Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ползвате ли месомелачка?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ползвате ли месомелачка?

колеги,искам да попитам дали някой си мели месо в домашни условия и ако да,каква месомелачка използвате?
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Да, всеки ден ми е на главата и мели ли мели :DВън от шегата - да - руска - нема строшване!Тежи 1350кг, и се побира само в голям плик.
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

GTipo написа:
      Да, всеки ден ми е на главата и мели ли мели :DВън от шегата - да - руска - нема строшване!Тежи 1350кг, и се побира само в голям плик.
      Под плик гараж или някой цех имаш предвид? и въпроса беше за домашни цели не за промишлени Голям тарикатлък е да използваш някаква стара мелачка, обикновенна ръчна и да я автоматизираш с помоща на една не много силна дрелка с контрол на оборотите става да си ... и машината за кайма, луканки и суджуци.....охх огладнях...
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

И ние имаме руска,и е на 150г.сигурно ( в смисъл,доста е старичка,но не точно на 150 ).Мелим си и всичко друго в нея - домати за сок, тесто за великденски сладки...
        "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
        Ванга

Коментар

Ползвам тази от линка по-долу.Доволен съм засега.http://www.get.bg/catalog/product_in...Избирай си - http://www.pazaruvaj.com/drugi-drebni-uredi-c3178/Вече само на собствено производство кайма можеш да разчиташ всичко което е в мрежата е с около 10 % месо.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Има достатъчно магазини в които ти мелят месото пред те6, така че не знам дали имасмисъл от купуване на месомелачка. Освен ако сами не си отглеждате някое прасенце
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Аз не мелим месо.Ама у кенефа кво правим...............
              И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

И ние мелим директно в магазина, но рано или късно ще си вземем за вкъщи. Единственото което ме спира засега е миенето, но пък откак сме със съдомиялна тоя проблем отпада май. Все се каня да видя Браун-а дали няма да намели и кайма, ама а днеска а утре...

Коментар

Aaaaa,верно бе! Кухненските роботи нали имат такава функция? Поне нашият Мулинекс мисля,че има,ама не сме го пробвали още.
                  "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                  Ванга

Коментар

А бе Вие още от нощите за кайма, кюфтета, наденички и прочие, срама нямате .
                    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Ирка, доста неща мелим с брауна. Примерно лук, щото на ръка..мъка...също зеле, за салата. Трябва обаче да смъкнеш на най-ниските обороти и на пулсации от по секунда и леко тръскване да мелиш. Иначе става на петмез, а не на кубчета.

Коментар

Благодаря за отговорите колеги.Все още съм в процес на обмисляне,но горе долу започвам да се ориентирам.Лошото е ,че тук не може да се вярва на инфото написано от фирмите по сайтове.За пример давам модел на Делонги,обявен от Зора с мощност от 1300 вата.В чуждите сайтове дори не го дават като производство на Делонги и е с мощност от 600 вата!!! Нещото,което производителите спестяват е материала на мелачката.прочетох оплакване за Мулинекс,че приставките им ръждясват,ако не се измият и подушат веднага след употреба.Определено ще си взема месомелачка,защото това ми дава независимост при покупката на месо (много магазини не мелят такова,макар да е закупено от тях),а идва и време за луканки :D
                        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Подкрепям, че месомелачката е много полезна вещ в едно домакинство. Нищо, че в някои магазини предлагат услугата смилане на закупеното месо. Аз лично не бих се възползвал. Знае ли човек каква хигиена поддържат? Силно ме съмнява след всеки работен ден да измиват всичко по нея перфектно.
                          FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
                          FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

В момента се продава Филипс с месомелачка http://www.technomarket.bg/product_d...зглежда доста функционален, но и без месомелачката нашето горение се справя без проблем с приготвянето на кайма в купата.
                            --Старата ръжда любов не хваща!--
                            156 sportwagon 1,9 jtd 115
                            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Tornado написа:
                              Ползвам тази от линка по-долу.Доволен съм засега.http://www.get.bg/catalog/product_in...Избирай си - http://www.pazaruvaj.com/drugi-drebni-uredi-c3178/Вече само на собствено производство кайма можеш да разчиташ всичко което е в мрежата е с около 10 % месо.
                              Имам познат който работи във фирма за колбаси,сутрин майстора им казва-ето ви 20кг месо и........трябва да изкарате 100кг кремвирши.
                              Marea HLX 147ps

Коментар

Working...
                              X