Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пререгистрация на кола от един град в София

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пререгистрация на кола от един град в София

Здравейте.Колата ми е е регистрирана на мое име в един град, но искам да я пререгистрирам в София.Техническият ми преглед, гражданската отговорност изтичат декември месец, т.е ако направя пререгистрацията сега ще са нужни ли тези неща?Другото, което ме притеснява е, че колата ми в талона пише, че няма номер на двигателя, отделно не е обявена в данъчното все още - все не стигам до там, но ще го направя...Другото , което е - за да я пререгистрирам в София, трябва ли преди това да направя временния си адрес Софийски в дадената община?Мерси

регистрация на автомобил се извършва по постоянен адрес, затова, ако искаш да я регистрираш в София, трябва да си промениш и постоянния адрес, не временния. Те тези няща са нужни, когато и да я направиш регистрацията, нали ги имаш... не виждам какъв е проблемът. Това, че няма писан номер, не е уникално, щом КАТ не са го писали, значи няма от какво да се притесняваш.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
      регистрация на автомобил се извършва по постоянен адрес, затова, ако искаш да я регистрираш в София, трябва да си промениш и постоянния адрес, не временния.
      Тоест трябва да си смениш и Личната карта.

Коментар

За да направиш гражданска и преглед ,не е нужно да сменяш регистрацията.Тях можеш да си ги правиш където поискаш.Ако искаш да си смениш номера със софийски ,следвай указанията от горните постове.А за общината не е лошо да го направиш по скоро ,че май имаше някаква глоба за закъснение :D
        MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
        "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
        R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Глобата за частни лица е от 20 до 100 лв за закъснение.За фирми е от 100 до 1000. Поне в нашите 2 общини е толкова.

Коментар

Използвам темата да попитам. Като си подам в съответната община удостоверение за промяна на постоянния адрес (в случая в София), после къде трябва да отида, за да си подам заявление за преиздаване на личната карта и шофьорската книжка? И какво ми трябва освен снимки?
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
              Използвам темата да попитам. Като си подам в съответната община удостоверение за промяна на постоянния адрес (в случая в София), после къде трябва да отида, за да си подам заявление за преиздаване на личната карта и шофьорската книжка? И какво ми трябва освен снимки?
              За лична карта и/или международен паспорт трябва да отидеш в полицейското управление по район /в зависимост от това в коя община се регистрираш/. Ако искаш експресно издаване на лична карта за 24 часа можеш да отскочиш в централното управление на бул. "Мария Луиза" /малко след Лъвов мост/. Аз лично там ходя, че не ми се чака, понеже експресна услуга в отделните управления няма. Трябва да носиш жълтия екземпляр, който остава в теб след регистрацията в общината. Там си купуваш формуляр, който май беше 50 ст. или 1 лв. Не се подписваш на него предварително, а на гишето при подаване, че ще те накарат да го попълваш отново. За книжката не съм сигурен, но вероятно си е само в КАТ "Дървеница".

Коментар

Хм, значи ще се чака по опашките в КАТ.
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

За да не отварям нова тема ще ползвам тази. След пререгистрация от СH на СВ вече номера в талончето за прегледа не отговаря. За гражданската е ясно, че мога да я сменя на мое име, но за прегледа как стоят нещата ?
                  ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                  // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Пази си копие от всички документи в колата. Най вече договора - в него е вписан старият номер.Не би следвало да имаш проблем с това.
                    Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

pr_00f написа:
                      Пази си копие от всички документи в колата. Най вече договора - в него е вписан старият номер.Не би следвало да имаш проблем с това.
                      +1
                      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Благодаря колеги!!
                        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Преди като се минаваше през каналите слагаха нов преглед,сега вече не слагат ли ?Иначе както са ти писали колегите пази си документите за смяна и не би трябвало да имаш проблем,но не е лошо да отидеш да си направиш анекс към гражданската на твое име.
                          MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
                          "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
                          R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Да това ще го направя, така или иначе е на вноски и трябва да ходя да я подновявам. Иначе не слагат преглед въпреки че имаш 6 или 7 лв. такса за проверяване на техническото състояние, друг е въпроса че само седят и си лафят и нищо не гледат.Ще нося част от старите документи и така.

Коментар

Working...
                            X