Аз си напварих ГО преди 1 месец.Взеха ми 175лева. Реших да си направя и каско за кражба ,защото ми казаха че като си ги напраиш на едно място и излиза 50 лева каското.Но се оказа ,че трябва да си маркирам колата и там ми взеха още 60лева.Така че каското ми излезна 110 лева. От какво ли вече не искат да взимат пари.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Застраховка ГО и поскъпване?
Collapse
X
-
Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
-
BO написа:А аз само да спомена, че най-евтината застраховка като оферта е на Български Имоти.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Моята я направих в Булстрад, но онлине през SDI. Излезе ми 140лв със зелената карта и куриера. А колкото до това, че ще се вдигат това го говорят май всяка година по това време, а след НГ(както казаха някои колеги) правят яко промоции. Аз така миналата година се изклатих с 60лв. отгоре.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
Yavor написа:Абе тука с колегите сме коментирали и сме стигнали до заключението че ’вдигането’ на цените е поредната партенка - с цел размърдване на пазара.След разговори с няколко човека от разлини застрахователи научихме даже че толкова нямали работа че можело да се стигне до падане на цените даже... ама след нова година.Сега който се излъже - добре.Дано да е вярно. На Бравата ми е платена ГО до април, а на Пунтака ще правя Ноември - така че ще бъда изклатен 100% в някой момент.FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
TAIF написа:Колеа нищо няма да пада, мога да се обзаложа!!! Средно едно г.о. на запад е към 600евро и ние тук трябва да догоним техните стандарти и обеззщетенияBravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...
Коментар
-
TAIF написа:Yavor написа:Абе тука с колегите сме коментирали и сме стигнали до заключението че ’вдигането’ на цените е поредната партенка - с цел размърдване на пазара.След разговори с няколко човека от разлини застрахователи научихме даже че толкова нямали работа че можело да се стигне до падане на цените даже... ама след нова година.Сега който се излъже - добре.Дано да е вярно. На Бравата ми е платена ГО до април, а на Пунтака ще правя Ноември - така че ще бъда изклатен 100% в някой момент.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
TAIF написа:Yavor написа:Абе тука с колегите сме коментирали и сме стигнали до заключението че ’вдигането’ на цените е поредната партенка - с цел размърдване на пазара.След разговори с няколко човека от разлини застрахователи научихме даже че толкова нямали работа че можело да се стигне до падане на цените даже... ама след нова година.Сега който се излъже - добре.Дано да е вярно. На Бравата ми е платена ГО до април, а на Пунтака ще правя Ноември - така че ще бъда изклатен 100% в някой момент.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Наистина поредната тема за ГО. На запад в никакъв случай не е средно 600 евро, а около двойно по-малко.България и в момента покрива европейските изисквания за минимални прагове на обезщетение. Въпросът е, че в Европа те реално се присъждат, например за причинена смърт на човек, докато у нас мисля, че наскоро беше присъдено "рекордно" обезщетение от стотина хиляди лева. В общия случай съдилищата определят обезщетения за смърт от порядъка на 20-50 хиляди - просто ние сме "по-евтини" от средните европейци. Застрахователите могат да направят праговете за обезщетения и 1 милиард без изобщо това да повлияе на коефициента на шетимост по ГО - реално никога не се плаща. Но пък е добър повод да се вдигнат премиите, нали?She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
paralesa написа:TAIF написа:Yavor написа:Абе тука с колегите сме коментирали и сме стигнали до заключението че ’вдигането’ на цените е поредната партенка - с цел размърдване на пазара.След разговори с няколко човека от разлини застрахователи научихме даже че толкова нямали работа че можело да се стигне до падане на цените даже... ама след нова година.Сега който се излъже - добре.Дано да е вярно. На Бравата ми е платена ГО до април, а на Пунтака ще правя Ноември - така че ще бъда изклатен 100% в някой момент.Да ти разясня защо Г.О.-то ще бъде по-високо и ще продължава да расте. Караш си въпросната кола за 2-3к в България, недай Боже блъскаш някой и става най-лошото, застрахователят плаща кръвнина на семейството (както колегата каза "рекордни" 100 000 - или нещо такова). Сега същата ситуация но да речем в Германия.... опа там няма таван (знам за случай за когото застраховател в Германия е платил 10 000 000 евро. за смърт на 4 членно семейство) Правиш ли малката разлика в единия път 5000 а 10 000 000евро
Да не говорим, че само софтуеара струва към 2 млн. - да няма онези баби дето седят в магазините с полиците и ти отиваш при тях. Да не говорим ако самата кола (като марка и модел) е с по-висока конценрация на ПТП или имаш някакъв тунунг по нея.Според мен най-добрия начин, да бъде намалена или въобще да не скача (в най-добрия случай) Г.О. е да се намали % който получават застрахователните агенти.
FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
TAIF написа:... Караш си въпросната кола за 2-3к в България, недай Боже блъскаш някой и става най-лошото, застрахователят плаща кръвнина на семейството (както колегата каза "рекордни" 100 000 - или нещо такова). Сега същата ситуация но да речем в Германия.... опа там няма таван (знам за случай за когото застраховател в Германия е платил 10 000 000 евро. за смърт на 4 членно семейство) Правиш ли малката разлика в единия път 5000 а 10 000 000евро.
TAIF написа:.Да не говорим, че само софтуеара струва към 2 млн. - да няма онези баби дето седят в магазините с полиците и ти отиваш при тях.TAIF написа:..Според мен най-добрия начин, да бъде намалена или въобще да не скача (в най-добрия случай) Г.О. е да се намали % който получават застрахователните агентиShe was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Колега gantcho, аз съм потребител и въобще не рева за тях, напротивКогато си купих колата преди няколко години Г.О. то ми беше към 70-80лв. не помня, а бензинът 1,30-1,50
Казвам само, че премията ще се изравни с онези 300евро или 600лева за който ти споменаваш. Не искам да става така, но за жалост ще стане и основните аргументи на застрахователите са това. НЕ ГИ ЗАЩИТАВАМ, не искам да оставм грешно разбран, искам си Г.О. от 70-80 лв или заплата от 3000 евро
FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
не приятелю няма да стане 600лв ГО искаш или не,само стой та гледай,ако продължават да я вдигат какво се случва...щото май не знаеш ако подшушнеш на двама-трима тъпи бакшиши,че трябва да се вдигне протест ,да се затварят основни пътища и какво се случва?... Нещата няма да останат така,ако продължават да вдигат всичко "по европейски",защото НИЕ НЕ ВЗИМАМЕ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАПЛАТИ,НЯМА КАК ДА ПЛАщАМЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ...БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е СВИКНАЛ ДА ГО ТЪПЧАТ,НО СИ ИМА ПРАГ НА ТЪРПИМОСТ И СКОРО ТОЗИ ПРАГ ЩЕ БЪДЕ ПРЕМИНАТ! ПОМНИШ ЛИ КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕДНИЯ ПЪТ,КОГАТО ПРЕМИНАХА ПРАГА НИ НА ТЪРПИМОСТ ПРЕД 1997,ЗАщОТО АЗ ПОМНЯ! СЪщОТО щЕ СЛУЧИ И СЕГА С РАЗЛИКАТА,ЧЕ УСПЕЕМ ЛИ ДА ПРИВЛЕЧЕМ СЕГАШНИТЕ СКИНАРИ НА СТРАНАТА НА ПРОТЕСТА,ПАРЛАМЕНТА щЕ ГО СРИНАТ ИЗОСНОВИ! Дано си ме разбрал,защото за мен така стоят нещата и тия "горе" не са толкова тъпи,че да не го осъзнават.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:не приятелю няма да стане 600лв ГО искаш или не,само стой та гледай,ако продължават да я вдигат какво се случва...щото май не знаеш ако подшушнеш на двама-трима тъпи бакшиши,че трябва да се вдигне протест ,да се затварят основни пътища и какво се случва?... Нещата няма да останат така,ако продължават да вдигат всичко "по европейски",защото НИЕ НЕ ВЗИМАМЕ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАПЛАТИ,НЯМА КАК ДА ПЛАщАМЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ...БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е СВИКНАЛ ДА ГО ТЪПЧАТ,НО СИ ИМА ПРАГ НА ТЪРПИМОСТ И СКОРО ТОЗИ ПРАГ ЩЕ БЪДЕ ПРЕМИНАТ! ПОМНИШ ЛИ КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕДНИЯ ПЪТ,КОГАТО ПРЕМИНАХА ПРАГА НИ НА ТЪРПИМОСТ ПРЕД 1997,ЗАщОТО АЗ ПОМНЯ! СЪщОТО щЕ СЛУЧИ И СЕГА С РАЗЛИКАТА,ЧЕ УСПЕЕМ ЛИ ДА ПРИВЛЕЧЕМ СЕГАШНИТЕ СКИНАРИ НА СТРАНАТА НА ПРОТЕСТА,ПАРЛАМЕНТА щЕ ГО СРИНАТ ИЗОСНОВИ! Дано си ме разбрал,защото за мен така стоят нещата и тия "горе" не са толкова тъпи,че да не го осъзнават.Фиат Брава 1.4 12V 1998г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар