Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт за не/говорене по телефона...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

gantcho написа:
    Vladim написа:
    Не говоря много по телефон, но питам толкова ли е трудно да отбиете в дясно с пуснати аварийки и да си проведете разговора? Или пък, ако работата ви е свързана с по-чести разговори си купете едно хубаво хендсфри.
    От сърце псувам хората, които правят това в следобедното или сутринно задръстване и запушват едната лента (в която съм аз, например).
    Няма за какво да ги псуваш, колега, ако си паркират колите, където му е място и разговарят, ама си представи на влизане във Варна откъм Аспарухов мост, от края на моста започва задръстването и върви плътно до самия център- до катедралата, чакал си поне 20 мин, сменил си поне 5 пъти лентата от нерви и накрая за лявия завой при катедралата си готов да вземеш на старта даже и Шуми, само за да се измъкнеш, но вместо колите пъргаво да се втурнат , се бавят и след като премине някоя и друга , виждаш и причината- някакъв педер@ст говори по телефона,кара с 5 км в час, криволичейки и в последния момент... Прави обратен завой и тръгва в обратната посока. Другия беше само на 50 м по-нататък, посока пощата, кара в активна лента, разговаря по тел-а , на места почти спира или се влачи с 5-6 км/час, е не го ли убиваш на място такъв?! По темата, не съм имал случай да ме спрат пътни полицаи и да започне нещо непочтено, имам им доверие и не мога да си представя някой да ме изнудва, заяжда или нещо подобно, ама то си е и до водача, ако си някое напомпано гелме мн ясно, че ще срещнеш съпротива от ответната страна, даже имах авери барети дето по едно време намачкваха от бой разни сральовци, дето вика "ти хвърлят ключовете и ще го молиш да си ги вземе" - еди хубав бой в храстите посред нощ и после няма да се перчи поне година... Сега какво да кажа, като са ме пускали и тогава, когато съм си забравил документите за колата- напарво съм за някаква глоба, но вместо това ми пожелават приятен път и да си ги открия, че може да ми затрябват
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Да и аз не виждам, защо трябва да се псуват такива, които са отбили, защото им е звъннал телефона. Далеч по за псуване са тези, които паркират на Патриарха за да пазаруват например и заради тях тролеите се навират вляво. Аз лично, когато някой ми звънне в повечето случаи затварям и, като спра набирам номера. Когато има възможност за спиране без да преча на движението спирам отстрани на аварийки.
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Малко се отклонява темата, но нека поясня в какви ситуации псувам. Кара си някой пред теб по улица с две ленти в едната посока. Задръстване. Изведнъж телефонът му звъни. Включва си аварийките и спира. Спирането и паркирането са забранени. Няма къде да се отбие. Едната лента веднага се запушва и започва някакво сложно престрояване от нея в лявата, която е също задръстена. Е, такъв не заслужава ли разстрел А много пъти съм ставал свидетел на такава неколегиалност - ще си говори на спокойствие 10 минути, а останалите да го д...ат.Иначе ако не ми се пречи защо да свиря и да псувам, само от любов към заяждането ли?
        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

ele написа:
          Когато говориш по телефона се концентрираш много повече върху разговора, следователно по-малко върху пътя. Я се замислете следващият път колко от разговора по телефона си спомняте и колко от разговора със събеседника. Обзалагам се, че ще помните всяка дума от телефонния разговор, но от разговора със събеседника - едва ли.
          Категоично -НЕ!!! Нека дам пример. Говоря с някой колега или с шефа - концентрация 110%. Звъни жената - концентрацията се свежда до ниво - да, да мило! Права си! Така е! Разбира се! Ако ме разбираш какво искам да кажа
          FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

TAIF написа:
            Категоично -НЕ!!! Нека дам пример. Говоря с някой колега или с шефа - концентрация 110%. Звъни жената - концентрацията се свежда до ниво - да, да мило! Права си! Така е! Разбира се! Ако ме разбираш какво искам да кажа
            Правиш ли разлика между говоря по телефона и слушане на жената? :D

Коментар

Леле отдавна не бях чел подобни изказвания. Забавлявах се доста. Да телефона прави купища тъпни. Дори и да не усещате. Пресен пример - събота с мен. Едно дупе с мерцедес (АВТОМАТИК !!!) говори по телефон. Караме по Т. Александров и изведнъж дупето навива пълен десен (не смята да погледне в огледалото) и ....... аз съм без огледало, изкривена джанта и т.н. За тва че си говори с некоя пунда в коя поза щял да я оправя примерно (защото 99% от тия разговори са "умни") Не съм виждал някой бизнесмен (смисъл ... добре облечен, костюмче, куфарче и т.н.) да е без хендс фрии. Евала. Човекът си знае, че много говори и разговорите са му важни и е взел мерки. ФАКТ. Телефона пречи. Тук видях иронични подмятания, ми дай да забраниме говоренето с пасажерите в автомобила, и то разсейвало. Пак давам пример. Преди няколко месеца. Пак една пунда. Обяснява разпалено нещо на "колежките" си от колата. Пешеходна пътека на Дондуков, тя си обяснява, колата до нея спира, пешеходеца тръгва ама тя не спира. Добре, че му забърса само чантата. Даже и не разбра и не спря. Какво да говорим. Дали ще пише за разговори, за цигара или за ядене на ябълка, няма значение. Като си зад волана трябва да си отговорен и концентриран. Пък и не ми е известно да се е родил още някой Наполеон, който може да прави по няколко неща накуп.

Коментар

////Punto//// написа:
                Пък и не ми е известно да се е родил още някой Наполеон, който може да прави по няколко неща накуп.
                Да не се отклоняваме от темата... ама моля, моля! Родил съм се отдавна В момента например лежа, чета книга (!), поглеждам във форума, слушам музика...да не говорим че и дишам през това време

Коментар

daley написа:
                  TAIF написа:
                  Правиш ли разлика между говоря по телефона и слушане на жената? :D
                  Immortal съгласен съм с теб, но и аз мога да правя много неща едновременно.Например снощи гледах телевизия, скайче, ровех се в нета, ядях фъстъчки и пиех бира, влиза жената и вика ма ти нищо не правиш Е как така това са поне 5 неща на куп ? А иначе за темета не се притеснявайте, тя одавна придоби друг характер. Като има някакъв резултат ще ви кажа
                  FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

И да задам един въпрос Та спраска ми огледалото тиквеника, какви пари върви страничното огледало, барабар с основата която стои на вратата (защото оня счупи основата, а самото огледало и обвивката си е здраво)

Коментар

Working...
                    X