Колеги кажете някоя непретенциозна антивирусна програма за домашно РС. Повечето ми познати антивирусни след един месец спират да се ъпдейтват и трябва да се правят фокуси за да се активират отново. Хайде аз си се справям с моето РС, ама сестра ми и хабер като си няма искам да и сложа някоя програмка, която да не пищи всеки месец, че е с изтекъл лиценз. Как се справят според вас free програмите. Примерно AVG FREE версията?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за антивирусна програма
Collapse
X
-
А моят опит от едновременната поддръжка на 250 работни станции с Windows XP, които са част от активна директория със сървър Windows 2003, сочи следното: 1. От определящо значение е да се инсталират всички security и критични ъпдейти на Windows, както и сървис паковете.2. Също от толкова голямо значение е потребителите да НЕ са с администраторски права на собствения си компютър.3. F-Secure 8 е добър, но доста тежък избор за антивирусен софтуер. Включва и доста добър Firewall. Има и възможност за централизирано администриране и ъпдейтване на работните станции. Ако се спазват точки 1 и 2, и потребителите не ровят в медицински сайтове, безплатната Avast върши прекрасна работа и не яде много ресурси.Питате къде е това ? Всъщност не питате, но аз ще ви кажа: работя в АПЗ (агенция за предпазване от злото) .П.П. Не съм пробвал още безплатния антивирусен софтуер на Microsoft, за който наскоро четох. Ако някой има впечатления, нека сподели.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Orcinus
Vladim написа:Sev написа:аз съм точно с безплатното АВГ от доста времеда чукна на дърво - никакви проблемипрограмата е лека, ъпдейтва се всеки ден...
Коментар
-
Ще допълня предишното си мнение. Pop-up Blocker трябва по принцип да е разрешен (т.е. да се блокират изскачащите прозорци), а изключенията си ги задавате ръчно. И още една препоръка, която ще ви спаси не само от вируси, но и от чести преинсталации на Windows: един път месечно, когато Windows е стабилен и нямате индикация за наличие на зарази, правете имидж (с Acronis, Norton Ghost и др.) на системния дял C:. Имиджът може да се направи дори върху същия физически диск, но в D: дяла му. Или пък върху външен носител. Скапе ли ви се Windows или пък, ако се появи вирус - възстановявате C: от имиджа и сте като нови.Имайте предвид, че ако компютърът ви е в мрежа (например на кабелния оператор), нямате Firewall и не инсталирате сървис паковете и критични и секюрити ъпдейти, компютърът ви периодично ще се заразява от вируси и червеи, които циркулират в мрежата, дори да не влизате в интернет. Антивирусната само по себе си не е дори и половината от решението за защита на компютъра. Затова опцията Windows Updates трябва да е в положението от картинката по-долу и да изтегляте и инсталирате всички предложени ви Critycal и Security Updates, както и Service Pack. Само тях и нищо друго.За антивирусен софтуер на домашен компютър с Windows, Avast Home е съвсем достатъчна. Има български интерфейс, сравнително разбираем. Регистрацията е елементарна и безплатна и осигурява една година автоматични безплатни ъпдейти, след което само трябва пак безплатно да я регистрирате отново.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Avira Antivirus.Напълно безплатна за персонална употреба. Повече от пет години я използвам и досега нямам пробив с нея. Ъпдейтва се веднъж дневно, когато си включите на компютъра.Мога да кажа, че имам опит с доста антивирусни продукти, но тази е най-добрата комбинация между сигурност и липса на параноя.За да не спорим , няма да уточнявам кои, но има някои продукти, споменати по горе, които по скоро пречат на работата. Искам невидим гард, а не такъв, който да ми пречи.Домашна страница.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Аз пък съм с NOD32 3.0 и нямам проблем с ъпдейта . В мрежата има хиляди сайтове с "име" и "парола" които са доста удобни като този http://www.nod325.com/ .Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:Аз пък съм с NOD32 3.0 и нямам проблем с ъпдейта . В мрежата има хиляди сайтове с "име" и "парола" които са доста удобни като този http://www.nod325.com/ .NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
svetkos_ написа:Atanas71 написа:Аз пък съм с NOD32 3.0 и нямам проблем с ъпдейта . В мрежата има хиляди сайтове с "име" и "парола" които са доста удобни като този http://www.nod325.com/ .
Коментар
-
До преди около 2 мсесеца бях с Avira - безплатната версия. Сега съм с безплатната на MS - и с двете никакви грижи досега. На първо четене нямам някакви забележки към MS. Май по-малко досажда от Avira-та. Като "недостатък" може да се посочи, че проверява за валидност на OS-a - това за тия дето са с пиратска версия :D . AVG Free съм ползвал, но много товари компа - след него сложих Avira-та. За NOD32 - не знам как се държи оригинална версия, т.е. закупена, но на повечето компютри, на които са инсталирани пиратски версии на NOD32 има огромно количество вируси - това са ми наблюденията - никога не съм го ползвал.Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар