Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховка ГО и поскъпване?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Застраховка ГО и поскъпване?

Колеги,направихте ли си ГО за 2010г.?Дочуват се слухове за вдигане на застрахователната премия и респективно цената ще се увеличи.Имате ли информация и дали не е удачно сега да се направи застраховката?
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Re: Застраховка ГО и поскъпване?

dudulia написа:
    Колеги,направихте ли си ГО за 2010г.?Дочуват се слухове за вдигане на застрахователната премия и респективно цената ще се увеличи.Имате ли информация и дали не е удачно сега да се направи застраховката?
    Днес си я направих ГО.В ЛевИнс на разсрочено плащане на 4 вноски.Първа вноска 53 лева + още 3 вноски по 41 лева. Или общо 176 лева за година.Исках да я правя на 2 вноски но ми казаха че няма разлика дали ще я платя на 2 или на 4 вноски.Затова предпочетох да е на 4 вноски,допълнително ми казаха че те ще имат грижата 3 дни преди изтичане на всяка вноска да ме информират по телефона.Важно допълнение към всичката тая история.Застраховката я сключих в офис на Дженерали, от скоро са и застрахователен брокер и предлагат застраховки на всички компании.Поне в офиса в който ходя аз.Ако не ти отърва тяхната цена имаш избор в коя компания да си я направиш.Колата ми е Мареа 1.8
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

моята е от 13.09.09 за 1 година - правих я към 20 август. - 151 лв. с еднократно плащане в Левинс - най тънко беше...п.п. някои застрахователи не правят застраховки сега считано за след повече от 2 седмици...
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

krasio_79bs написа:
        dudulia написа:
        Днес си я направих ГО.В ЛевИнс на разсрочено плащане на 4 вноски.Първа вноска 53 лева + още 3 вноски по 41 лева. Или общо 176 лева за година.Исках да я правя на 2 вноски но ми казаха че няма разлика дали ще я платя на 2 или на 4 вноски.Затова предпочетох да е на 4 вноски,допълнително ми казаха че те ще имат грижата 3 дни преди изтичане на всяка вноска да ме информират по телефона.Важно допълнение към всичката тая история.Застраховката я сключих в офис на Дженерали, от скоро са и застрахователен брокер и предлагат застраховки на всички компании.Поне в офиса в който ходя аз.Ако не ти отърва тяхната цена имаш избор в коя компания да си я направиш.Колата ми е Мареа 1.8
        Не си я направил в офис на Дженерали.А при брокер.Има разлика между представителство и брокер.
        Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

bicho1976 написа:
          krasio_79bs написа:
          dudulia написа:
          Не си я направил в офис на Дженерали.А при брокер.Има разлика между представителство и брокер.
          Айде ся, ти ще ми кажеш къде съм я направил.Прочете ли добре какво съм написал
          Застраховката я сключих в офис на Дженерали, от скоро са и застрахователен брокер и предлагат застраховки на всички компании.Поне в офиса в който ходя аз
          Ако искаш и телефон да ти дам за проверка? 0878 101 322 Може да да се обадиш за справка
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
            Айде ся, ти ще ми кажеш къде съм я направил.Прочете ли добре какво съм написъл
            Застраховката я сключих в офис на Дженерали, от скоро са и застрахователен брокер и предлагат застраховки на всички компании.Поне в офиса в който ходя аз
            Няма да се пънем като магарета на мост.Но айде сега ти се замисли,кой е този ненормалник дето ще работи за конкуренцията.Брокерите могат да предлагат определен брой продукти(застраховането не е само ГО)на всички застрахователни компании с които имат сключен договор.Това е положението а и моята работа е в тази сфера.
            Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Застраховките си ги правя винаги онлайн, защото предлагат добри отстъпки, и винаги за една година, защото в края на годината излиза по-евтино.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

bicho1976 написа:
                krasio_79bs написа:
                Айде ся, ти ще ми кажеш къде съм я направил.Прочете ли добре какво съм написъл
                Няма да се пънем като магарета на мост.Но айде сега ти се замисли,кой е този ненормалник дето ще работи за конкуренцията.Брокерите могат да предлагат определен брой продукти(застраховането не е само ГО)на всички застрахователни компании с които имат сключен договор.Това е положението а и моята работа е в тази сфера.
                Колега,не ме интересува дали е’’ ненорамалник’’.За мен е важно като отида да си правя застраховката да си я направя на най-добра цена.В темата се пита за ГО,правил съм нея и не ме интересува дали правят други или не.Я сега ти се замисли кое е по добре за тях,да вземат процент от застраховка в друга компания или да ти видят гърба да излиза през вратата ако не ти отърва цената?И кой казваш е "ненормалник"?По добре процент от чужда компания отколкото нищо.А и клиента е доволен защото не му се налага да обикаля като идиот из всички застрахователни дружества търсейки най-изгодните условия.Взимайте пример как се работи за клиента!!!
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

И поредната тема за Г.О. Ако продължаваме така, всяка седмица по 1 тема за Г.О. ще станем много добри застрахователи
                  FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

krasio_79bs написа:
                    Колега,не ме интересува дали е’’ ненорамалник’’.За мен е важно като отида да си правя застраховката да си я направя на най-добра цена.В темата се пита за ГО,правил съм нея и не ме интересува дали правят други или не.Я сега ти се замисли кое е по добре за тях,да вземат процент от застраховка в друга компания или да ти видят гърба да излиза през вратата ако не ти отърва цената?И кой казваш е "ненормалник"?По добре процент от чужда компания отколкото нищо.А и клиента е доволен защото не му се налага да обикаля като идиот из всички застрахователни дружества търсейки най-изгодните условия.Взимайте пример как се работи за клиента!!!
                    Няма логика в това, което казваш. Един вид те работят и за конкуренцията. Ми дай аз ще открия една застрахователна компания, няма да наемам офиси и персонал, нека другите ми пробутват застраховките. Или пък отивам за кредит в Булбанк, ама ми дават от името на Райфайзен, че там е по-изгодно. Нали, не казвам, че не е възможно, но логиката ми се вижда доста странна. Все пак всеки се бори за пазарен дял.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                      ... Все пак всеки се бори за пазарен дял.
                      Борят се "дръжки" Нали все разправят че работят на загуба.Това е нов трик да набутват конкуренцията
                      Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
                        style34 написа:
                        ... Все пак всеки се бори за пазарен дял.
                        Борят се "дръжки" Нали все разправят че работят на загуба.Това е нов трик да набутват конкуренцията
                        Така наречените ’’малки’’ застрахователни компании нямат голям приход от останалите продукти.Не са конкурентно способни в живото застраховането,имущественото застраховане,нямат и пенсионни фондове.Така че за тях остава основно автомобилното застраховане като начин на съществуване.На "акулите" в бранша много не им дреме за ГО(ниска цена на застраховката,големи щети)затова и цените на водещите компании са и най-високи.А и ГО покрива не само ламарини а и неимуществени щети като лимитите за тях са 700 000лв за едно лице.
                        Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Абе тука с колегите сме коментирали и сме стигнали до заключението че ’вдигането’ на цените е поредната партенка - с цел размърдване на пазара.След разговори с няколко човека от разлини застрахователи научихме даже че толкова нямали работа че можело да се стигне до падане на цените даже... ама след нова година.Сега който се излъже - добре.Дано да е вярно. На Бравата ми е платена ГО до април, а на Пунтака ще правя Ноември - така че ще бъда изклатен 100% в някой момент.
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                            ... - така че ще бъда изклатен 100% в някой момент.
                            Цените освен да падат и да се качват, могат и да останат същите
                            Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

А аз само да спомена, че най-евтината застраховка като оферта е на Български Имоти.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                              X