Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт за не/говорене по телефона...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Акт за не/говорене по телефона...

Здравейте колеги.Ето една интересна случка, която вчера е преживял мой приятел. Той заедно с брат му са шофьори във фирма в столицата. Карат камион. Движат се на поредния курс в София при което на единия му звъни телефона (този дето се вози), вдигат телефона, провежда разговор за няколко секунди и затваря (другия си кара). След няколко минути на светофара ги застига патрулка, която им свирка, за да спрат. След като спират - до тях се доближава полицай, взима документите на водача и му казва:- Акт ли да пиша или фиш за телефона? Момчето слиза (бесен) от камиона и казва:- Бе ти лу ли си? Не съм говорил по телефона!Показва си текефона, повиквания, приети - набрани, но поУицая е категоричен - НЕ !!!Слиза брат му и обяснява какво се е случило, показва че той е говорил по телефона, показва с кого, дори настоява да му звънне за потвърждение, но поУицая отново е категоричен - НЕ !!!Двамата доста си приличат и като прибавим това, че са били с еднакви гащеризони (служебните униформи) лесно може да ги объркаш. Те естествено изтъкват и това като аргумент, ама пак нъЦки. Така шофьора отнася акт, на когото естествено пише възражение! Някой запознат ли е от тук на татък какво го очаква Аз лично мисля, че това ще се потули, като му отменят акта!
    FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Напълно е възможно, и аз съм имал подо6ен случай, така че право в КАТ и подавайтевъзражение.
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Полицаят да не е бил англичанин?
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

...или камиона - с дясно кормило?

Коментар

Айде сега, няма какво да обжалва, да си плати акта. Все някога е говорил по телефона докато кара. Така ще спрем войната по пътищата и шофьорите убийци.
          Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
          Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

Така е тогава може да не е говорел по телефона, но съм сигурен че все някога го е правел. А и не знам защо все полицаите са виновни за всичко. Ако ги няма и когато ги видим да намаляме скороста и да слагаме коланите катастрофите щяха да са 10 пъти повече .
            Виж бейби не сме глупаци,
            ние сме отбор от здравеняци.
            Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
            така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
            http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Колега, май не схвана саркастичния ми тон.
              Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
              Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

Ама аз го мисля колега тва дето сам го написал.

Коментар

аз като си спазвам ограниченията и си слагам колана и кво.значи ли че съм като другите.що слагаш всички под общ знаменател без да знаеш за какво става на дума.да и аз говоря по телефона ама не съзадавам опасност за ПТП докато някой други хора си говорят без да дават мигачи , отнемат предимство и т.н.особено тъпите п*тки (без да ми се обиждат колежките в форума) в луксозните коли и джипове.... тей че нещата са много сложни.аз ако съм ще обжалвам да го *** ......... !!!
                  Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

Абе аз не казвам че не трябва да го обжалва, това е задължително в тази ситуация. А за тва че си говориш по телефона докато караш е друг въпрос. Няма значение че не "създаваш опасност за ПТП " щом говориш по телефона значи нарушаваш закона и трябва да си изтърпиш наказанието.

Коментар

имахме един колега,полицай,сега ще се разсърди,ще викне,но аз ще си го кажа- БЪЛГАРСДКИЯТ ПОЛИЦАЙ Е ТЪПО ПАРЧЕ,БЪЛГАРСКИТЕ КАТАДЖИИ СА КРЕТЕНОИДИ не обиждам никой,отделязвам ФАКТ! И доказателството е случката разказана от колегата.
                      ex.Мареа ТД100

Коментар

fiatmaniak написа:
                        Така е тогава може да не е говорел по телефона, но съм сигурен че все някога го е правел. А и не знам защо все полицаите са виновни за всичко. Ако ги няма и когато ги видим да намаляме скороста и да слагаме коланите катастрофите щяха да са 10 пъти повече .
                        айде всички утре да отидем и да оставим по 20лв, понеже няма човек, които да не е говорил по телефона докато кара
                        Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

Също така под строй всички да оставим по 5 лева глоба че някога сме се возили без билет в рейса, по 50 лева че някога сме превишили скоростта, и по 500 лева че поне веднъж сме карали без колан. Обаче не са ни хванали. Член шести!

Коментар

:D Супер стриктни сме За говорене по телефона - да!!! Правил го е ... хиляди пъти, но в в случая не е виновен. А за колана давам гаранция , че го слага всеки път. Момчето в професионален шофьор има цялата азбука в книжката (без трамвай и торлей) и си я пази. Все пак това му е хляба. В понеделник пича са го извикали в КАТ да пише обяснения. ще ви кажа какво е станало.Междодругото не мислите ли, че закона за говорене по телефона е някак си недоизмислен? Имам предвид следното, напоследък доста често карам колата на шефа която е автоматик т.е. винаги дясната ръка ми е свободна. Защо да не мога да карам автоматик кола и да говоря по телефона?Моля за извинение ако има много грешки. Късничко е а съм си и пинал
                            FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

Аз все още не мога да разбера говорещите по телефона - толкова ли е голям проблем да си използвате хендсфри?Аз си смених ЦД-то с такова с вграден блутут, и от тогава не ми се е случвало да държа телефон в ръка, докато карам. Определено е по-удобно от това да караш с една ръка.Всеки си знае, но аз да си кажа.Иначе в случая, щом са го извикали да пише обяснения, значи има надежда да се оправи. Успех!

Коментар

Working...
                              X