точно пък Корморана са добър вариант.баща ми беше купил преди 3-4 години такива и скоро ги продадох на един приятел да си ги сложи отзад на пунтото.щото човека не намерил подходящи.верно че са поупечени вече, но пак е по добре от летните.... сега не бих си ги взел отново(защото искам да пробвам друга марка,насочил съм се към САВА ескимо) въпреки че са на сносна цена и ми пасват идеално на джоба.но според мен доста хорица сега в "кризата" биха си взели такива корморанки или дебица която е пак на тези цени,от колкото да си жулят с летните "динени кори" (мн ме кефи тоя израз) така че предлагам да спрем спора.всеки за себе си избира с какви гуми да кара , колко сняг валяло в града му и т.н.аз въпреки че ще карам с зимни гуми , не си позволявам да излизам като има повече сняг или поледица.щото все още не съм свикнал да карам при тези условия....(поне си го признавам) и по добре отколкото да сгъна мойте и на някои друг ламарини, не дай си Боже нещо друго да стане....айде поздрави на всички колеги и безаварийна през зимата
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
зимата..........
Collapse
X
-
ls1 написа:Пази боже от такива със ’нови’ зимни гуми за 65лв.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Наистина ли са толкова велики зимните гуми ? Да взема да си туря и аз да пробвам как е, че за 20+ години шоферски стаж не съм слагал никога до сега, а живея в Русе където пада сегиз тогиз малко сняг. Но не си мислете, че колата ми стои в гараж и я вадя само по пълнолуние, хем да е светло и да не ползвам фарове хем да не пече слънце да не прегаря боята и да е сухо да не се окаля .FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
SilenceR написа:ми супер , може би нямаш възможност за други и затова си позволяваш от тези,не че нещо лошо пак е по-добре от нищо...а какъв размер ще взимаш ? 13-ка сигурноAlfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Коментар
-
Корморана е много хубава гума според моите наблюдения, единствено преди 2г бяха изкарали някаква гадна шарка и тогава не си взех от тях. Колеги всяка една нова гума има защитен слой който я предпазва от седене по складовете и след този слой е слоят който осигурява максимално сцепление с пътната настилка. Не случайно на запад изхвърлят гуми с голям грайфер, износен е контактният слой. Зимната гума има свойствата да се загрява много по бързо от лятната и от там идва по доброто сцепление при по ниски температури на пътната настилка, не случайно на автомобилните състезания загряват гумите принудително. Самата шарка оказва влияние върху сцеплението при сняг. И един много прост пример ще ви дам, лятото със зимни гуми съвсем леко да си сложиш крака на спирачката и започват да свирят все едно си я натиснал яката и всичко живо започва да се шашка, говоря за автомобили без екстри по спирачките. Зимата с летни гуми при буксуване го няма специфичното пищене, същото важи и при спиране. Чува се само шума от преплъзващата гума в която има повече пластмаси. И както е казано при скорост с няколко километра повече спирачният път се увеличава с 2 метра повече и тези 2 метра може да са фатални по някой път.
Коментар
-
[quote="ele"]GbGzTeaM: И за последно да разясня: да, всеки решава как да кара сам, стига това да е безопасно и съгласно условията и ситуацията, в която се намира. Не виждам защо вие, разбирачите, трябва да налагате на някой, който почти не си кара колата зимата при температури под 1-2 градуса, да си купува зимни гуми, все едно е много по-безопасно колата ми да виси в гаража със зимни гуми, вместо с летни. Това да вземаш едно изказване от някоя друга тема и да го качваш в тази тема не ти прави услуга по отношение на мението ми за умственият ти багаж (да не се приема като обида). Всяка тема е за себе си, защото се обсъждат различни неща, различни ситуации. quote]Ти за моя умствен багаж не се притеснявай, гледай си твоя ! Спирам да споря с теб, явно няма смисъл "да, всеки решава как да кара сам, стига това да е безопасно и съгласно условията и ситуацията, в която се намира" - Ето това е!!!Тря'а напиша нещо тука, нали
Коментар
-
marmil написа:Наистина ли са толкова велики зимните гуми ? Да взема да си туря и аз да пробвам как е, че за 20+ години шоферски стаж не съм слагал никога до сега, а живея в Русе където пада сегиз тогиз малко сняг. Но не си мислете, че колата ми стои в гараж и я вадя само по пълнолуние, хем да е светло и да не ползвам фарове хем да не пече слънце да не прегаря боята и да е сухо да не се окаля .Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
koolio написа:Забелязвам, че точно тия, дето проповядват да караме като пенсионирани детски учителки, сега твърдят, че няма нужда от зимни гуми. Боже опази от такива "безопасни" шофьори!!!Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Мда, ако правилата са да караш с 90 по хубав път с добра видимост това значи.За гумите - ако наистина зазимяваш колата и не я вадиш от гаража - естествено, че няма смисъл от зимни гуми. Но ако ще я караш макар и за кратки разстояния на сняг - зимни гуми трябва да имаш. Дори да са от евтините.Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
Volvo S60 Sport 2.4D
Коментар
-
ele написа:koolio написа:Забелязвам, че точно тия, дето проповядват да караме като пенсионирани детски учителки, сега твърдят, че няма нужда от зимни гуми. Боже опази от такива "безопасни" шофьори!!!Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Коментар
-
koolio написа:Мда, ако правилата са да караш с 90 по хубав път с добра видимост това значи.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
В нито една.Трябва ли задължително да съм ходил ?Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар