Ама как без зимни гуми зимата!? И какви са тия техники да караш с летни гуми през зимата!? С такива техники най-малкото ще се набуташ технично в някоя пряспа. Съвета ми към Варненци да си слагат зимни гуми.Аз лично с две предни зимни гуми, и две летни задни гуми при липса на грам сняг, а просто мокър участък (вероятно заледен) при скорост в градски условия от 50 км/ч съм се въртял на 180 градуса. Сега ако ми кажете че във Варна няма мокри и заледени участъци!?То по тая логика да минаваме на червено с подходящата техника, или пък да се движим с превишена скорост отново с техника. Абе хората са го казали " safety first".
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
зимата..........
Collapse
X
-
krasio_79bs написа:А на тези тестове да вярвам ли или и те са вятър работа.http://www.avtogumi.bg/oscommerce/tests.php/cPath/5Има си оценка как се държат на сняг,на мокро и на сухо.И най-важното е че са ги правили специалисти,не кварталния гумаджия.Прочети по конкретно за Сава Ескимо и ще ме разбереш какво искам да кажа.
Коментар
-
Колега честно да ти кажа всяка сутрин минавам по един и същ маршрут от 5г разстоянието е 30км и просто вече сутрин се усеща, че поведението на автомобила не е същото както когато температурата сутрин беше 20*С Тези с мотоциклетите най добре знаят какво значи да караш на студен асфалт, аз също карам мотоциклет и просто го усещам как не е стабилен на места където съм минавал преди месец и отгоре. И да утре ще отида да си купувам зимни гуми.И да попитам по темата кога ще почнем всичките да си чистим пред домовете и т.н а не да разчитаме само на общината. Всички знаем да ревем, че все нещо не било както трябва и все някой ни бил виновен. Същата работа както със състоянието на пътищата, седнали някакви и ми се жалват, че имало много дупки и коловози по пътищата а точно тези хора постоянно претоварват камиони, такива нямат право да се обаждат за каквото и да било. Много са малко тези които зимата ще излязат да изчистят снега и когато е топло и хубаво да изметът и почистят.
Коментар
-
ls1 написа:krasio_79bs написа:А на тези тестове да вярвам ли или и те са вятър работа.http://www.avtogumi.bg/oscommerce/tests.php/cPath/5Има си оценка как се държат на сняг,на мокро и на сухо.И най-важното е че са ги правили специалисти,не кварталния гумаджия.Прочети по конкретно за Сава Ескимо и ще ме разбереш какво искам да кажа.
Коментар
-
... и понеже си купих колата края на Зимата (късния Февруари) с летни гуми...пробвах да си я покарам - тъй де, нали ми беше нова...много, много бързо се отказах! Походих си пеша доста време! В моя район обстановката през прозореца дълги месеци изглежда като на снимката, за Варна не знам!Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT
Коментар
-
krasio_79bs написа:Е сега де,като не караш зимата и не си излизаш от вас,трябва ли и ни да сме като теб.И за моя радост аз не съм "домашно гърне" което да седи и да чака зимата да свърши и да се престраши да си извади колата на пътя.Щом на теб не ти се дават пари за гуми и ние ли трябва да мислим като теб?Да решил съм да си дам парите за гуми и ще си ги дам независимо от твоето видимо некомпетентно мнение.Пет пари не давам за него.За мен колата е начин на живот и знам как да се грижа за него.Странен човек си ти,щом някой не е на твоето мнение е спор,а ако ти не си на неговото какво е?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
SokOtPraskova написа:... и понеже си купих колата края на Зимата (късния Февруари) с летни гуми...пробвах да си я покарам - тъй де, нали ми беше нова...много, много бързо се отказах! Походих си пеша доста време! В моя район обстановката през прозореца дълги месеци изглежда като на снимката, за Варна не знам!Marea HLX 147ps
Коментар
-
добре де,не мога да разбера какво толкова се палите.колежката ясно обясни че лично за нея тази инвестиция е ненужна по няколко причини-района в който живее рядко вижда сняг и когато това стане избягва да шофира!шофьор съм от доста години но има зимни дни в който и аз предпочитам да отида някъде я с такси я пеша,но не защото не мога да карам зимата а защото ме е страх от другите,трудно се намира място за паркирване от преспите и др.всеки сам си прави сметката как и с какво да кара така че няма смисъл да се обиждаме един другRenault Laguna 1,9 dci 2002
Коментар
-
ele написа:krasio_79bs написа:Е сега де,като не караш зимата и не си излизаш от вас,трябва ли и ни да сме като теб.И за моя радост аз не съм "домашно гърне" което да седи и да чака зимата да свърши и да се престраши да си извади колата на пътя.Щом на теб не ти се дават пари за гуми и ние ли трябва да мислим като теб?Да решил съм да си дам парите за гуми и ще си ги дам независимо от твоето видимо некомпетентно мнение.Пет пари не давам за него.За мен колата е начин на живот и знам как да се грижа за него.Странен човек си ти,щом някой не е на твоето мнение е спор,а ако ти не си на неговото какво е?
Коментар
-
SokOtPraskova написа:... и понеже си купих колата края на Зимата (късния Февруари) с летни гуми...пробвах да си я покарам - тъй де, нали ми беше нова...много, много бързо се отказах! Походих си пеша доста време! В моя район обстановката през прозореца дълги месеци изглежда като на снимката, за Варна не знам!ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!
FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.
Коментар
-
за тази зимна обстановка ли казвате ? Честно казано не са задължителни. Спокойно можеш да се движиш и със сравнително запазени всесезонни гуми. 15-20 минути с лопатата около колата и си готов. А най големия майтап беше когато преди няколко години отивам да прибера половинката от нощтна смяна а то цяла нощ е валяло ама гумите до половината не се виждаха, а и следи никакви никой не беше минавал покрай блока . Как да е на три пъти напред назад излязох на главната улица, взех я от работа и на връщане пак уж на същото място ще паркирам колата (полски фиат 125). И спирам си аз малко по напред и ще дам леко на зад но нъцки вече неще да мърда на никъде. Слизам и заключвам и като погледнах отпред десните двата фара не се виждаха от сняг , и това без зимни гуми а представям си какво щеше да е с тях.FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
Колега няма смисъл да спориш...пробвай да приказваш със стената, ще имаш по-голям успех !!! Слагай зимните галоши, карай със 100 в града щом ситуацията ти позволява, и после пусни тема тук да ИЗРИГНЕ вулкана :D Между другото цяла зима изкарах със всесезонни гуми...голяма комедия беше :D ..и научих нещо много полезно, може да пробвате!!!Щом един баир неможе да се изкачи с муцуната напред, то 100% става на ЗАДНА скорост МодерираноМодераторски екип на fiat-bg.orgТря'а напиша нещо тука, нали
Коментар
-
GbGzTeaM написа:Колега няма смисъл да спориш...пробвай да приказваш със стената, ще имаш по-голям успех !!! Слагай зимните галоши, карай със 100 в града щом ситуацията ти позволява, и после пусни тема тук да ИЗРИГНЕ вулкана :D Между другото цяла зима изкарах със всесезонни гуми...голяма комедия беше :D ..и научих нещо много полезно, може да пробвате!!!Щом един баир неможе да се изкачи с муцуната напред, то 100% става на ЗАДНА скоростFIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар