Аз понеже не съм добър шофьор, не съм придобил специални техники за изкачване на заледени баири с летни гуми, а някак се получава да навъртам средно около 1900 км на месец смятам да си сложа зимни гуми. Няма и да ви давам акъл, само ще споделя, че летните ми гуми са тези:http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/BF...ofiler-2.htmа зимните тези:http://www.ityre.com/en/tyres/catalo...l/21303/Ако си направите труда да погледнете, ще видите, че шарката е напълно идентична с изключение на малките нарезчета характерни за зимните гуми. С други думи при наблюдениета ми над поведението на зимни и летни гуми напълно е елиминиран фактора шарка - тя е константа. Променливата са състава на гумата и малките нарези. Е, уверявам ви, разлика има.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
зимата..........
Collapse
X
-
GbGzTeaM написа:..и научих нещо много полезно, може да пробвате!!!Щом един баир неможе да се изкачи с муцуната напред, то 100% става на ЗАДНА скорост
Коментар
-
krasio_79bs написа:ele написа:krasio_79bs написа:Е сега де,като не караш зимата и не си излизаш от вас,трябва ли и ни да сме като теб.И за моя радост аз не съм "домашно гърне" което да седи и да чака зимата да свърши и да се престраши да си извади колата на пътя.Щом на теб не ти се дават пари за гуми и ние ли трябва да мислим като теб?Да решил съм да си дам парите за гуми и ще си ги дам независимо от твоето видимо некомпетентно мнение.Пет пари не давам за него.За мен колата е начин на живот и знам как да се грижа за него.Странен човек си ти,щом някой не е на твоето мнение е спор,а ако ти не си на неговото какво е?Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Immortal написа:GbGzTeaM написа:..и научих нещо много полезно, може да пробвате!!!Щом един баир неможе да се изкачи с муцуната напред, то 100% става на ЗАДНА скоростMarea HLX 147ps
Коментар
-
Immortal написа:GbGzTeaM написа:..и научих нещо много полезно, може да пробвате!!!Щом един баир неможе да се изкачи с муцуната напред, то 100% става на ЗАДНА скоростТря'а напиша нещо тука, нали
Коментар
-
Много е относително това, че предното било по добре от задното при изкачване. Единственото предимство на предното е, че когато затънеш можеш да въртиш волана на ляво/дясно и да излезеш. Гаража ми се намира на 6м от улицата и разликата в нивата е около 1.50-60 улицата е от по тесните и влизането в двора става винаги с маневра да изправиш автомобила, единствено фиестата ми влиза директно без маневри. Засилки от никъде не можеш да правиш, спираш срещу портата и тръгваш да влизаш в двора и от там в гаража. На пред с предно предаване ми влиза само фиестата, всичко останало дето го имам влиза само на заден. Причината е, че на заден предницата става по тежка и има по добро сцепление и с буксуване си влизам в гаража. Задно предаване ,много по лесно можеш да го изправиш при поднасяне от колкото предно. Това, че някои разправят когато поднесе даваш газ и предното ще те издърпа..................... са много в грешка. Почне ли да буксува автоматично предницата тръгва направо в завоя. С задното предаване поне аз мога много по добре да контролирам поведението на автомобила от колкото с предно когато понесе, единствено трябва да се внимава с газта в завой при задното.
Коментар
-
GbGzTeaM написа:Immortal написа:GbGzTeaM написа:..и научих нещо много полезно, може да пробвате!!!Щом един баир неможе да се изкачи с муцуната напред, то 100% става на ЗАДНА скорост
Коментар
-
krasio_79bs написа:ls1 написа:Брато, кажи що?
Коментар
-
///// написа:krasio_79bs написа:ls1 написа:Брато, кажи що?
Коментар
-
Пак зависи, Краси - разполагайки с двата комплекта гуми - разполагам със сигурност. Вече е моя преценката кои ще избера. Случвало ми се е през лятото, ако ще карам на кал да сложа зимните гуми. И ми се е случвало през зимата да слагам летните, но конкретно преценявам. От друга страна пък летните имат значително по-голяма контактна площ.Всъщност гумите са това, което държи колата на пътя. Колегите Бубачко и Ники-Сикс са ме виждали как си разгрявам гумите.
Коментар
-
///// написа:Пак зависи, Краси - разполагайки с двата комплекта гуми - разполагам със сигурност. Вече е моя преценката кои ще избера. Случвало ми се е през лятото, ако ще карам на кал да сложа зимните гуми. И ми се е случвало през зимата да слагам летните, но конкретно преценявам. От друга страна пък летните имат значително по-голяма контактна площ.Всъщност гумите са това, което държи колата на пътя. Колегите Бубачко и Ники-Сикс са ме виждали как си разгрявам гумите.
Коментар
-
krasio_79bs написа:///// написа:Пак зависи, Краси - разполагайки с двата комплекта гуми - разполагам със сигурност. Вече е моя преценката кои ще избера. Случвало ми се е през лятото, ако ще карам на кал да сложа зимните гуми. И ми се е случвало през зимата да слагам летните, но конкретно преценявам. От друга страна пък летните имат значително по-голяма контактна площ.Всъщност гумите са това, което държи колата на пътя. Колегите Бубачко и Ники-Сикс са ме виждали как си разгрявам гумите.
Коментар
-
Immortal написа:GbGzTeaM написа:..и научих нещо много полезно, може да пробвате!!!Щом един баир неможе да се изкачи с муцуната напред, то 100% става на ЗАДНА скоростEx. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
hwarang написа:Чичо ми си качва мерцедеса на 65-70 градусов баир на вилата без проблем , ама само като е сухо.
Коментар
-
Да не ме обвините в измяна на марката, но: http://www.youtube.com/watch?v=XOm40...atedМакар, че има много реклама quattro е добър отговор на зимата. А за нас остава - добри зимни гуми, леко с газта и спирачката, без резки движения на волана и съобразена скорост. Тогава и фиата минава на всякъде по планините.Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар