Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

зимата..........

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

зимата..........

зимата идва... вижте какво прочетох днес...http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/1...va.78970тъй че колеги - пълен резервоар, зимни гуми, вериги, як акумолатор, изправно парно, лопатка, одеалце /може и 2 за колежките, щото са зиморничави/, зареден ЖСМ и квот там се сещате да ме допълните...п.п. коняче който предпочита
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Аз пък откривам сезона с тъпите въпроси! Зимни гуми - какъв размер, каква марка, откъде и въобще има ли смисъл?
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
      Аз пък откривам сезона с тъпите въпроси! Зимни гуми - какъв размер, каква марка, откъде и въобще има ли смисъл?
      Има смисъл разбира се,гумата те държи на пътя,зимата съм на Гудиър-Ултра Грип 7
      Marea HLX 147ps

Коментар

Това за условията тази зима е ясно, няма да се почиства и това е. Миналата година беше зле, а криза нямаше, харчеше се като за последно и горе-долу се поддържаше, сега като няма пари за нищо, правете сметка. Ще му мислим като дойде големия сняг, както правят и всички снегопочистващи дружества, като навалят 50-60см. сняг тогава се сещат, че имат повредени машини, нямат гориво, персонал и т.н. Който пътува да се екипира и да не се тръгва с малко гориво, това е основно правило, дизеларките са на далавера в преспите, че горят по 1,5л. на час и може да се изкара доста. На някой да му се намира гребло за малко снегоринче, че съм решил рендака на жената да го ползвам за снегорин през зимата
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Има смисъл ако е студено. Тук като хваща студ за 2-3 седмици максимум, не виждам смисъл да инвестирам в зимни гуми. За тия дето ще скокнат на изказването ми: карам с летни гуми всесезонно от 7 години. До сега нито съм имала проблеми, дори когато изкачвам заледения баир в селото. Но ако зимата тук продължаваше поне 2-3 месеца, бих си купила, но за кратката зима тук - не виждам смисъл да инвестирам. Ако все пак зимата напомни с все сила - предпочитам да използвам "безплатния" транспорт на някой съсед/познат. :D
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
            ...карам с летни гуми всесезонно от 7 години. До сега нито съм имала проблеми, дори когато изкачвам заледения баир в селото. ...
            Е тоз път вече ми позволи да не ти повярвам.
            ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

Коментар

T_SHOW написа:
              ele написа:
              ...карам с летни гуми всесезонно от 7 години. До сега нито съм имала проблеми, дори когато изкачвам заледения баир в селото. ...
              ако щеш вярвай. Изкачването на баири не е само гуми, ами и техника.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                T_SHOW написа:
                ele написа:
                Особено на ЛЕД.

Коментар

ele написа:
                  T_SHOW написа:
                  ele написа:
                  И каква е техниката Ели,наистина се учудвам.
                  Marea HLX 147ps

Коментар

Не е зле да хвърлите 3-4 консерви в багажника.Зимни ПИРЕЛИ-та и зимни МИШЕЛИН-и, съответно предни и задни.

Коментар

ele написа:
                      Има смисъл ако е студено. Тук като хваща студ за 2-3 седмици максимум, не виждам смисъл да инвестирам в зимни гуми. За тия дето ще скокнат на изказването ми: карам с летни гуми всесезонно от 7 години. До сега нито съм имала проблеми, дори когато изкачвам заледения баир в селото. Но ако зимата тук продължаваше поне 2-3 месеца, бих си купила, но за кратката зима тук - не виждам смисъл да инвестирам. Ако все пак зимата напомни с все сила - предпочитам да използвам "безплатния" транспорт на някой съсед/познат. :D
                      Миналата седмица аз като питах какви ЛЕТНИ гуми да си взема за зимата, колегите си мислиха, че си правя майтап...Ей, сега ще ни отнесат като Стефан Хаджов стабилизираща щанга.
                      Alfa 159 SW 2.4 Ti
                      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Абе Вие вашите коли само в града ли ги карате?

Коментар

аз след миналогодишните перипети " с две зимни отпред и две летни отзад се въртях с 90км/ч на един завой и незнам какво ме спаси да не се хвърля в канавката" съм решил да си купя 4бр новички зимни...колебая се между Goodrich G-Force Winter и Goodyear ultra grip7 тъй като останах без железни джанти си осигурих 4 лети 14’’ пък 16- ките увити пакетирани и скатани някъде...а и мисля тази зима да скитам здраво из балкана така че ще ми трябват определено...Като цяло компромиси няма да правя задължително ще се обуя здраво. Дори и за градски условия мисля, че всеки зимата трябва да кара със зимни гуми...та нали затова са зимни...
                          Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                          BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                          BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Зимни, летни - все тая, като натрупа 30-40-50+ см сняг и не е почистен - никаде не можеш да мръднеш. В такъв сняг само старите самоходни шасита вървят...

Коментар

Аз понеже мисля,че има много по-умни хора от мен ще кажа,че в страни като Австрия,Германия и т.н.,където се чисти много добре снега е задължително карането със зимни гуми през зимата! Ако закъсаш и си с летни гуми плащаш невероятни глоби,ако се случи ПТП,пак вината пада върху теб, в повечето случаи,застрахователят отказва да изплаща застраховката и т.н. Дали всички тези институции не са преценили,че риска от поднасяне,закъсване с летни гуми през зимата, не е по-голям?
                              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                              X