Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

зимата..........

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз другия месец вече ще преобувам Живето с изпитаните джиславеди. Става като търрр-так-так четири по четири.

Коментар

dudulia написа:
      Аз понеже мисля,че има много по-умни хора от мен ще кажа,че в страни като Австрия,Германия и т.н.,където се чисти много добре снега е задължително карането със зимни гуми през зимата! Ако закъсаш и си с летни гуми плащаш невероятни глоби,ако се случи ПТП,пак вината пада върху теб, в повечето случаи,застрахователят отказва да изплаща застраховката и т.н. Дали всички тези институции не са преценили,че риска от поднасяне,закъсване с летни гуми през зимата, не е по-голям?
      К’во разбират тия прости немци? Пущиняци! На мен ш’ми каат с к’ви гуми да карам! Я съм си див балкански субект и че си карам с к’вито гуми искам! Удри уйно, таа мачка не е наша! p.s. Не агитирам нито за, нито против зимните гуми. Моля "капацитетите" по граматика да не коментират правописа, умишлено е такъв, за подчертаване на иронията към начина ни на мислене.
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dudulia написа:
        Аз понеже мисля,че има много по-умни хора от мен ще кажа,че в страни като Австрия,Германия и т.н.,където се чисти много добре снега е задължително карането със зимни гуми през зимата! Ако закъсаш и си с летни гуми плащаш невероятни глоби,ако се случи ПТП,пак вината пада върху теб, в повечето случаи,застрахователят отказва да изплаща застраховката и т.н. Дали всички тези институции не са преценили,че риска от поднасяне,закъсване с летни гуми през зимата, не е по-голям?
        ТИ къде отиде в Австрия и Германия? Това е България - я ела във Варна да видиш дали и колко сняг пада и колко време се задържа, и какви са температурите. Не съм казала, че съм против зимните гуми, само че в някои области в България тази инвестиция не си заслужава. Разбира се, че има тънкости при карането в зимни условия....
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Във Варна няма сняг в Бургас още по малко, освен ако не реши човек да скитосва из Странджата.
          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Ако си мислите че зимните гуми са нужни само при сняг - хвала ви на заблудата.Принципа е че когато температурата на асфалта падне под 10тина градуса летните се втвърдяват и сцеплението доста намаля. Добавете към това и вода, не дай си боже с лека ледена коричка отгоре - нещо обичайно сутрин при -5 градуса и с летните динени коги сте готови в първия стълб.Аз даже вече съм преобул едната кола - жената ходи на работа сутрин в 6 часа и искам да съм сигурен че няма да се завърти някъде - 4 нови зимни гуми - може да не са Мишелин - Дебица са - с тях купих колата, ама са на 1 сезон и няколко хиляди км. Меки са и даже возията на колата са промени.За Бравичка имам 2бр ’рошави’ Stunner, и едни Континентали за отзад - така екипиран хуквам към балканите и не ми трябват нито вериги ни дявол. Вече 3 години веригите само си ги нося в багажника - чисто нови са. Макар редовно да се пътува, а и на ски се ходи.Карай те си с летните, ама недейте псува ако се ’лъзнете’ някъде...
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
              Ако си мислите че зимните гуми са нужни само при сняг - хвала ви на заблудата.Принципа е че когато температурата на асфалта падне под 10тина градуса летните се втвърдяват и сцеплението доста намаля. Добавете към това и вода, не дай си боже с лека ледена коричка отгоре - нещо обичайно сутрин при -5 градуса и с летните динени коги сте готови в първия стълб.Аз даже вече съм преобул едната кола - жената ходи на работа сутрин в 6 часа и искам да съм сигурен че няма да се завърти някъде - 4 нови зимни гуми - може да не са Мишелин - Дебица са - с тях купих колата, ама са на 1 сезон и няколко хиляди км. Меки са и даже возията на колата са промени.За Бравичка имам 2бр ’рошави’ Stunner, и едни Континентали за отзад - така екипиран хуквам към балканите и не ми трябват нито вериги ни дявол. Вече 3 години веригите само си ги нося в багажника - чисто нови са. Макар редовно да се пътува, а и на ски се ходи.Карай те си с летните, ама недейте псува ако се ’лъзнете’ някъде...
              Теорията я знаем, практиката е леко по-различна от комерсиално насочените лекции, за да се бръкнете за зимни гуми, когато реално не си заслужава (все пак от въпросния материал в медиите и нета, не разбрах тази температура 10, 7, 4 или 2 градуса е). Моят опит ми говори следното: по добре качествени и добри летни гуми, отколкото евтини, нискокачествени или менте зимни гуми. Мога да се лизна и с четири зимни гуми, мога да не се лизна и с летни гуми. Преди няколко години, като валя големия сняг януари, се прибрах от Ямбол до Варна с 2 зимни и две летни гуми без проблем, като минах през петолъчката два часа преди да затворят пътя. На една бензиностанция имаше едни младежи, които се хвалиха как хванали в последния момент "гумаджийницата" и сега са с нови зимни гуми. Излишно е да казвам, че се завряха в едно дере след около 40 км. Вярно е, че 4 зимни гуми биха ми помогнали, но по-голямата част от това да не се лизнеш е да преценяваш правилно, да караш по-бавно и да внимаваш със спирачките, а не да се осланяш на зимните гуми като манна небесна и да си мислиш, че ще те спасят във всяка ситуация.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

///// написа:
                Аз другия месец вече ще преобувам Живето с изпитаните джиславеди. Става като търрр-так-так четири по четири.
                Хехе...и аз така...много съм доволен от тия гумички - 2 сезона вече ме возят и няма закъсване, а колата не съм я спирал и карам в София, където си има сняг и най-често до Плевен, където пък се минава ппрез Витиня. Отделно изключвам всички въртенете с ръчни и други такива, както и разходките из Витоша
                Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Едно не ми е ясно,как стана пак така че темата избяга от първоначалния си замисъл?Трябвали да се оспорват безспорните предимства на зимната гума?И аз повече от 9 зими съм карал със летни гуми и не съм се утрепал,не съм си вадил колата от канавките и не съм закъсвал с тях.Но съм карал и със зимни гуми и много добре осъзнавам и усещам разликата в поведението на колата на пътя.Ако се замислиш Еле инвестицията в зимни гуми не е толкова голяма колкото ти се струва.4 качествени зимни гуми струват около 400 лева.Ще ги караш поне 4 сезона,което си е по 100 лева на зима.На фона на ГО която е 178+ на година, 100 лева за собствена ми сигурност на пътя са нищо.Според мен няма човек който да е карал със летни и със зимни гуми и да твърди че няма разлика.За това тази година ще си купя 4 зимни,нищо че съм с 4 летни купени май месец.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

ele написа:
                    dudulia написа:
                    ТИ къде отиде в Австрия и Германия? Това е България - я ела във Варна да видиш дали и колко сняг пада и колко време се задържа, и какви са температурите. Не съм казала, че съм против зимните гуми, само че в някои области в България тази инвестиция не си заслужава. Разбира се, че има тънкости при карането в зимни условия....
                    Колежке,мога да ти гарантирам,че в Германия се кара доста по-малко по сняг,отколкото в Българиа!Там за разлика от тук не се позволява на снега да се задържа върху асфалта,но нещата не са въпрос на личен избор,а има закон.Не мисля,че този закон е измислен за да създава оборот на гумаджийната индустрия,а за да увеличи сигурноста на хората.Явор много добре е обяснил защо е препоръчително да се кара със зимни гуми,а дали ти ще намериш смисъл от подобна инвестиция е въпрос на личен избор.Пожелавам на всички каращи с летни гуми през зимата една безаварийна зима
                    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Ооох, винаги съм обичала Зимата, но от както съм шофьор далеч не е така. Ми, то излизаш да чистиш колата и след като ръцете ти са придобили лилав отенък се качваш вътре и докато започне да духа топло откачаш от студ...след което въртиш гуми на ъгъла до вкъщи в непочистения сняг още около 15-20минути, накрая закъсваш съвсем в някоя дълбока преспа и това бе! Пеша на работа, премръзнал и закъснял с минимум 1час. Тази Зима ми беше първата като шофьор и като цяло осъзнах, че БЕЗ зимни гуми НЕ стаава! Не знам колегите как изкарват с летни, но аз живея в планински район и е направо немислимо...ПП -За съжаление миналата година ми откраднаха новите зимни гуми заедно с джантите и сега съм "боса". В следствие на което: купувам запазени зимни гуми!
                      Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

То заради такива олигофренки като тебе стават катастрофите , щото караш зимата с летни гуми по БАИРО НА СЕЛОТО!!!!!Че даже се и хвали и ми обеснява за техника на каране....

Коментар

Yavor написа:
                          Ако си мислите че зимните гуми са нужни само при сняг - хвала ви на заблудата.
                          Има тема в Алфа форума точно по този въпрос. Колегата pinko, редактор на Ауто Билд е побликувал тестове на гуми на които е присъствал лично.Ето темата:http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=14203
                          pinko написа:
                          След като преди 2 седмици присъствах на едни тестове на зимни гуми във Финландия, повече не искам и да чуя за зимни гуми на сухо и мокро. Тотално ми се обърнаха представите за спирачен път при минус 7 градуса. Зимната гума - победител в теста - имаше повече от 8 метра по-дълъг спирачен път от най-обикновенна лятна гума.На мокро при плюс 1 градус спирачния път на зимните гуми също е с около 8 метра по-дълъг от този на летните.Да не говорим за устойчивост към аквапланинг - зимната гума е бахти трагедията.Тия басни и градски легенди за меката каучукова смес и алабала бяха актуални преди 20 години.ЗИМНИТЕ ГУМИ ИМАТ ПО-ДОБРИ КАЧЕСТВА САМО И ЕДИНСТВЕНО НА СНЯГ, И ТО УТЪПКАН СНЯГ.Ето го и самия тест, "сухата част" беше проведена бе при минус 7 градуса, а мократа - при плюс 1 градуса.
                          Alfa 159 SW 2.4 Ti
                          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Ами ние говорим за сняг не говорим за дъжд....... така , че мнението ти е малко безмислено.Не оправдава простотията дето е написала еле-то...

Коментар

ele написа:
                              dudulia написа:
                              Ele, Живко и той е от Варна, ама ши съ убува със зимни гумета , пък сравнение между вас двамата като шофьори не ща да правя, въпреки, че нтъ пузнавъм...
                              Fiat Punto 1.1-Синята птица
                              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

SokOtPraskova написа:
                                ПП -За съжаление миналата година ми откраднаха новите зимни гуми заедно с джантите и сега съм "боса".
                                Сокче, ти как искаш да ти откраднат гумите??? без джантите, че по-лесно?
                                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Working...
                                X