Така, и аз вече се наканих, пък и му дойде реда да си инсталирам един VoIP телефон. Устройството WellGate 1501 го имам от няколко години и преди ми служеше добре, сега искам пак да си го използвам. Така че са му нужни мнения от хора, които използват такава телефония. Какво бихте ми препоръчали, от коя фирма сте доволни, от коя не? Изобщо всичко свързано с това да заработи въпросното устройство ще ми е от полза. Да, мога да потърся информация от интернет, но си е друго да чуеш мнения от хора, които до някаква степен познаваш и знаеш че можеш да се вслушаш в съветите им. На снимката, това беличкото в средата е VoIP gateway устроиството ми. Снимката не е много добра, но телефона ми толкова си може.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
VoIP телефония.
Collapse
X
-
svetkos_ написа:А какво ще рече VoIP телефония, че съм малък пикльо, който вероятно е чувал това тук-там, но само толкова.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
От една година цялата фирма ни е на VoIP.Сега не знам това устройство, но повечето по-стари или пък по-жълти устройства имат по принцип дефект.Не, че не може да работи, но качеството не е задоволително.Също не го знам това устройство какви протоколи поддържа, обикновено по-старите работят на H.323 а повечето интернет фирмички, продаващи телефония за крайни потребители предпочитат да използват SIP.Също ако искаш да използваш VoIP телефония е добре също да се съобрази, че ако подпишеш договор, то почти всички вече дават и "безплатен" телефон при подписване на някакъв договор. В този случай това твое устройство става безсмислено.От гледна точка на абсолютно краен клиент не мога да споделя преки впечатления, защото като корпоративни клиенти изискванията са ни доста по-големи, като наети трасета, осигурени трафици и подобни. От друга страна пък като краен потребител в нас на интернет си имам акаунт и през "стандартния" интернет си стигам нашият ВоИП сървър и нямам съответно проблеми въпреки, че нямам никакви гарантирани скорост в нас.Заключение, че единствено трябва да имаш "добър" интернет, другото е без значение, за да нямаш забавяне на говор, роботизиране на гласа и всякакви от този вид проблеми, типични за ВоИП-а.Ако имаш някакви конкретни въпроси ще се помъча да ти помогна с каквото мога.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Не знам дали ще ти е от полза,но аз ползвам ето тази фирма за телефония:http://12voip.com/en/sipp.htmlТова е хардуера,който ти е необходим.Вярно нямаш изходящ номер,но пък цените са им страхотни.Безплатни към стационарни номера в БГ и 33 стотинки към мобилни телефони в БГ.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
* SIP RFC3261 - Това го пише в спецификациите на модела тъй че може и да поддържа SIP. Иначе за доставчиците - малко съм пристрастен тъй като почти 4 години работих в Орбител , но пък напуснах преди да почнат да се пускат клиенти по SIP. След това съм говорил през техен номер от IPhone с някъкав софтуер който поддържа SIP и си беше доста добра връзката.Brava 1.6 ELX
Коментар
-
Ми добре, споделям. Ама то моето ползване на домашния телефон е 2-3 пъти в месеца. Това е и една от основните причини преди доста време да се разведа окончателно с БТК - говориш, не говориш - плащаш такса (която си беше и доста висока навремето).Затова ползвам PlanetPhone. Няма месечна такса, цените за разговорите вероятно са по-високи, отколкото при БТК, но за мен е несравнимо по-изгодно така.Минусите: веднъж се случи да е много лоша връзката (почти не можеше да се говори), мисля че беше проблем с някой гейтуей. Това ме подсеща да отбележа, че всеки VoIP оператор в една или друга степен е зависим и от другите оператори и най-вече от БТК, най-малкото заради връзките между мрежите. Предполагам това е и причината да не могат да се изпращат факсове (всъщност, скоро не съм пробвал, защото не ми се е налагало).Плюсовете: получавате софийски номер, който можетеex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
хммм аз си пренесох наскоро номера в PlanetPhone. Телефона го ползвам главно за международни разговори с Германия където е брат ми - 6 ст. на минута ми е ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар