Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Аз съм българче..."строителче"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз съм българче..."строителче"

Аз съм българче щастливо - купих си апартамент!Май стените са накриво, но нали си е за мен!Кредита е първа стъпка - почваш с банката борба.То си е голяма тръпка, ако жив си след това.Чакаш смело кота било с други думи - груб строеж.И ти става много мило, сякаш с болка ти растеш.После идва дограмата - пее твоето сърце.Кондензира по стените, но си имаш PVC.Ето майсторите сръчно ще шпакловат две стени.Обясняват ти научно всички нови кривини.После плочки, гипс-картон, майстор нов и нов късмет - пренарежда без фасони уж прекрасния паркет.Иде шкаф след него втори-тук очукан, там сгрешен.Но със майстор не се спори, ти си вечния кретен.И накрая, без съмнение си щастлив, ако ток само след година закъснение има новия ти блокЕх ти българче щастливо - пак си стъпило на криво, а туй дето ти убива докат в скута му седиш не е на майстора теслатани е кирка, ни лопата туй е друг инструмент - кредит за апартамент.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Това е едно стихотворение - написано от някой страдалец. И аз минах по тези стъпки преди три години. Вече излязох от този ад, но спомените са ми пресни и сега от позиция на времето... не ми се ще да си помислям за това щастие наречено: НОВО ЖИЛИЩЕ В НОВОПОСТРОЕНА СГРАДА.
    A17DTС/S

Коментар

Затова, направете си всичко сами. Няма виновни майстори, няма кого да псувате.Аз така правя, научил съм се, не е мозъчна операция или живопис.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

И на мен скоро ми се наложи да обръщам прозорци, да шпакловам, да запълвам фуги и т.н. не е голяма философия а голяма хамалогия. Куцо и кьораво станаха майстори та аз ли.
        Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Дано скоро да ми се наложи да стана майстор
          "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
          Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

- ма си е трагедия.А за кривите стени, нали знаете? - Той бояджията ще ги изправи
            FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

И аз мисля да почвам да лепя плочки другата седмица, че да видим до къде ще я докарам :D
              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                И аз мисля да почвам да лепя плочки другата седмица, че да видим до къде ще я докарам :D
                много е лесно, аз сам се научих, ама да видиш едни псувни едно чудо в началото
                Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

TAIF написа:
                  - ма си е трагедия.А за кривите стени, нали знаете? - Той бояджията ще ги изправи
                  не бояджията а чорбаджията

Коментар

reter написа:
                    style34 написа:
                    много е лесно, аз сам се научих, ама да видиш едни псувни едно чудо в началото
                    Сигурно и аз ще съм така. Я кажи някоя тънкост Какво лепило да купувам и направо с него ли почвам да мажа пода? За банята ще имам майстор ама в коридора мисля да се пробвам определено
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

strajaro написа:
                      TAIF написа:
                      не бояджията а чорбаджията
                      Да в крайна сметка всичко от неговия джоб излиза. Ма то е така в Бг всеки е майстор, всеки разбира от всичко. Най-вече коли, футбол, политика и т.н.
                      FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

Malone написа:
                        Затова, направете си всичко сами. Няма виновни майстори, няма кого да псувате.Аз така правя, научил съм се, не е мозъчна операция или живопис.
                        Оставете майсторлъка - в моя случай и аз сам си работих. Имам опит и "традиции" от вилата си. В моя случай моя ад беше в чакане за изкопни работи ( включих се на зелено за смешно ниска цена ), вдигането на етаж, плочи и прочие, акт 14, акт 16, приемане на сграда, разкриване на партиди и тем подобни глупости, които направо убиват мерак и желание за всичко. Когато ми правиха машинната шпакловка ( задължение на строителя ) бях при момчетата и ги аргументирах финансово за да си свършат работата като хората, бях и при ВиК монтажниците, бях и при ел. техниците и всичко стана на 6, но защо БГ майстора трябва да се "натиска" допълнително - не знам.
                        A17DTС/S

Коментар

style34 написа:
                          Сигурно и аз ще съм така. Я кажи някоя тънкост Какво лепило да купувам и направо с него ли почвам да мажа пода? За банята ще имам майстор ама в коридора мисля да се пробвам определено
                          Е... зависи върху какво ще мажеш. Ако е върху балатум не знам... :P Иначе Теракол Флекс е много добро лепило и хваща дори върху стари плочки! :D Помисли добре откъде да започнеш и съобрази как ще ти се паднат рязаните плочки. На мен лепеното ми се получи, но и двата пъти с фугирането имах грижи, а уж не е философия...
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Ха ха точно моят случай (особено историята с тока - може да те изкара извън нерви).
                            Е не е точно така - трябва да имаш доста време за да си направиш всичко сам.

Коментар

много яко стихотворение.Браво.
                              Виж бейби не сме глупаци,
                              ние сме отбор от здравеняци.
                              Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                              така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                              http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Working...
                              X