Malone написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за антивирусна програма
Collapse
X
-
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
-
Брат ми сложи AVG, за да подкрепя безплатните програми. След около 6 месеца му казах, че има вируси, каза, че не можело да има, защото ползва компа само да си види пощата и за игра на игра, която взе от мен, понякога да свали на приятелчетата си игри или музика, които не е отварял, а само записвал на флашка, и е свалял и гледал филми от местния сървър с филми, който уж беше законен, ама вече го няма. Уиндоусът беше ъпдейтнат. Резултатът: Нод откри около 1000 вируса. После пуснах Касперски и Панда - не откриха нищо, нодът не откри нищо след тях. Подкрепям безплатните програми, но не и когато се отнася до антивирусна защита. На основния компютър ползвам smart security с платен лиценз, на другите два - nod32 trial версията.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Добре де аз не съм с никва,ама мисля да сложа.Да,ама коя ? АВГ фрее - инсталнах я на един фр и му затри .dll файловете.Следва преинстал.Та авг нещо ...Нод 32 съм я харесвал винаги.Някакви предложения за версия (Естествено да има кей към нея,не триал)И вече алтернатива може би е аваст.Касперски отпада автоматично по всички нормативи.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
snake написа:Malone написа:Avira Antivirus....:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Коя точно опция ти липсва?Има достатъчно, налични са в контролния панел на програмата. [Виж screenshot-а]Относно реакцията, при първия засечен съмнителен файл, има няколко възможности [игнориране, карантина, изтриване, изключение и др.], които да бъдат приложени...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
По ясно от това не може да е указано."Use event log".Използва event log за да предприеме нужното действие.Каквото си направил първия път, когато си уведомен за опасността, това ще предприеме и всички следващи пъти при срещата на същата гад.Естествено, можеш да изтриеш log файла, ако промениш мнението си и прецениш, че този файл не е опасен. Тогава, отново чрез log файла [чрез действията си] градиш политиката на софтуера.Предполагам, сега ще проверя, log файла за скенера и за резидентната защита е един и същ.С други думи, независимо дали си открил гадта, чрез сканиране или "on-line" действието е едно и също при всяка следваща "среща".Искам нещо да уточня.Тази програма не е за хора, които най-малко един час на ден се занимават с гледане на процеси в task manager и чудене дали този процес е вирус, malware или нещо системно.Ако някой му прави удоволствие програмата да пищи през 30 секунди за щяло и нещяло, Avira не е за него.Не ме разбирайте погрешно, нищо лошо няма в това, имам приятели, страхотни специалисти, но параноята ги тресе здраво и колкото повече им досажда софтуера, толкова са по спокойни.Avira не е такъв софтуер.Като че ли е най-тихия гард, който съм ползвал. Работата му не се усеща.Сигурно не е 100% непробиваем, но за толкова години, през които го ползвам не ми се е случвало да преинсталирам ОС или някакъв софтуер, заради наличие на вирус..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:По ясно от това не може да е указано."Use event log".Използва event log за да предприеме нужното действие.Каквото си направил първия път, когато си уведомен за опасността, това ще предприеме и всички следващи пъти при срещата на същата гад.Естествено, можеш да изтриеш log файла, ако промениш мнението си и прецениш, че този файл не е опасен. Тогава, отново чрез log файла [чрез действията си] градиш политиката на софтуера...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
За мен антивирусните са напълно излишни. Никога не съм имал такава и съм се заразявал2-3 пъти, като единия път беше от дискета преди поне 15 години сигурно.Много ми е кеф, като почти всичките ми приятели накачулят антивирусниа после се заразяват през месец.За справка - с ХР sp1 съм, нямам никакви ъпдейти и не смятам да правя.И най-важното - Mozilla Firefox. През останалите пъти когато съм хващал вирусивинаги е бил намесен Internet Explorer.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
При работещ и обновен NOD32 се наквасих от клиентски компютър със virut.w32 - затри ми няколко EXE-та на флашката, няколко относително уникални EXE-та в колекционерската ми папка. Слава богу - не успя да одриска нищо по Windows дяла. Разкарах го след големи мъки на ръка, разкарах и тъпия NOD32. От тогава съм с LINUX - по-добра антивирусна защита не знам. У дома обаче, не мога да прекърша нещата и съм все още с AVAST въпреки, че е тежък и досаден. Като цяло FIREWALL софтуерни не ползвам - няма особен ефект от тях, особено ако пък после решиш да ги махаш - разчитам изцяло на рутера зад който е цялата ми домашна мрежа. До момента - не е имало издънки. У дома вируси не съм хващал, но то е и заради хигиената на Интернет ползуване Винаги като афоризъм съм казвал, че антивирусните фирми имат 2 отдела: отдел за писане на антивирусни програми и отдел за разработка на зловреден код - вируси, троянци и подобни.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
snake написа:П.П. Предишния домашен компютър работи 4 години почти денонощно у нас и за първи и последен му преинсталирах операционната система сега преди да го продам. Беше с антивирусна Avast Home, настроена в тих режим..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:...По някакви причини е бил дори "доброволец", developer за Avast, но ... докато открие нещо в кода, нещо, което изпраща данни за ползвателя при ъпдейт.jenshen73 написа:...Винаги като афоризъм съм казвал, че антивирусните фирми имат 2 ордела: отдел за писане на антивирусни програми и отдел за разработка на зловреден код - вируси, троянци и подобни.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
trace написа:За мен антивирусните са напълно излишни. Никога не съм имал такава и съм се заразявал2-3 пъти, като единия път беше от дискета преди поне 15 години сигурно.Много ми е кеф, като почти всичките ми приятели накачулят антивирусниа после се заразяват през месец.За справка - с ХР sp1 съм, нямам никакви ъпдейти и не смятам да правя.И най-важното - Mozilla Firefox. През останалите пъти когато съм хващал вирусивинаги е бил намесен Internet Explorer.Браво 1.6 16v 1996
Рено Лагуна 2 1.9 dCI.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар