Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

зимата..........

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз понеже не съм добър шофьор, не съм придобил специални техники за изкачване на заледени баири с летни гуми, а някак се получава да навъртам средно около 1900 км на месец смятам да си сложа зимни гуми. Няма и да ви давам акъл, само ще споделя, че летните ми гуми са тези:http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/BF...ofiler-2.htmа зимните тези:http://www.ityre.com/en/tyres/catalo...l/21303/Ако си направите труда да погледнете, ще видите, че шарката е напълно идентична с изключение на малките нарезчета характерни за зимните гуми. С други думи при наблюдениета ми над поведението на зимни и летни гуми напълно е елиминиран фактора шарка - тя е константа. Променливата са състава на гумата и малките нарези. Е, уверявам ви, разлика има.
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

GbGzTeaM написа:
      ..и научих нещо много полезно, може да пробвате!!!Щом един баир неможе да се изкачи с муцуната напред, то 100% става на ЗАДНА скорост
      Това важи САМО за каращите автомобили със задно предаване. При изкачване винаги е по-добре да са двигателните колела отпред (не ме карайте да обяснявам, но ако се наложи, ще ви обясня защо е така).

Коментар

krasio_79bs написа:
        ele написа:
        krasio_79bs написа:
        Е сега де,като не караш зимата и не си излизаш от вас,трябва ли и ни да сме като теб.И за моя радост аз не съм "домашно гърне" което да седи и да чака зимата да свърши и да се престраши да си извади колата на пътя.Щом на теб не ти се дават пари за гуми и ние ли трябва да мислим като теб?Да решил съм да си дам парите за гуми и ще си ги дам независимо от твоето видимо некомпетентно мнение.Пет пари не давам за него.За мен колата е начин на живот и знам как да се грижа за него.Странен човек си ти,щом някой не е на твоето мнение е спор,а ако ти не си на неговото какво е?
        Аз на теб някога да съм ти казвала какво да правиш? изказах мнение за себе си, не съм казвала да не си купувате гуми щом искате, нито съм скочила срещу теб или кой да е друг за това защо си купува или не си купува гуми, нито съм дала съвет на някой да си виси у дома. Не ти прави чест да ми изопачаваш думите, да ги тълкуваш според както искаш, без да се съобразяваш какво съм написала, ако изобщо си го прочел, само защото така ти отърва, и да ме изкарваш последния кретен, на който му треперят гащите да излезе и затова си виси в къщи и никаде не излиза, което е абсолютно обидно за мен.не прави чест на интелигентен човек, за какъвто явно се имаш, като започне да губи спор, да се мъчи да навакса по такъв гнусен начин. Освен това не ти е за първи път да се държиш като абсолютен кретен и то само спрямо мен (да не се приема за обида)
        Аз да съм ти казвал какво да правиш?Моето мнение също е изказано за мен.Да,мнението ми е че си по добра на приказки, от колкото зимата зад волана.Да мнението ми такова,дори и да не ти харесва е така.Както и твоето мнение едва ли е много ласкаво за мен.Това е.Всеки си има глава на раменете и всеки има по нещо в нея.И твоите постове не са много ласкави към тези които ти опонират на мненията,и прави ли ги всичките тези хора кретени.И откога да си седиш в къщи е обидно.Самата ти ми даваш примери за 15-20 часа работа,а после си ми обидена че си седиш в къщи и работиш.Похвално е ако е така, не е обидно.Самата ти казваш че съм се държал кретенски и аз какво да направя да рева на някой модератор че си ме обидила ли?Това че си сложила в кавички "да не приема като обида" какво трябва да те извини че твърдиш че съм се държал кретенски ли?Айде стига моля ти се,па как се така се случва че се с теб се държат кретенски.От тук на сетне ти давам пълен "игнор" и се заричам публично пред колегите от форума да не отговарям на нито един от постовете ти,по нито една тема.Все пак не искам да те притеснявам с "кретенските" мнения.На добър път из спорните ти мнения из форума и пожелания за по малко "кретени" като мен които да ти се вързват на постовете и да се опитват да ти обяснят че има и сив цвят и не всичко е черно и бяло.
        Няма връзка с темата.Изяснявайте се на лични.Модераторски екип на fiat-bg.org
        Краси, остави я, нсъ вързвай, че ще отнесеш някое предупреждение...п.п. тъй сте вий младите и неженени... като ви наденат халката ше видите кон боб яде ли и магаре в джамия пърди ли...
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Immortal написа:
          GbGzTeaM написа:
          ..и научих нещо много полезно, може да пробвате!!!Щом един баир неможе да се изкачи с муцуната напред, то 100% става на ЗАДНА скорост
          Това важи САМО за каращите автомобили със задно предаване. При изкачване винаги е по-добре да са двигателните колела отпред (не ме карайте да обяснявам, но ако се наложи, ще ви обясня защо е така).
          Имах три модела Мерцедес и една Алфа Жулиета със задно предаване и със зимни гуми съм стигал до там където стигаха коли с вериги,имах Пежо,Хонда,и сега Мареа с предно и пак същата ситуация,без вериги до къде стигат други с вериги.всички са били с хубави зимни гуми,само при задното по леко с газта в завоите.Бузлуджа е близо до мен и зимата редовно се качваме до там.
          Marea HLX 147ps

Коментар

Immortal написа:
            GbGzTeaM написа:
            Колега айде обясни ми, ако искаш и на лично да не стане спам...защото миналата зима 4-5 пъти неможех да кача 1 баир 20-30 метра с всезонни гуми, и като обърна задницата и си се качва без проблем
            Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

Много е относително това, че предното било по добре от задното при изкачване. Единственото предимство на предното е, че когато затънеш можеш да въртиш волана на ляво/дясно и да излезеш. Гаража ми се намира на 6м от улицата и разликата в нивата е около 1.50-60 улицата е от по тесните и влизането в двора става винаги с маневра да изправиш автомобила, единствено фиестата ми влиза директно без маневри. Засилки от никъде не можеш да правиш, спираш срещу портата и тръгваш да влизаш в двора и от там в гаража. На пред с предно предаване ми влиза само фиестата, всичко останало дето го имам влиза само на заден. Причината е, че на заден предницата става по тежка и има по добро сцепление и с буксуване си влизам в гаража. Задно предаване ,много по лесно можеш да го изправиш при поднасяне от колкото предно. Това, че някои разправят когато поднесе даваш газ и предното ще те издърпа..................... са много в грешка. Почне ли да буксува автоматично предницата тръгва направо в завоя. С задното предаване поне аз мога много по добре да контролирам поведението на автомобила от колкото с предно когато понесе, единствено трябва да се внимава с газта в завой при задното.

Коментар

GbGzTeaM написа:
                Immortal написа:
                GbGzTeaM написа:
                Колега айде обясни ми, ако искаш и на лично да не стане спам...защото миналата зима 4-5 пъти неможех да кача 1 баир 20-30 метра с всезонни гуми, и като обърна задницата и си се качва без проблем
                За изкачване на баири задното предаване е по-добро , но само на сухо :D Чичо ми си качва мерцедеса на 65-70 градусов баир на вилата без проблем , ама само като е сухо.Баща ми с аудито му е малко по тегаво , щото предното тегли целата кола , а задното я изтласква.... ама пак казвам само на сухо..

Коментар

krasio_79bs написа:
                  ls1 написа:
                  Брато, кажи що?
                  Ами а питай го.Луд човек,да дава пари за глупости
                  Защо ли? Избора на гуми си е стратегия във всяко състезание. Често избора на гуми осигурява победата. Аз не мога да си позволя лукса да отида на работа без колата. Не мога да си позволя лукса да карам неподготвена за съответните метеорологични условия кола. Затова имам 2 комплекта гуми с джантите и напомпани с азот. Летните са пирели - гуми, използвани в рали-шампионатите, а зимните са джиславед - шведите са познавачи в това отношение (не ме интересуват тестове).Както и да е - това си е моя преценка, но до тук Живка не ми е поднесла нито веднъж (овен ако аз не го предизвикам и то под мой контрол), нито пък да е имала недозавиване. Това го казвам, защото в колата често возя най-близките ми хора и място за грешки няма.

Коментар

///// написа:
                    krasio_79bs написа:
                    ls1 написа:
                    Брато, кажи що?
                    Ами а питай го.Луд човек,да дава пари за глупости
                    Защо ли? Избора на гуми си е стратегия във всяко състезание. Често избора на гуми осигурява победата. Аз не мога да си позволя лукса да отида на работа без колата. Не мога да си позволя лукса да карам неподготвена за съответните метеорологични условия кола. Затова имам 2 комплекта гуми с джантите и напомпани с азот. Летните са пирели - гуми, използвани в рали-шампионатите, а зимните са джиславед - шведите са познавачи в това отношение (не ме интересуват тестове).Както и да е - това си е моя преценка, но до тук Живка не ми е поднесла нито веднъж (овен ако аз не го предизвикам и то под мой контрол), нито пък да е имала недозавиване. Това го казвам, защото в колата често возя най-близките ми хора и място за грешки няма.
                    Ей това се опитвам и аз да им обясня на хората.Зимната гума не е лукс,тя е необходимост.А за хората за които автомобила е неразделна част от ежедневието си е задължителна.
                    FIAT FORUM BULGARIA
                    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Пак зависи, Краси - разполагайки с двата комплекта гуми - разполагам със сигурност. Вече е моя преценката кои ще избера. Случвало ми се е през лятото, ако ще карам на кал да сложа зимните гуми. И ми се е случвало през зимата да слагам летните, но конкретно преценявам. От друга страна пък летните имат значително по-голяма контактна площ.Всъщност гумите са това, което държи колата на пътя. Колегите Бубачко и Ники-Сикс са ме виждали как си разгрявам гумите.

Коментар

///// написа:
                        Пак зависи, Краси - разполагайки с двата комплекта гуми - разполагам със сигурност. Вече е моя преценката кои ще избера. Случвало ми се е през лятото, ако ще карам на кал да сложа зимните гуми. И ми се е случвало през зимата да слагам летните, но конкретно преценявам. От друга страна пък летните имат значително по-голяма контактна площ.Всъщност гумите са това, което държи колата на пътя. Колегите Бубачко и Ники-Сикс са ме виждали как си разгрявам гумите.
                        Ти имаш възможността защо работиш в сервиз,а не всеки може да си позволи да си ги сменя през ден.Ако не работиш в сервиз и всяка неделя се събирате с приятели някъде извън града, коя гума ще сложиш?Зимна или лятна?
                        FIAT FORUM BULGARIA
                        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                          ///// написа:
                          Ти имаш възможността защо работиш в сервиз,а не всеки може да си позволи да си ги сменя през ден.Ако не работиш в сервиз и всяка неделя се събирате с приятели някъде извън града, коя гума ще сложиш?Зимна или лятна?
                          Аз съм и гумаджия - което е по-особеното. Вярно е, че имам условия, но ми се е налагало пред нас с крикчето и кръстачката да си сменям и 4-те гуми.Та конкретно: зимата - със зимните (ако няма изключения) и лятото - с летните (ако пак няма изключения). Резервната също е напомпена с азот на 3 бара и редовно се проверява налягането и то с нашия манометър, а не с бензинджийски.П.П. На срещата на Батак ходих със зимните гуми, но колежката Инессита беше я загазила , защото разполагаше само с 1 комплект летни гуми, а аз имах вариант да избирам преди да тръгна.

Коментар

Immortal написа:
                            GbGzTeaM написа:
                            Дидо тука малко не съм съгласен. Понеже видях няколко коли с предно(Баничарки и разни малки двувратки) как се качваха много по успешно назаден. А когато пък колата е с предно и е натоварена ако я караш напред няма отлепяне по баира,понеже предницата е вирната.
                            Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                            Ex.Opel Astra

Коментар

hwarang написа:
                              Чичо ми си качва мерцедеса на 65-70 градусов баир на вилата без проблем , ама само като е сухо.
                              Колега ти представяш ли си визуално колко са 70 градуса На клипа отдолу е горе-долу толкова, пък тия чудовища (от които мерцедеса на чичо ти е на светлинни години, като катерачески способности) бая се зорятhttp://www.youtube.com/watch?v=75HaMmUqz8I
                              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Да не ме обвините в измяна на марката, но: http://www.youtube.com/watch?v=XOm40...atedМакар, че има много реклама quattro е добър отговор на зимата. А за нас остава - добри зимни гуми, леко с газта и спирачката, без резки движения на волана и съобразена скорост. Тогава и фиата минава на всякъде по планините.
                                Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
                                Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.

Коментар

Working...
                                X