Много ви благодаря за съветите на всички, скоро ще се захващам, само това за "вземане на ниво" не го разбрах? Malone, пода е нов, като го гледам е равен, бетон. Трябва ли да го мажа с нещо предварително или направо го захващам с лепилото и плочките? Ще лепя около 10 квадрата, не са много.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аз съм българче..."строителче"
Collapse
X
-
Уважаеми колеги, бъркате понятията "теодолит" и "невелир" - повярвайте ми. Теодолита е геодезически инструмент за измерване на вертикални и хоризонтални ъгли. Не че с него не мога да ви дам и ниво, но не това е неговото предназначение. За това е предназначен нивелира, но не този строителен нивелир, дето майсторите му викат "нивел", а геодезическия инструмент нивелир произведен от фирми като "Вилд", "Цайс", "Сокиша" и пр. Но за даване на нива в един апартамент или пък баня в частност, ползването и двата инструмента е еднакво неоправдано. В случая се ползва т. нар. "водна нивелация" - изключително скъп и сложен уред, състоящ се от десетина метра /обикновено прозрачен/ маркуч в краищата на който има затъкнати прозрачни тръбички с дължина 20-30 см. Ако някой има желание ще му обясня как се работи с този уред. Наистина той върши чудесна работа при напарвата на изравнителна циментова замазка преди поставянето на теракотните плочки. След това ползването на "нивел" става на практика излишно.Лека и спорна работа от мен!Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
Humppa
Контактният грунд служи за да подготви основата, обезпрашава я, освен това е силно адхедзивен, така спомага за по-доброто слепване на отделните компоненти...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар