Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

зимата..........

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

точно пък Корморана са добър вариант.баща ми беше купил преди 3-4 години такива и скоро ги продадох на един приятел да си ги сложи отзад на пунтото.щото човека не намерил подходящи.верно че са поупечени вече, но пак е по добре от летните.... сега не бих си ги взел отново(защото искам да пробвам друга марка,насочил съм се към САВА ескимо) въпреки че са на сносна цена и ми пасват идеално на джоба.но според мен доста хорица сега в "кризата" биха си взели такива корморанки или дебица която е пак на тези цени,от колкото да си жулят с летните "динени кори" (мн ме кефи тоя израз) така че предлагам да спрем спора.всеки за себе си избира с какви гуми да кара , колко сняг валяло в града му и т.н.аз въпреки че ще карам с зимни гуми , не си позволявам да излизам като има повече сняг или поледица.щото все още не съм свикнал да карам при тези условия....(поне си го признавам) и по добре отколкото да сгъна мойте и на някои друг ламарини, не дай си Боже нещо друго да стане....айде поздрави на всички колеги и безаварийна през зимата
    Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

Да само , че заради такива като еле е доста възможно зимата , като почнат кишите и заледяванията и снега , когато отново съм сигурен ще се сетат да чистат когато е натрупало ... като се спре някой в тебе или закъса и направи километрично задръстване...

Коментар

ls1 написа:
        Пази боже от такива със ’нови’ зимни гуми за 65лв.
        Другата седмица,смело ще си купя 4 КОРМОРАН от МЕТРО за 50 кинта парчето.
        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
        Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

ми супер , може би нямаш възможност за други и затова си позволяваш от тези,не че нещо лошо пак е по-добре от нищо...а какъв размер ще взимаш ? 13-ка сигурно
          Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

Наистина ли са толкова велики зимните гуми ? Да взема да си туря и аз да пробвам как е, че за 20+ години шоферски стаж не съм слагал никога до сега, а живея в Русе където пада сегиз тогиз малко сняг. Но не си мислете, че колата ми стои в гараж и я вадя само по пълнолуние, хем да е светло и да не ползвам фарове хем да не пече слънце да не прегаря боята и да е сухо да не се окаля .
            FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

SilenceR написа:
              ми супер , може би нямаш възможност за други и затова си позволяваш от тези,не че нещо лошо пак е по-добре от нищо...а какъв размер ще взимаш ? 13-ка сигурно
              До сега бях с всесезонни.На 2 сезона са и не стават за нищо.Иначе да 13ки.165/70/13 :P
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx

Коментар

Корморана е много хубава гума според моите наблюдения, единствено преди 2г бяха изкарали някаква гадна шарка и тогава не си взех от тях. Колеги всяка една нова гума има защитен слой който я предпазва от седене по складовете и след този слой е слоят който осигурява максимално сцепление с пътната настилка. Не случайно на запад изхвърлят гуми с голям грайфер, износен е контактният слой. Зимната гума има свойствата да се загрява много по бързо от лятната и от там идва по доброто сцепление при по ниски температури на пътната настилка, не случайно на автомобилните състезания загряват гумите принудително. Самата шарка оказва влияние върху сцеплението при сняг. И един много прост пример ще ви дам, лятото със зимни гуми съвсем леко да си сложиш крака на спирачката и започват да свирят все едно си я натиснал яката и всичко живо започва да се шашка, говоря за автомобили без екстри по спирачките. Зимата с летни гуми при буксуване го няма специфичното пищене, същото важи и при спиране. Чува се само шума от преплъзващата гума в която има повече пластмаси. И както е казано при скорост с няколко километра повече спирачният път се увеличава с 2 метра повече и тези 2 метра може да са фатални по някой път.

Коментар

[quote="ele"]GbGzTeaM: И за последно да разясня: да, всеки решава как да кара сам, стига това да е безопасно и съгласно условията и ситуацията, в която се намира. Не виждам защо вие, разбирачите, трябва да налагате на някой, който почти не си кара колата зимата при температури под 1-2 градуса, да си купува зимни гуми, все едно е много по-безопасно колата ми да виси в гаража със зимни гуми, вместо с летни. Това да вземаш едно изказване от някоя друга тема и да го качваш в тази тема не ти прави услуга по отношение на мението ми за умственият ти багаж (да не се приема като обида). Всяка тема е за себе си, защото се обсъждат различни неща, различни ситуации. quote]Ти за моя умствен багаж не се притеснявай, гледай си твоя ! Спирам да споря с теб, явно няма смисъл "да, всеки решава как да кара сам, стига това да е безопасно и съгласно условията и ситуацията, в която се намира" - Ето това е!!!
                  Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

marmil написа:
                    Наистина ли са толкова велики зимните гуми ? Да взема да си туря и аз да пробвам как е, че за 20+ години шоферски стаж не съм слагал никога до сега, а живея в Русе където пада сегиз тогиз малко сняг. Но не си мислете, че колата ми стои в гараж и я вадя само по пълнолуние, хем да е светло и да не ползвам фарове хем да не пече слънце да не прегаря боята и да е сухо да не се окаля .
                    Ами БРАВО колега!Таквиз ’герои’ като тебе много, за съжаление.Искам само един пример да дам.Беше преди 7-8 години в Хасково падна малко рано сняг и го заледи - май беше доста преди коледа, а аз не бях преобул Типото, въпреки доброто ми желание - все не можех да отделя 20-30кинта за това - монтаж, демонтаж и баланс. Прибирам се вечерта на първия ден, в който заваля снега и на едно кръстовище с много лек наклон, просто не можах да тръгна - едната ми предна гума беше попаднала в 5см дълбока дупка и боксуваше и до там. Освеиркаха ме едно хубаво, бутнаха ме и се махнах, ама беше много неприятно. На другата сутрин волю-неволю преобух колата, и то само отпред с нелоши зимно гуми, но втора употреба. О, чудо - никъде нямах проблеми повече - даже отидох да пробвам на същото място какво ще стане при още по-заледено - никакви проблеми. После снега се махна, пак валя, имаше поледица, дъжд и кво ли не до края на зимата. Ама факта е че не ми пукаше дали са минали снегорини да го олижат и да хвърлят луга и дали сутринта при -10 ще е стъкло - е внимавах все пак.Аз съм на мение че мног от хората, точно заради ниското си ниво на умение и липсата на зимна подготовка закъсват, особено в града - извън града е невидяна работа - всичко може да стане.Та колеги, аз призовавам - подгответе си колите за зимата, щото иде с пълна сила, а пък после се смейте на тези дето се оплакват!
                    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Забелязвам, че точно тия, дето проповядват да караме като пенсионирани детски учителки, сега твърдят, че няма нужда от зимни гуми. Боже опази от такива "безопасни" шофьори!!!
                      Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                      Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                      Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

koolio написа:
                        Забелязвам, че точно тия, дето проповядват да караме като пенсионирани детски учителки, сега твърдят, че няма нужда от зимни гуми. Боже опази от такива "безопасни" шофьори!!!
                        И ко ся - ако не си караме колите зимата да си купуваме зимни гуми - тъй ли стана? Какво значи да караш като пенсионирана учителка - да караш според правилата ли? Yavor: ако на теб ти харесва да се клатушкаш няколко дни с кола, аз предпочитам самолета. Да взема да им купя зимни гуми а? Ако може-пак ще го кажа - преди да кажете нещо по отношение на моите думи - прочетете всичо, което съм написала, два пъти и след това бълвайте глупости. край на спама. ся по темата: Ние всяка година цъфваме и връзваме зимата и не мисля, че ще има кой знае какви изненади. И да им плащат, и да не им плащат, фирмите само си разхождат техниката и чакат снега да се стопи (говоря за топлите градове). ТЪй че няма какво да се плашите от някакви писания на журналистите. А аз тържествено обещавам да си купя зимна гума, да си направя галоши и да видя каква е разликата.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Мда, ако правилата са да караш с 90 по хубав път с добра видимост това значи.За гумите - ако наистина зазимяваш колата и не я вадиш от гаража - естествено, че няма смисъл от зимни гуми. Но ако ще я караш макар и за кратки разстояния на сняг - зимни гуми трябва да имаш. Дори да са от евтините.
                          Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                          Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

ele написа:
                            koolio написа:
                            И ко ся - ако не си караме колите зимата да си купуваме зимни гуми - тъй ли стана? Какво значи да караш като пенсионирана учителка - да караш според правилата ли? Yavor: ако на теб ти харесва да се клатушкаш няколко дни с кола, аз предпочитам самолета. Да взема да им купя зимни гуми а? Ако може-пак ще го кажа - преди да кажете нещо по отношение на моите думи - прочетете всичо, което съм написала, два пъти и след това бълвайте глупости. край на спама. ся по темата: Ние всяка година цъфваме и връзваме зимата и не мисля, че ще има кой знае какви изненади. И да им плащат, и да не им плащат, фирмите само си разхождат техниката и чакат снега да се стопи (говоря за топлите градове). ТЪй че няма какво да се плашите от някакви писания на журналистите. А аз тържествено обещавам да си купя зимна гума, да си направя галоши и да видя каква е разликата.
                            В нормални държави,както по-горе се каза зимните гуми са задължителни !!! И не ми казвай че в града караш с 50 и нито километър повече,а извън града с 90 ! Щото е лъжа и ти го знаеш ...

Коментар

koolio написа:
                              Мда, ако правилата са да караш с 90 по хубав път с добра видимост това значи.
                              айде бе! оше един състезател на пътя, който не го е грижа за останалите. Айде да не ти чета статистиката, можеш сам да я видиш. Правилата са законът и той е да се спазва. Но има хора, които се мислят за голямата работа и че законът не е за тях... много паднаха в жертва на тази кауза... много отнесоха невинни жертви за тази кауза. Затова предпочитам да карам пенсионерската, нищо че не съм учител, и да се моля някой подобен, дори и със зимни гуми, да не ме отнесе за каузата си. Щото вече ме е отнасял такъв, който си мисли, че законът не е за него - и не е много приятно, пък и бърка в джоба. не трябва да имам зимни гуми, тук не пада сняг и температурите са под 0 зимата за не повече от 2-3 седмици. (Това не знам за кой път го повтарям, ама няма кой да го прочете)Но благодаря за съвета. Но да не обръщаме темата. началото на зимата е добро време да замъкнете колата и да и направите основен преглед. Това е също толкова важно, колкото зимните ви гуми.Princo: Ти в колко нормални държави си бил, или само разчиташ на кой какво казал?
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

В нито една.Трябва ли задължително да съм ходил ?

Коментар

Working...
                                X