style34 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аз съм българче..."строителче"
Collapse
X
-
Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
-
Vladim написа:style34 написа:Сигурно и аз ще съм така. Я кажи някоя тънкост Какво лепило да купувам и направо с него ли почвам да мажа пода? За банята ще имам майстор ама в коридора мисля да се пробвам определеноThe awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:Vladim написа:style34 написа:Сигурно и аз ще съм така. Я кажи някоя тънкост Какво лепило да купувам и направо с него ли почвам да мажа пода? За банята ще имам майстор ама в коридора мисля да се пробвам определено
Коментар
-
reter написа:Спагаш на земята, изравняваш го роре доло и редиш терекота, няма нужда от много натискане, слагаш нивела и продължаваш..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:reter написа:Спагаш на земята, изравняваш го роре доло и редиш терекота, няма нужда от много натискане, слагаш нивела и продължаваш.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Kuku написа:Тъкмо се чудех, кой липсва...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Брех всички сте баш майстори май май :D Ползва се нивелир като се лепят плочки!!Няма идеално равна замаска, пък и ако има със сигурност без нивелир ще осе.еш работата колега style34, преди да почнеш да лепиш, си нареди всички плочки "на сухо" и ги поогледай малко.Ако коридора има чупка провери дали ъгълът е прав, защото иначе ще ти се изкривят редовете и ще стане грозно!!!Недей слуша тези, които ти казват да редиш без нивелир-купи си.Внимавай и с фугите.Следи ги да са еднакви, защото една плочка ако "отвори" с 1 мм по голяма фуга и след 2-3 реда става филм голям.Продават се едни "кръстчета" с различна дебелина : 1мм, 2мм, 3мм, 4мм, 5мм(зависи колко дебела искаш да ти е фугата).КУпи си и от тях и след всяка залепена плочка слагай от тях за да са ти еднакви фугите.При фугирането използвай гумена шпакла, намазваш 10тина плочки, изчакваш да дръпне малко фугина, и ги обърсваш с гъба и вода, и същевременно си оформяш фугата с гъбата И най-важното - НЕДЕЙ БЪРЗА.Ако имаш въпроси питайТря'а напиша нещо тука, нали
Коментар
-
ОК, лепи с нивелир. Ще изглеждаш като самодеец от бюрото по труда, но какво пък ...Дано няма кой да ти се смее.Колежке ele, слушала сте, но не сте си разбрала майстора.Това, че същия използва термина "свети" ми показва какво е искал да ви каже, но за съжаление вие не сте гледали какво прави, а вниманието ви е било насочено другаде.Проверката дали "свети" не означава, че е нужен нивелир, а че е нужно каквото и да е, стига да е плоско.Мастар, друга плочка, ако има налична [по голяма, по добре].Разбира се, става и с нивелир, но се използва равната му повърхност, а не свойствата му на нивелир.Аз използвам мастар или една тясна и дълга плочка.Коленичиш, налагаш върху плочките, като нивелира или мастара е наклонен, навеждаш се и гледаш дали не прозира под него [свети]. Това е тайната.Но при добре направена замазка, която аз смятам за най-важното нещо при лепенето на керамика, всичко това е излишно.Другото е подходящо избран "гребен" и еднакъв ъгъл при нанасяне на лепилото.И разбира се, не трябва да си сляп.Фугите.Нанасяй и чисти само по диагонал, не по фугите или перпендикулярно на тях.И не чисти с домакинска гъба, а с маламашка с гъба. По голяма, по добре..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
TAIF написа:Ей колеги това лято си правих банята. Майстора който я праиеше е каменар от години, истина е много добър. Не го видях да нивелира, ма той каза, че по това се познава кой е добър майсор и кой не Така че за начинаещите - къцайте с нивелира Аз не разбирам.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Kuku написа:Тъкмо се чудех, кой липсва...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Humppa
Казвам ти "майсторе" щото не ти знам името, но като ти гледам работата - да та е*а у майстора....Преди да почнеш да лепиш плочките мини пода с контактен грунд и изчакай 24 часа Ако имаш познат строителен техник можеш да го поканиш на бира, но му кажи да си вземе теодолита и да ти даде ниво
Коментар
-
Не го вкарвай в излишни разходи Humppa, нали style34 написа, че апартамента е нов. Няма нужда от такъв грунд. Пода нито ще се рони, нито е навън на студа, нито пък ще е нещо на 50-60 години. Не е чак толкова скъп, но пак са си пари тридесетина лева за десет квадрата.А за теодолита вероятно се шегуваш.Коридора му, а и апартамента да не е 50 декара, че чак с теодолит да взема нивата. И най-евтиния електронен, лазерен да го наречем, пак е неоправдан, ако ще го ползва един път на десет години.За такива случаи, препоръчвам стария изпитан прозрачен маркуч.Лично за мен няма по точен непрофесионален начин за вземане на нива от този чрез течност и прозрачен маркуч..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар