Immortal, точно на продавачите не повярвах. Вярвам на това, което вече имам у дома. ЕЛВА- та и тя може да е лъчист уред( щом казваш е така ), ама то и Раховеца е готварска печка и сегашната ми Гореня с керамичен плот също е готварска печка, ама когато готвех на оная първо ми стопляше кухнята после ми готвеше яденето - и двете са с еднаква мощност на готварските плочи, но времето за приготвяне на ястие е далеч по-малко при Горенята - респективно и на изразходвания ток. Тук някой може пак да ме обвини във физично невежество, но е факт...ПС: Впрочем у дома никой не ми плаща сметките за ток, никой не ми казва какво да си купя, само исках да изкажа моето мнение. В БГ всичко ново и различно от общоприетото се атакува до дупка, а Immortal, ако наистина продаваш такива уреди и си убеден в това, което казваш, поне ти не заблуждавай клиентите си повече. ( въпреки, че аз съм повече от доволен ). Спирам до тук.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Конвектор или маслен радиатор?
Collapse
X
-
ele написа:ntodorov написа:А, Еле цъфна, като физиология...и заби темата в нужника. Впрочем топлете се с каквото щете. Еле ти си.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:ele написа:ntodorov написа:А, Еле цъфна, като физиология...и заби темата в нужника. Впрочем топлете се с каквото щете. Еле ти си.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Еле добре, добре - съгласен съм с теб. Разбрахме се. Всеки да си преценя сам. Моя избор го направих. Направиха го и мои приятели ( чието мнение ценя повече от всяко едно тук ). Но не разбрах от първия ти пост ( когато ме обяви с лека ръка за слаб физик и физиолог) за физиологичната гледна точка и класацията на уредите съгласно нея Това са приказки дрън-дрън. Някъде съм го срещал това проучване, но никъде не пише на каква база лежи то. Ако говорим за степен на риск: Да тези уреди са последни в класацията - първи са духалките, защото такива класации пък аз съм чел.A17DTС/S
Коментар
-
Не продавам такива уреди, продавам газови лъчисти уреди, които са за промишлена употреба в халета, високи по 5-12 м, където нямат алтернатива.Иначе да "лъже" клиентите е работа на всеки търговец. Влиза му в длъжностната характеристика Например да убедиш един клиент, че лъчист уред за 500 лв е по-добър от друг такъв за 100 лв или от един климатик за 500 лв...
Коментар
-
Immortal написа:Не продавам такива уреди, продавам газови лъчисти уреди, които са за промишлена употреба в халета, високи по 5-12 м, където нямат алтернатива.Иначе да "лъже" клиентите е работа на всеки търговец. Влиза му в длъжностната характеристика Например да убедиш един клиент, че лъчист уред за 500 лв е по-добър от друг такъв за 100 лв или от един климатик за 500 лв...A17DTС/S
Коментар
-
ntodorov написа:Immortal написа:Не продавам такива уреди, продавам газови лъчисти уреди, които са за промишлена употреба в халета, високи по 5-12 м, където нямат алтернатива.Иначе да "лъже" клиентите е работа на всеки търговец. Влиза му в длъжностната характеристика Например да убедиш един клиент, че лъчист уред за 500 лв е по-добър от друг такъв за 100 лв или от един климатик за 500 лв...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Ако икономическия фактор се взима пред вид, НИКОЙ не може да ме убеди, че какъвто и да е отоплителен уред е по-ефективен от термопомпа, в частност климатик.Има други фактори, и всеки си ги определя сам за себе си... изключително трудно ми беше да убедя майка ми, например, да замени печката с дърва и въглища с климатик. Вече втора година ще ползва климатика, и миналата беше изключително доволна. Въпреки, че мирисът на дърва и на мен понякога ми липсва, както и чайникът, къкрещ на печката с горещ липов чай... Без лоши чувства към никой... топлината сближава хората...независимо на каква цена!Топлете се, обичайте се, правете любов
Коментар
-
Еле, аз не съм платил по-скъп ток от 150 лв. Всичко ми е на ток. Апартамента ми е 90 м2. Зимата ползваме хол 40 м2 и детската 16 м2 ( в която е и печката Аплимо). Хола го отоплявам с подов климатик ( нелош и също толкова неевтин ) 24-ка, ама си е хангар. Прозорците ми в хола са панорамни с прозоречна площ 14-15 м2. Живея в Бургас, а изложението ми е източно - на първа линия фронтално срещу морето. Бургас има мека зима, но за ден два температурите падат и под 10 градуса. Та по коледа и празниците миналата година не си бяхме у дома, работеха Аплимото ( не ме притеснява да го оставям), хладилник и няколко диодни консуматора. Нямаше ни почти 20 дена. Същия период почти съвпадна с отчетния такъв. Ами платих 30 лева и стотинки. Следващия месец с климатика ударих тавана - 150 лв. На какво да вярвам. Що се касае за климатик зима-лято. Вече има и мобилни модели - само изстудители на цени около 500-600 лв+една Кампа за топлото и ето ти цената на един инвертор средна хубост. Да не казвам, че аз шътнах пари за климатик и то толкова, че и да се съдере същия от работа Кампата ще си избие парите в пъти по-бързо и ще ми даде комфорт, който и ти си усетила надявам се.ПС: Живея в нова кооперация. Изолацията ми е 5 см експандиран полистирен (стиропор). Дограмите един господ ги знае, но далеч съм от мисълта, че качеството на строителство се конкурира с това на Северните държави, но и температурите ни са далеч по-високи от техните.A17DTС/S
Коментар
-
А извинете някой, който има нерви да прочети всичко може ли да обобщи крайният резултат? :D Аз пък мисля, че ако повече абонати във входа ползват Топлофикация това е най-добрият начин за отопление! И, като гледам, какви сметки за ток плащате ми се струва, че е и по-евтино! Но да не се отклоняваме от темата на колега.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Immortal написа:Ако икономическия фактор се взима пред вид, НИКОЙ не може да ме убеди, че какъвто и да е отоплителен уред е по-ефективен от термопомпа, в частност климатик.Има други фактори, и всеки си ги определя сам за себе си... изключително трудно ми беше да убедя майка ми, например, да замени печката с дърва и въглища с климатик. Вече втора година ще ползва климатика, и миналата беше изключително доволна. Въпреки, че мирисът на дърва и на мен понякога ми липсва, както и чайникът, къкрещ на печката с горещ липов чай... Без лоши чувства към никой... топлината сближава хората...независимо на каква цена!Топлете се, обичайте се, правете любовA17DTС/S
Коментар
-
Vladim написа:А извинете някой, който има нерви да прочети всичко може ли да обобщи крайният резултат? :D Аз пък мисля, че ако повече абонати във входа ползват Топлофикация това е най-добрият начин за отопление! И, като гледам, какви сметки за ток плащате ми се струва, че е и по-евтино! Но да не се отклоняваме от темата на колега.A17DTС/S
Коментар
-
Orcinus
ntodorov написа:Моя избор го направих. Направиха го и мои приятели ( чието мнение ценя повече от всяко едно тук )
Коментар
-
Orcinus написа:ntodorov написа:Моя избор го направих. Направиха го и мои приятели ( чието мнение ценя повече от всяко едно тук )A17DTС/S
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар