Immortal написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акт за не/говорене по телефона...
Collapse
X
-
Frontera Sport, X20SE март 1998
-
TAIF написа:Защо да не мога да карам автоматик кола и да говоря по телефона?
Коментар
-
ogi28b написа:TAIF написа:Защо да не мога да карам автоматик кола и да говоря по телефона?NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
В този ред на мисли, трябва да се забрани разговарянето между шофьора и пътниците в автомобилите, така както в автобусите има едни табелки, указващи точно това. Забраната е явно леко тъпо измислена, понеже каква е разликата дали си с хендсфрии или без, след като проблема е разсеяността. Но от тук пък следва въпроса, каква е разликата дали говориш по телефона с или без хендсфрии или разговаряш с пътниците, жестикулирайки с едната ръка, че някои дори и с двете ръце?
Коментар
-
svetkos_ написа:Това щях да кажа и аз. Дали си с хендсфри или не - няма значение. Говоренето по телефона само по себе си отнема вниманието. Аз, например, докато карам използвам хендсфри и вниманието ми е разсеяно, колкото и да се опитвам да внимавам. Невъзможно е хем да говориш, хем да гледаш. Доказано е, че човек докато шофира опбработва адски много информация. Е, как ще я обработва мозъкът и едновременно с това ще мисли какво да говори. А пък хората са го казали - миг невнимание и всичко може да се срине.
Коментар
-
Разликата е ,че говоренето с този до теб в колата не е забранено, докато разговорите по телефона докато караш е забранено. Абе тва българите сме опасна работа. В другите страни законите се спазват , а тук се чудим как да ги нарушим още преди да се влезли в сила.Е тва е разликата, разбра ли ?Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
ха! как така съм пропуснала тази тема :DВсъщност има разлика от това да говориш по телефона, пък дори и с хендфри, и да говориш с някой в колата или да слушаш радиото. Когато говориш по телефона се концентрираш много повече върху разговора, следователно по-малко върху пътя. Я се замислете следващият път колко от разговора по телефона си спомняте и колко от разговора със събеседника. Обзалагам се, че ще помните всяка дума от телефонния разговор, но от разговора със събеседника - едва ли. Не може да се даде еднозначно мнение дали трябва или не да говорим по телефона. Всичко зависи от конкретната ситуация. Зависи и от нивото на отговорност на всеки един, а това на българина е доста ниско. Много хора предпочитат да ядат, да пият кафе, да говорят по телефона, да сменят музиката, да гледат в разни бумаги, вместо да карат. Наскоро даже видях мадама с левия крак на таблото. За съжаление това е истината. Още по-жалко е, че има хора, които си позволяват да недоволстват, но вършат всичко това, защото, според тях "на тях не може да им се случи". Но не това е темата на темата. Не виждам смисъл да се спори с полицаи. Всеки спор е обречен на провал, защото те са с "предимство". На улицата полицаят е винаги прав, затова единственият начин е много писане на място и след това. Надявам се приятелят ти да се измъкне от ситуацията.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
peho написа:В този ред на мисли, трябва да се забрани разговарянето между шофьора и пътниците в автомобилите...Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Plastex написа:Това няма много общо с говоренето по телефон, за 2 дни видях двама идиоти, които фрапантно без глава си "караха " колите, единия почти беше спрял насред улицата , за да разговаря, другия забави дългата колона и направи обратен завой до катедралата във Варна в посока Аспарухово, за мен едно отнемане на правоспособност за 3 месеца ще е точно на място накзание за говорене по телефон. Като има забрана, има забрана, не е наложена за без нищо, да не говорим, че един преход от 15 мин из града вече го правим за 25 заради разни дето бавят движението поради каквито причини се сетиш, но една от най-важните-разговори по телефон...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Е човек... ти изби рибата с това изказване! :D Искаш да кажеш, че забраната да се говори по телефон в движение без специални устойства води до задръствания?Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Plastex написа:Не разбра ли какво искам да кажа бе човек... Малко ли кози си виждал дето не могат едновременно да вървят по права линия и да дъвчат дъвка, а са налапали слушалките и докато се размърдат да превключат, светофара пак е червен, това имам предвид, вместо да се изнесат 9 коли на един светофар едва минават по 4-5, за това говоря.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Не говоря много по телефон, но питам толкова ли е трудно да отбиете в дясно с пуснати аварийки и да си проведете разговора? Или пък, ако работата ви е свързана с по-чести разговори си купете едно хубаво хендсфри.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар