Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

зимата..........

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ама как без зимни гуми зимата!? И какви са тия техники да караш с летни гуми през зимата!? С такива техники най-малкото ще се набуташ технично в някоя пряспа. Съвета ми към Варненци да си слагат зимни гуми.Аз лично с две предни зимни гуми, и две летни задни гуми при липса на грам сняг, а просто мокър участък (вероятно заледен) при скорост в градски условия от 50 км/ч съм се въртял на 180 градуса. Сега ако ми кажете че във Варна няма мокри и заледени участъци!?То по тая логика да минаваме на червено с подходящата техника, или пък да се движим с превишена скорост отново с техника. Абе хората са го казали " safety first".

Коментар

krasio_79bs написа:
      А на тези тестове да вярвам ли или и те са вятър работа.http://www.avtogumi.bg/oscommerce/tests.php/cPath/5Има си оценка как се държат на сняг,на мокро и на сухо.И най-важното е че са ги правили специалисти,не кварталния гумаджия.Прочети по конкретно за Сава Ескимо и ще ме разбереш какво искам да кажа.
      Пак ти казвам, нямам нищо против тея тестове, обаче те сравняват качествата за ЗИМНИ със ЗИМНИ гуми. А ние говорим за сравнение на ЗИМНИ с ЛЕТНИ гуми при поведение на сухо, мокро и вода - това е което са направили в Швеция Аутобилд като тест.Дай да си говорим, че да стигнем до истината. А не да се обясняваме какви шофьори сме, във вените ни бензин ли тече или дизел. Аз във Варна като видя сняг не вадя колата, понеже знам какво става из града. Защото масово народа тръгва в снега с летни гуми (което е безумие!), колата ти гори сигурно 20/100 (щото предимно ниска предавка), ако пък общината са решили да почистят малко пътя колата ти отдолу се запознава с цялата менделеева таблица щото никой не му пука и ръсят химикали. Сигурно мога още неща да се сетя. При това положение що да не си викна такси?! Щото не е мъжкарско?! Ако имаме цял сезон предимно сняг - мойте уважения, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО зимни гуми. Но тогава варненци щяха да са по-опитни на сняг (а те масово не са), нямаше да си казваш ’абе утре ще се стопи снега, тогаз ще ида в другия край на града по работата дето имам’. Аз прекрасно разбирам колегите от Габрово, София и т.н., когато изтръпват при мисълта за летни гуми зимата, но пак им повтарям че във Варна зимата сняг НЯМА. Лед може да се появи през нощта, но на сутринта минават няколко коли и се е стопил. Митак, понеже не си прочел, специаааално за теб - ми ако няма във Варна преспи - пак ли летни гуми? Ако ти кажа че тази зима в София ще има всичко на всичко седмица сняг - ще купиш ли зимни гуми? Ама честно!

Коментар

Колега честно да ти кажа всяка сутрин минавам по един и същ маршрут от 5г разстоянието е 30км и просто вече сутрин се усеща, че поведението на автомобила не е същото както когато температурата сутрин беше 20*С Тези с мотоциклетите най добре знаят какво значи да караш на студен асфалт, аз също карам мотоциклет и просто го усещам как не е стабилен на места където съм минавал преди месец и отгоре. И да утре ще отида да си купувам зимни гуми.И да попитам по темата кога ще почнем всичките да си чистим пред домовете и т.н а не да разчитаме само на общината. Всички знаем да ревем, че все нещо не било както трябва и все някой ни бил виновен. Същата работа както със състоянието на пътищата, седнали някакви и ми се жалват, че имало много дупки и коловози по пътищата а точно тези хора постоянно претоварват камиони, такива нямат право да се обаждат за каквото и да било. Много са малко тези които зимата ще излязат да изчистят снега и когато е топло и хубаво да изметът и почистят.

Коментар

ls1 написа:
          krasio_79bs написа:
          А на тези тестове да вярвам ли или и те са вятър работа.http://www.avtogumi.bg/oscommerce/tests.php/cPath/5Има си оценка как се държат на сняг,на мокро и на сухо.И най-важното е че са ги правили специалисти,не кварталния гумаджия.Прочети по конкретно за Сава Ескимо и ще ме разбереш какво искам да кажа.
          Пак ти казвам, нямам нищо против тея тестове, обаче те сравняват качествата за ЗИМНИ със ЗИМНИ гуми. А ние говорим за сравнение на ЗИМНИ с ЛЕТНИ гуми при поведение на сухо, мокро и вода - това е което са направили в Швеция Аутобилд като тест.Дай да си говорим, че да стигнем до истината. А не да се обясняваме какви шофьори сме, във вените ни бензин ли тече или дизел. Аз във Варна като видя сняг не вадя колата, понеже знам какво става из града. Защото масово народа тръгва в снега с летни гуми (което е безумие!), колата ти гори сигурно 20/100 (щото предимно ниска предавка), ако пък общината са решили да почистят малко пътя колата ти отдолу се запознава с цялата менделеева таблица щото никой не му пука и ръсят химикали. Сигурно мога още неща да се сетя. При това положение що да не си викна такси?! Щото не е мъжкарско?! Ако имаме цял сезон предимно сняг - мойте уважения, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО зимни гуми. Но тогава варненци щяха да са по-опитни на сняг (а те масово не са), нямаше да си казваш ’абе утре ще се стопи снега, тогаз ще ида в другия край на града по работата дето имам’. Аз прекрасно разбирам колегите от Габрово, София и т.н., когато изтръпват при мисълта за летни гуми зимата, но пак им повтарям че във Варна зимата сняг НЯМА. Лед може да се появи през нощта, но на сутринта минават няколко коли и се е стопил. Митак, понеже не си прочел, специаааално за теб - ми ако няма във Варна преспи - пак ли летни гуми? Ако ти кажа че тази зима в София ще има всичко на всичко седмица сняг - ще купиш ли зимни гуми? Ама честно!
          Нещо не мога да ви разбера,колите си само във града ли ги карате?Аз не живея на северния полюс,а в Бургас.Зимата ни дори е по мека от тази във Варна.Но аз не си карам колата само във града.А тестови сравнения за летни и зимни гуми никога не съм виждал.Дайте ми един линк да ги прочета.Ама линк за тестовете,не за впечетленията на колегата Пинко.А и да ви питам защо тогава колегата Живко който ви е съгражданин и има богат опит ще си слага зимни гуми?
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Брато, кажи що?

Коментар

ls1 написа:
              Брато, кажи що?
              Ами а питай го.Луд човек,да дава пари за глупостиПП. Знам че сте братя,обсъдихме прекрасната ти тема за кемпера на срещата на Бачо Киро.Поздрави го.
              FIAT FORUM BULGARIA
              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

... и понеже си купих колата края на Зимата (късния Февруари) с летни гуми...пробвах да си я покарам - тъй де, нали ми беше нова...много, много бързо се отказах! Походих си пеша доста време! В моя район обстановката през прозореца дълги месеци изглежда като на снимката, за Варна не знам!
                Прикачени файлове
                Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

krasio_79bs написа:
                  Е сега де,като не караш зимата и не си излизаш от вас,трябва ли и ни да сме като теб.И за моя радост аз не съм "домашно гърне" което да седи и да чака зимата да свърши и да се престраши да си извади колата на пътя.Щом на теб не ти се дават пари за гуми и ние ли трябва да мислим като теб?Да решил съм да си дам парите за гуми и ще си ги дам независимо от твоето видимо некомпетентно мнение.Пет пари не давам за него.За мен колата е начин на живот и знам как да се грижа за него.Странен човек си ти,щом някой не е на твоето мнение е спор,а ако ти не си на неговото какво е?
                  Аз на теб някога да съм ти казвала какво да правиш? изказах мнение за себе си, не съм казвала да не си купувате гуми щом искате, нито съм скочила срещу теб или кой да е друг за това защо си купува или не си купува гуми, нито съм дала съвет на някой да си виси у дома. Не ти прави чест да ми изопачаваш думите, да ги тълкуваш според както искаш, без да се съобразяваш какво съм написала, ако изобщо си го прочел, само защото така ти отърва, и да ме изкарваш последния кретен, на който му треперят гащите да излезе и затова си виси в къщи и никаде не излиза, което е абсолютно обидно за мен.не прави чест на интелигентен човек, за какъвто явно се имаш, като започне да губи спор, да се мъчи да навакса по такъв гнусен начин. Освен това не ти е за първи път да се държиш като абсолютен кретен и то само спрямо мен (да не се приема за обида) Няма връзка с темата.Подобни въпроси изяснявайте на лични.Модераторски екип на fiat-bg.org
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

SokOtPraskova написа:
                    ... и понеже си купих колата края на Зимата (късния Февруари) с летни гуми...пробвах да си я покарам - тъй де, нали ми беше нова...много, много бързо се отказах! Походих си пеша доста време! В моя район обстановката през прозореца дълги месеци изглежда като на снимката, за Варна не знам!
                    За някои колеги, в тези условия като на снимката на са нужни зимни гуми,само техника придобита някъде в Скандинавия.С колко ли такива камикадзета се разминаваме през зимните дни?????????
                    Marea HLX 147ps

Коментар

добре де,не мога да разбера какво толкова се палите.колежката ясно обясни че лично за нея тази инвестиция е ненужна по няколко причини-района в който живее рядко вижда сняг и когато това стане избягва да шофира!шофьор съм от доста години но има зимни дни в който и аз предпочитам да отида някъде я с такси я пеша,но не защото не мога да карам зимата а защото ме е страх от другите,трудно се намира място за паркирване от преспите и др.всеки сам си прави сметката как и с какво да кара така че няма смисъл да се обиждаме един друг
                      Renault Laguna 1,9 dci 2002

Коментар

ele написа:
                        krasio_79bs написа:
                        Е сега де,като не караш зимата и не си излизаш от вас,трябва ли и ни да сме като теб.И за моя радост аз не съм "домашно гърне" което да седи и да чака зимата да свърши и да се престраши да си извади колата на пътя.Щом на теб не ти се дават пари за гуми и ние ли трябва да мислим като теб?Да решил съм да си дам парите за гуми и ще си ги дам независимо от твоето видимо некомпетентно мнение.Пет пари не давам за него.За мен колата е начин на живот и знам как да се грижа за него.Странен човек си ти,щом някой не е на твоето мнение е спор,а ако ти не си на неговото какво е?
                        Аз на теб някога да съм ти казвала какво да правиш? изказах мнение за себе си, не съм казвала да не си купувате гуми щом искате, нито съм скочила срещу теб или кой да е друг за това защо си купува или не си купува гуми, нито съм дала съвет на някой да си виси у дома. Не ти прави чест да ми изопачаваш думите, да ги тълкуваш според както искаш, без да се съобразяваш какво съм написала, ако изобщо си го прочел, само защото така ти отърва, и да ме изкарваш последния кретен, на който му треперят гащите да излезе и затова си виси в къщи и никаде не излиза, което е абсолютно обидно за мен.не прави чест на интелигентен човек, за какъвто явно се имаш, като започне да губи спор, да се мъчи да навакса по такъв гнусен начин. Освен това не ти е за първи път да се държиш като абсолютен кретен и то само спрямо мен (да не се приема за обида)
                        Аз да съм ти казвал какво да правиш?Моето мнение също е изказано за мен.Да,мнението ми е че си по добра на приказки, от колкото зимата зад волана.Да мнението ми такова,дори и да не ти харесва е така.Както и твоето мнение едва ли е много ласкаво за мен.Това е.Всеки си има глава на раменете и всеки има по нещо в нея.И твоите постове не са много ласкави към тези които ти опонират на мненията,и прави ли ги всичките тези хора кретени.И откога да си седиш в къщи е обидно.Самата ти ми даваш примери за 15-20 часа работа,а после си ми обидена че си седиш в къщи и работиш.Похвално е ако е така, не е обидно.Самата ти казваш че съм се държал кретенски и аз какво да направя да рева на някой модератор че си ме обидила ли?Това че си сложила в кавички "да не приема като обида" какво трябва да те извини че твърдиш че съм се държал кретенски ли?Айде стига моля ти се,па как се така се случва че се с теб се държат кретенски.От тук на сетне ти давам пълен "игнор" и се заричам публично пред колегите от форума да не отговарям на нито един от постовете ти,по нито една тема.Все пак не искам да те притеснявам с "кретенските" мнения.На добър път из спорните ти мнения из форума и пожелания за по малко "кретени" като мен които да ти се вързват на постовете и да се опитват да ти обяснят че има и сив цвят и не всичко е черно и бяло.
                        Няма връзка с темата.Изяснявайте се на лични.Модераторски екип на fiat-bg.org
                        FIAT FORUM BULGARIA
                        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

SokOtPraskova написа:
                          "Ние" от Варна дето сме били по северните страни, при такива условия сме си с летните гуми и си катерим заледения байр към село, ама си имаме техника на катеренето.Аз пък лично, щот съм ПРОЗД и съм от село, ще си сложа зимните гуми към средата на ноември (зависи от времето) и докато не дойде края на февруари или средата на март (пак зависи от времето) ще си карам с тях.
                          ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

Коментар

за тази зимна обстановка ли казвате ? Честно казано не са задължителни. Спокойно можеш да се движиш и със сравнително запазени всесезонни гуми. 15-20 минути с лопатата около колата и си готов. А най големия майтап беше когато преди няколко години отивам да прибера половинката от нощтна смяна а то цяла нощ е валяло ама гумите до половината не се виждаха, а и следи никакви никой не беше минавал покрай блока . Как да е на три пъти напред назад излязох на главната улица, взех я от работа и на връщане пак уж на същото място ще паркирам колата (полски фиат 125). И спирам си аз малко по напред и ще дам леко на зад но нъцки вече неще да мърда на никъде. Слизам и заключвам и като погледнах отпред десните двата фара не се виждаха от сняг , и това без зимни гуми а представям си какво щеше да е с тях.
                            FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

Колега няма смисъл да спориш...пробвай да приказваш със стената, ще имаш по-голям успех !!! Слагай зимните галоши, карай със 100 в града щом ситуацията ти позволява, и после пусни тема тук да ИЗРИГНЕ вулкана :D Между другото цяла зима изкарах със всесезонни гуми...голяма комедия беше :D ..и научих нещо много полезно, може да пробвате!!!Щом един баир неможе да се изкачи с муцуната напред, то 100% става на ЗАДНА скорост МодерираноМодераторски екип на fiat-bg.org
                              Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

GbGzTeaM написа:
                                Колега няма смисъл да спориш...пробвай да приказваш със стената, ще имаш по-голям успех !!! Слагай зимните галоши, карай със 100 в града щом ситуацията ти позволява, и после пусни тема тук да ИЗРИГНЕ вулкана :D Между другото цяла зима изкарах със всесезонни гуми...голяма комедия беше :D ..и научих нещо много полезно, може да пробвате!!!Щом един баир неможе да се изкачи с муцуната напред, то 100% става на ЗАДНА скорост
                                Ами те колегите от Варна и Бургас голем страх ги гони като видят 5см сняг и бързат към гумаджийницата :D , но простено им е. Това в кръга на майтапа, но дори и аз мисля тази зима да пробвам как е със зимни гуми, ако не ми мине котка път де.
                                FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

Working...
                                X