Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховка ГО и поскъпване?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз си напварих ГО преди 1 месец.Взеха ми 175лева. Реших да си направя и каско за кражба ,защото ми казаха че като си ги напраиш на едно място и излиза 50 лева каското.Но се оказа ,че трябва да си маркирам колата и там ми взеха още 60лева.Така че каското ми излезна 110 лева. От какво ли вече не искат да взимат пари.
    Виж бейби не сме глупаци,
    ние сме отбор от здравеняци.
    Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
    така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
    http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Моята застраховка ГО я направих преди около 20 дни и платих 170 лв.
      Уважавам тези,които ме уважават!
      Clube do Marea!

Коментар

BO написа:
        А аз само да спомена, че най-евтината застраховка като оферта е на Български Имоти.
        Според мен в "Булстрад" в момента е най-евтино макар че аз си направих застраховката ГО в "Левинс".
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Моята я направих в Булстрад, но онлине през SDI. Излезе ми 140лв със зелената карта и куриера. А колкото до това, че ще се вдигат това го говорят май всяка година по това време, а след НГ(както казаха някои колеги) правят яко промоции. Аз така миналата година се изклатих с 60лв. отгоре.
          Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
          Ex.Opel Astra

Коментар

Yavor написа:
            Абе тука с колегите сме коментирали и сме стигнали до заключението че ’вдигането’ на цените е поредната партенка - с цел размърдване на пазара.След разговори с няколко човека от разлини застрахователи научихме даже че толкова нямали работа че можело да се стигне до падане на цените даже... ама след нова година.Сега който се излъже - добре.Дано да е вярно. На Бравата ми е платена ГО до април, а на Пунтака ще правя Ноември - така че ще бъда изклатен 100% в някой момент.
            Колеа нищо няма да пада, мога да се обзаложа!!! Средно едно г.о. на запад е към 600евро и ние тук трябва да догоним техните стандарти и обеззщетения
            FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

TAIF написа:
              Колеа нищо няма да пада, мога да се обзаложа!!! Средно едно г.о. на запад е към 600евро и ние тук трябва да догоним техните стандарти и обеззщетения
              Ама това е условие при което нашите доходи са като тяхните
              Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
              Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

TAIF написа:
                Yavor написа:
                Абе тука с колегите сме коментирали и сме стигнали до заключението че ’вдигането’ на цените е поредната партенка - с цел размърдване на пазара.След разговори с няколко човека от разлини застрахователи научихме даже че толкова нямали работа че можело да се стигне до падане на цените даже... ама след нова година.Сега който се излъже - добре.Дано да е вярно. На Бравата ми е платена ГО до април, а на Пунтака ще правя Ноември - така че ще бъда изклатен 100% в някой момент.
                и ти вероятно взимаш повече от 600евро заплата...ти да не си рекламно лице на някоя агенция? Аз взимам заплата 700лв,а има хора,много дори,взимащи и по-малко от мен,това значи ли,че всички ние ще трябва да спрем да караме автомобилите си по тая логика??? Ако искаш гони си ги,квото искаш прави,но моля те,не се излагайу пред целия форум
                ex.Мареа ТД100

Коментар

TAIF написа:
                  Yavor написа:
                  Колеа, ти нещо си се объркал. Средната стойност на ГО изобщо не е 600, като зависи от страната, от града, региона, затова подобни констатации са направо смешни. Това дали ще се качва или спада зависи от покупателната способност на населението - ако никой не плаща и половин България спре автомобилите дали ще е толкова? Няма да е. А това, че таванът на обещетенията се вдига не значи, че и ГО трябва да се вдигне - да си чул на някой да са изплатили тавана на обещетението??? А как да се вдигнат обещетенията, като моята кола струва 2000, колко да ми дадат - 10 000? Дори и да си катастрофирал лошо, обикновено се изплащат малки суми, които често в България са достатъчно дори за по-продължително възстановяване, а никой не ти изплаща пропуснати ползи и нанесени психически вреди.
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Наистина поредната тема за ГО. На запад в никакъв случай не е средно 600 евро, а около двойно по-малко.България и в момента покрива европейските изисквания за минимални прагове на обезщетение. Въпросът е, че в Европа те реално се присъждат, например за причинена смърт на човек, докато у нас мисля, че наскоро беше присъдено "рекордно" обезщетение от стотина хиляди лева. В общия случай съдилищата определят обезщетения за смърт от порядъка на 20-50 хиляди - просто ние сме "по-евтини" от средните европейци. Застрахователите могат да направят праговете за обезщетения и 1 милиард без изобщо това да повлияе на коефициента на шетимост по ГО - реално никога не се плаща. Но пък е добър повод да се вдигнат премиите, нали?
                    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

paralesa написа:
                      TAIF написа:
                      Yavor написа:
                      и ти вероятно взимаш повече от 600евро заплата...ти да не си рекламно лице на някоя агенция? Аз взимам заплата 700лв,а има хора,много дори,взимащи и по-малко от мен,това значи ли,че всички ние ще трябва да спрем да караме автомобилите си по тая логика??? Ако искаш гони си ги,квото искаш прави,но моля те,не се излагайу пред целия форум
                      1. Не не взимам повече от 600 евро заплата и не не съм рекламно лице! Работил съм известно вереме.2. Логиката ти е "железна", ма никой не го интересува кой, колко взима и какво кара.3. Да ми кажеш с какво се излагам пред целия форум????????????????????????????????????????????? ??????????? Да ти разясня защо Г.О.-то ще бъде по-високо и ще продължава да расте. Караш си въпросната кола за 2-3к в България, недай Боже блъскаш някой и става най-лошото, застрахователят плаща кръвнина на семейството (както колегата каза "рекордни" 100 000 - или нещо такова). Сега същата ситуация но да речем в Германия.... опа там няма таван (знам за случай за когото застраховател в Германия е платил 10 000 000 евро. за смърт на 4 членно семейство) Правиш ли малката разлика в единия път 5000 а 10 000 000евро Да не говорим, че само софтуеара струва към 2 млн. - да няма онези баби дето седят в магазините с полиците и ти отиваш при тях. Да не говорим ако самата кола (като марка и модел) е с по-висока конценрация на ПТП или имаш някакъв тунунг по нея.Според мен най-добрия начин, да бъде намалена или въобще да не скача (в най-добрия случай) Г.О. е да се намали % който получават застрахователните агенти.

Коментар

TAIF написа:
                        ... Караш си въпросната кола за 2-3к в България, недай Боже блъскаш някой и става най-лошото, застрахователят плаща кръвнина на семейството (както колегата каза "рекордни" 100 000 - или нещо такова). Сега същата ситуация но да речем в Германия.... опа там няма таван (знам за случай за когото застраховател в Германия е платил 10 000 000 евро. за смърт на 4 членно семейство) Правиш ли малката разлика в единия път 5000 а 10 000 000евро .
                        Колега, като човек работил в системата би трябвало да си наясно, че застрахователното дело е тясно свързано със статистиката и се вземат осреднени стойности, а не двата най-крайни случая, които цитираш за да ни убедиш как застрахователите работят на загуба и трябва да седнем да плачем за тях. На запад, да речем, без да претендирам за голяма точност, се плаща "кръвнина" 250-300 хиляди евро средно. ГО там струва (пак не претендирам за точност) около 300 евро - съотношение премия/обезщетение = 1/1000. У нас - средно по 30000 лева кръвнина, полица 150 лева средно. Съотношение премия/обезщетение = 1/200. Хайде кажи ми по този показател дали у нас ГО не е 5 пъти по-скъпа, че сме взели да ревем за застрахователите???
                        TAIF написа:
                        .Да не говорим, че само софтуеара струва към 2 млн. - да няма онези баби дето седят в магазините с полиците и ти отиваш при тях.
                        Това не го разбрах
                        TAIF написа:
                        ..Според мен най-добрия начин, да бъде намалена или въобще да не скача (в най-добрия случай) Г.О. е да се намали % който получават застрахователните агенти
                        Виж, по този въпрос съм напълно съгласен с теб - не правят нищо съществено.
                        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Колега gantcho, аз съм потребител и въобще не рева за тях, напротив Когато си купих колата преди няколко години Г.О. то ми беше към 70-80лв. не помня, а бензинът 1,30-1,50 Казвам само, че премията ще се изравни с онези 300евро или 600лева за който ти споменаваш. Не искам да става така, но за жалост ще стане и основните аргументи на застрахователите са това. НЕ ГИ ЗАЩИТАВАМ, не искам да оставм грешно разбран, искам си Г.О. от 70-80 лв или заплата от 3000 евро

Коментар

не приятелю няма да стане 600лв ГО искаш или не,само стой та гледай,ако продължават да я вдигат какво се случва...щото май не знаеш ако подшушнеш на двама-трима тъпи бакшиши,че трябва да се вдигне протест ,да се затварят основни пътища и какво се случва?... Нещата няма да останат така,ако продължават да вдигат всичко "по европейски",защото НИЕ НЕ ВЗИМАМЕ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАПЛАТИ,НЯМА КАК ДА ПЛАщАМЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ...БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е СВИКНАЛ ДА ГО ТЪПЧАТ,НО СИ ИМА ПРАГ НА ТЪРПИМОСТ И СКОРО ТОЗИ ПРАГ ЩЕ БЪДЕ ПРЕМИНАТ! ПОМНИШ ЛИ КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕДНИЯ ПЪТ,КОГАТО ПРЕМИНАХА ПРАГА НИ НА ТЪРПИМОСТ ПРЕД 1997,ЗАщОТО АЗ ПОМНЯ! СЪщОТО щЕ СЛУЧИ И СЕГА С РАЗЛИКАТА,ЧЕ УСПЕЕМ ЛИ ДА ПРИВЛЕЧЕМ СЕГАШНИТЕ СКИНАРИ НА СТРАНАТА НА ПРОТЕСТА,ПАРЛАМЕНТА щЕ ГО СРИНАТ ИЗОСНОВИ! Дано си ме разбрал,защото за мен така стоят нещата и тия "горе" не са толкова тъпи,че да не го осъзнават.
                            ex.Мареа ТД100

Коментар

BO написа:
                              А аз само да спомена, че най-евтината застраховка като оферта е на Български Имоти.
                              вече не, от понеделник с 10-ка са нагоре
                              винаги по всяко време на всяко място, информация.

Коментар

paralesa написа:
                                не приятелю няма да стане 600лв ГО искаш или не,само стой та гледай,ако продължават да я вдигат какво се случва...щото май не знаеш ако подшушнеш на двама-трима тъпи бакшиши,че трябва да се вдигне протест ,да се затварят основни пътища и какво се случва?... Нещата няма да останат така,ако продължават да вдигат всичко "по европейски",защото НИЕ НЕ ВЗИМАМЕ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАПЛАТИ,НЯМА КАК ДА ПЛАщАМЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ...БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е СВИКНАЛ ДА ГО ТЪПЧАТ,НО СИ ИМА ПРАГ НА ТЪРПИМОСТ И СКОРО ТОЗИ ПРАГ ЩЕ БЪДЕ ПРЕМИНАТ! ПОМНИШ ЛИ КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕДНИЯ ПЪТ,КОГАТО ПРЕМИНАХА ПРАГА НИ НА ТЪРПИМОСТ ПРЕД 1997,ЗАщОТО АЗ ПОМНЯ! СЪщОТО щЕ СЛУЧИ И СЕГА С РАЗЛИКАТА,ЧЕ УСПЕЕМ ЛИ ДА ПРИВЛЕЧЕМ СЕГАШНИТЕ СКИНАРИ НА СТРАНАТА НА ПРОТЕСТА,ПАРЛАМЕНТА щЕ ГО СРИНАТ ИЗОСНОВИ! Дано си ме разбрал,защото за мен така стоят нещата и тия "горе" не са толкова тъпи,че да не го осъзнават.
                                Колега ти явно помниш 1997г,тогава народа беше гладен и беден.Хората си загубиха спестяванията.Чудят и се за какви скинари говориш?!Ащо се отнася за ГО,не мисля че нейната цена ще срине правителство или парламент,несериозно е.Когато бензина беше по 0.80-1.00лв въртях по 12000-15000км за година,сега са 5000км.Когато не мога да си позволя да си платя ГО,няма да карам кола.Толкова положителни последици ще има от този факт!!!А и нещо друго,ГО е задължителен критерий за членството ни в ЕС.
                                Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Working...
                                X