Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо толкова скапано поднася на дъжд бравото.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Защо толкова скапано поднася на дъжд бравото.

Карам си аз тази вечер в лекия дъжд под моста на подуене и минавам през тунелчето дето е за към слатина.И вътре как жестоко ми поднесе колата не е истина. Карах с около 30-40 най много, и изведнъж колата направи един полукръг първо наляво, после надясно и пак наляво. И аз незнам как се въртеше колата насред пътя без да ударя в бетона.Как е начина да се предпазим от подобни занасяния?Пред мене някакъв с бмв нарочно си въртеше задницата, а аз без до искам направих някакви страшни въртележки,Предните ми гуми за нови на 5-6 месеца, задните на 2 години, в тунела си минах кротко с равномерна газ без спирачки и без да подавам рязко газ.Не вярвах че тази кола може да има толкова шибано управление на дъжд.Бмв-то си мина качо пич с над 60 и си правеше кефа човека а аз все едно карам трабантче или москвич.направо съм разочарован.Преди време пак имах подобно поднасяне ама по лекоАз ли съм оплескал нещо или просто толкова си могат фиатите?
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Можеби просто гумите отзад са се удървили като пластмаса и на мокро ги няма никъкви.
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

Коментар

Какъв ти е размера на гумите колега ?
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Купи си Хамър.
        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
        Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Нищо не си оплескъл,нито Фиата ти е виновен.Най-лошата комбинация и най-лошото поведение на гумите са именно при такива условия; лек дъжд който да намокри малко и да превърне прахоляка на пътя в тънък слой подобен на кал.Същото се получава и в навлизане в тунел.По мокрите гуми веднага полепва прах и веднага губиш сцепление.Не се сещам преди време бях попаднал на статия породена от инцидент в тунела до НДК и много подробно бяха описали същия ефект.
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Не е проблема в Бравото. Току що се пребирам въртях суках , даже гонка си направих с една А класа, нема ядове (чукам на дърво ). Търси проблема в твоята кола Гуми окочване, можеби криви джанти, неравномерно напомпани гуми и т.н.
            Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
            Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

Гумите са 185/60 14 по каталог, налягането го гледах преди седмица 2.3 на 4 те, нямам криви джанти, не вярвам за 2 години да се одървят, като си забивам нокътя в тях изглеждат мекиПреди като сегашните задни гуми ми бяха отпред имам чувство че спираше по добре, ама сега освен задницата ми поднесе и предницата, направо ужас, колата се върти като пумпал Как bmw то дето сигурно е по старо от моя фиат се справя с прахоляк и мокро а аз не могаа.
              http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
              Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
              FIAT БРАВО 1.2 16v
              ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
              FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Сложи 205/50/15 и пак пробвай
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ако по окачването всичко ти е наред,няма друга причина освен гумите.
                  Fiat Tipo
                  Corsa b комби !

Коментар

Не е виновна колата според мен.Веднъж на Симеоновско един с БМВ влезе в нсарещното, демек срещу мен. Беш към 10 вечерта и ръмеше леко. Както днес в София. За да избегна сблъсък направих рязък завой надясно, а после и наляво, че зад мен идваше едно Поло. Бях с около 60 и ускорих за да не ме отнесе Полото, но колата не поднесе.
                    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Колега всичко опира до случайности, на мен ми се е случвало да ми поднесе Тойота рав 4 на пътния възел във ВТ на място и със скорост където никога не ми се е случвало, дори и при дъжд, а ми се случи при сухо време около 10 гр. температура. А за стабилността на браво ето доказателство, че си е супер само трябва един по-опитен шофьор или в случая по-луд жипове и нови коли за по 50-100 К отбиваха в аварийната лента.... http://vd.dir.bg/_files/4823141.3gp
                      --Старата ръжда любов не хваща!--
                      156 sportwagon 1,9 jtd 115
                      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Аз отдавна говоря, ама никой не ме слуша. ДЪЖДЪТ Е ПО-ОПАСЕН ОТ СНЕГАЕто ви пример.Проблемът не е нито в колата, нито в гумите. Проблемът е в недооценяване на опасността от мокрия път.И аз съм го изпитвал на гърба си. Повярвайте, много повече, и много по-жестоки катастрофи стават на дъжд, отколкото на сняг.

Коментар

като само намокри дъжда става по хлъзгаво и от лед ,прахоляка и т.н. но по скоро вината е у теб или гумите на колата ,ако това ще те успокои аз съм се въртял със всички коли които съм карал къде от келешлък къде не ,това не значи че колите са скапани :D
                          фиатче Браво 2.0

Коментар

Смени гумите,бравока на дъжд не мърда.
                            forza la FIAT
                            http://gorata.net/f.php?f=dani_bravo

Коментар

При мене на "разлигавена" настилка с леко натискане на газта на 2-ра с 1500 оборота гумите превъртаха като луди.Не е до колата а до подценяване на настилката,и още повече като не е отмита прахта отгоре.
                              Фиат Крома 1.9 16v+
                              Фиат Браво 1.6 16v
                              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Working...
                              X