Здравейте на всички,скоро си смених бензиновата помпа и искам старата, която все още върти, да я използвам за водна помпа, не че ми трябва за нещо, просто експерименти си правя..Та да питам има ли смисъл да си играя ? Предполагам , че щом бензин смуче значи и вода ще може...И понеже ще я захранвам с един стар акумулатор и ще изкачат доста искри, имали възможност да остана без пръсти ако случайно реши останалия бензин вътре в помпата да се запали(по скоро изпаренията), но това ми се струва малко не възможно.. ама не знам..трябва ли да се притеснявам за това?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Убиване на време..
Collapse
X
-
Според мен и водата ще я охлажда За другите точки не знам, но защо не експериментираш? Нищо по-лошо няма да стане.Тя помпата и без това е неизползваема.Щом си решил действай и пиши после резултата== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Преди няколко години мой познат експерементира и то успешно с такава помпа-приспособи я в система за пръскане на овошки с препарати.През някакъв период/но не малък/ и правеше някаква профилактика на четки и прочие/да-разкапсоловаше я и после обратно/ Съжалявам че нямам връзка вече с него за да дам повече подробности...Така че мисля че може и при тебе да свърши работа!LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
-
Да наистина, може би утре ще пробвам ако имам време и ще пиша Само че не мога да си обясня има ли някаква опасност останалия бензин в помпата да се запали от някоя искра..защото помпата доста миреше на бензин, което означава, че има изпарения?! ПП: А с какво мога да я разкапсоловам, в смисъл с какъв инструмент?Колкото по-малко питаш ,толкова по-малко те лъжат!!!
Коментар
-
Няма да се запали, спокойно. Ако вътре има някакъв бензин ще го изплюе на бързо и край. Ще стане готин фонтан за хола. Но може би наистина ще трябва да подмениш течноста с някоя по-мазна за смазка. Да речем вода с малко антифриз.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
Не е направена да минава вода но аз съм ползвал такава помпа за около един месец когато си направих първото водно охлаждане на компютъра. Не знам за какво искаш да я ползваш но има доста помпи за вода които са на смешни пари и с много по голям дебит. Ако не е потопена в течност ще изгори много бързо.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар