Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Убиване на време..

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Убиване на време..

    Здравейте на всички,скоро си смених бензиновата помпа и искам старата, която все още върти, да я използвам за водна помпа, не че ми трябва за нещо, просто експерименти си правя..Та да питам има ли смисъл да си играя ? Предполагам , че щом бензин смуче значи и вода ще може...И понеже ще я захранвам с един стар акумулатор и ще изкачат доста искри, имали възможност да остана без пръсти ако случайно реши останалия бензин вътре в помпата да се запали(по скоро изпаренията), но това ми се струва малко не възможно.. ама не знам..трябва ли да се притеснявам за това?
    Колкото по-малко питаш ,толкова по-малко те лъжат!!!

    #2
    Няма да стане защото:- бензина охлажда помпата и ако вместо него минава вода, предполагам ще пробие някоя изолация.- бензина смазва лагерите, а водата ще ги обезмасли и ще блокират.- ще ръждяса и ще заклини след няколко дена.

    Коментар


      #3
      Според мен и водата ще я охлажда За другите точки не знам, но защо не експериментираш? Нищо по-лошо няма да стане.Тя помпата и без това е неизползваема.Щом си решил действай и пиши после резултата
      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

      На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

      Коментар


        #4
        Преди няколко години мой познат експерементира и то успешно с такава помпа-приспособи я в система за пръскане на овошки с препарати.През някакъв период/но не малък/ и правеше някаква профилактика на четки и прочие/да-разкапсоловаше я и после обратно/ Съжалявам че нямам връзка вече с него за да дам повече подробности...Така че мисля че може и при тебе да свърши работа!
        LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
        LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
        LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
        Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
        Grande Punto 1.2 LPG

        Коментар


          #5
          Да наистина, може би утре ще пробвам ако имам време и ще пиша Само че не мога да си обясня има ли някаква опасност останалия бензин в помпата да се запали от някоя искра..защото помпата доста миреше на бензин, което означава, че има изпарения?! ПП: А с какво мога да я разкапсоловам, в смисъл с какъв инструмент?
          Колкото по-малко питаш ,толкова по-малко те лъжат!!!

          Коментар


            #6
            Няма да се запали, спокойно. Ако вътре има някакъв бензин ще го изплюе на бързо и край. Ще стане готин фонтан за хола. Но може би наистина ще трябва да подмениш течноста с някоя по-мазна за смазка. Да речем вода с малко антифриз.
            Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
            Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
            -------------------------------------------------------------

            Коментар


              #7
              Слав написа:
              Според мен и водата ще я охлажда ...
              То това е ясно, но имах предвид, че водата ще минава през четки, намотки и т.н. и вероятно ще е проблем заради по-високата си ел. проводимост спрямо бензина.

              Коментар


                #8
                Значи ще го отложа за утре...Сега ми хрумна още нещо, понеже няма още от първия път да я пускам с вода ами просто така пробно и се чудя колко дълго може да работи без да смуче течност, да не вземе да изгори ?!
                Колкото по-малко питаш ,толкова по-малко те лъжат!!!

                Коментар


                  #9
                  Не е направена да минава вода но аз съм ползвал такава помпа за около един месец когато си направих първото водно охлаждане на компютъра. Не знам за какво искаш да я ползваш но има доста помпи за вода които са на смешни пари и с много по голям дебит. Ако не е потопена в течност ще изгори много бързо.

                  Коментар

                  Working...
                  X