо на нея? Нещо като например 12V = ?По нагоре колега ти е казал, че акумулаторна батерия не се зарежда с обикновен адаптер за стабилизирано напрежение а с зарядно устройство, стабилизиращо тока.Дали въпросния стабилизатор е вграден в фенера или е бил външен може дамо да се гадае.Виж огледай все пак фенера.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Ето това ще ти свърши идеална работа, само трябва да хванеш някой да ти го налепи и настрои.Ако ползваш него ще ти свърши работа произволен АС или DC адаптер с напрежение 12V.Всъщност би могъл да го захраниш с почти произволен адаптер, дори и със зарядното на лаптопа примерно.Китчето на неомонтана може да изглежда сложно но всъщност цената му е символична а оживяването му е за половин час работа.Батерията ще ти се отблагодари за усилията със сигурностI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар