Игра на смъртта по столични булеварди07 октомври 2009 / News.dir.bgРуска рулетка сред шофьори камикадзета се разиграва по столични булеварди. Печалбите са от 5000 до 10 000 лево. Играе се по централни кръстовища в столицата след полунощ, съобщава "Стандарт".Всяка вечер фучат като луди на светофара на Околовръстното от Бояна към "Павлово", казват таксиджии. Те вече избягват зоните, където са игрите със смъртта. Друга лотария е да се кара в насрещното по еднопосочните участъци на булевардите "Васил Левски" и "Патриарх Евтимий". От КАТ признаха, че има скок на нощните катастрофи, когато по принцип няма трафик.Наближи ли полунощ, избягвайте кръстовищата по Околовръстното в София, както и по бул. "Рожен" в "Надежда". Особено опасно е по пътя от Бояна към бул. "България". Не шофирайте по бул. "Васил Левски". Причината е зловеща - в малките часове на деня на тези места се разиграва игра на смъртта. Там почти всяка нощ има руска рулетка със залагания. Условието е да прелетиш с бясна скорост на червен светофар и да оцелееш. На еднопосочния бул. "Васил Левски" пък условието е да преминеш участъка с газ до дупка в насрещното. Нищо, че може да убиеш нищо неподозиращ човек, разказват потресени таксиметрови шофьори. Най-страшно е на светофара на Околовръстното, който свърза Бояна с "Павлово" - ул. "Пушкин". Стартът е в Бояна, от където се засилват и с бясна скорост прелитат през убийственото кръстовище надолу към колелото в "Павлово". Същото е и в "Люлин" от тунела към "Билла" по бул. "Евлоги Георгиев" и на още места, където закъснели шофьори стават свидетели на безумието. Освен прелитане на червен светофар и бясно шофиране в насрещното движение столичните камикадзета практикуват и "бомба в кръгово движение".Таксиджии са свидетели как безумците нощем летят в обратната на кръговото посока на Руски паметник. Обикновено парите са в брой и конкурентите слагат по 5 бона. Сеирджиите залагат отделно по-малки суми. Започват от минимум 100 лв. и стигат до хилядарки.Мястото за руската рулетка се определя в последния момент и се обявява по нета или с SMS. Изтребителите на пътя логично избягват кръстовища с камери. Началната сума се определя от "банката", т.е. от човека, който държи парите. Той има и помощници. Веднага щом станат известни участниците, т.нар. стюарди минават сред зрителите и събират залозите. Участници твърдят, че "банката" са хора от казина, останали без клиенти в кризата, и заложни къщи. "Изкарвам по 2000, 3000 лв., като закъсам. Но се пускам само на скоростна отсечка на Околовръстното край Бояна. За руската рулетка с минаване на червено понякога се взимат и по 10 бона", твърди участник в "състезанието". В смъртоносните ралита участват всякакви коли. Има "Порше", "Ауди", БМВ, "Мерцедес", "Пежо" и какви ли още не.В подобни гонки участват и мотористите. Именно при такова рали на Околовръстното загина 18-годишен моторист през юли. Трагедията се разигра малко преди 23.00 часа около бензиностанция близо до резиденция ,,Бояна". Мотористът карал с около 250-300 км/ч. (Виж линка)През юни т. г. загина друг 19-годишен младеж в автородео след незаконно автородео по столичните улици около полунощ. Инцидентът е стана при Военна рампа на Илиенско шосе. Нелегални авторалите със смъртоносни залози се провеждат и в други по-големи градове в страната. Рядко обаче пътните полицаи успяват да ги спрат.http://dnes.dir.bg/2009/10/07/news5184803.html
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Игра на смъртта по столични булеварди
Collapse
X
-
Точно това четох преди минута... МАЛОУМНОСТ и за пореден път липса на контрол! Така ще е... Дано имаме късмет и оцелем между тъпанарите.@Immortal няма полиция у нас и това е... Около НДК редовно трошат и обират коли. Знаеш ли, колко пъти съм си мислил, че в нормална държава биха направили няколко капана и биха изловили всички миризливци за две седмици. Но уви...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Копирам си мнението...."Състезанията са факт, обаче и журналистическите измишльотини също Освен това се провеждат от 5-7 години, че и повече...И като се знаят къде са, като се знаят кои са, като се зане какво правят, ЗАЩО полицията не ги залови, а виждаш ли всички редовни шофьори ще избягваме кръстовищата, заради тях "
Коментар
-
Всички сте наясно, че тези "състезатели" са децата на властта и мутрите, които си мислят (то всъщност си е точно така), че всичко им е позволено. Спира посрания полицай някой такъв рацер, с известен татко и какво мислите се случва: - Документи за проверка! Знаете ли какво нарушение направихте? - Я си е.и майката, знаеш ли кой съм аз? Баща ми е еди кой си! - О извинете, не Ви познах! Карайте внимателно и си слагайте предпазния колан.
Коментар
-
Абе глупости .. аз много често карам вечер в тези часове и такива неща няма!! Това са измислици!! Някой журналист иска да направи парички или просто няма за какво да пише и си изсмуква неща от пръстите!!Подиграват се и със загиналото момче!! Приятел беше на мой познат!!! Не го оправдавам ама той в такова нещо не е участвал!!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Всъщност в първоизточника (в. Стандарт) има 2 страници по темата. Ето линкове към онлайн изданието:Руска рулетка на светофара10 бона, ако минеш на червеноАбитуриент стана жертва на облогУбеден съм, че синът ми е убитПолицаи: Провокират и бягат[url=http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-10-07&article=296694]Опасно е отex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Абе това са измислици. Всяка вечер се прибирам по България през Околовръстното за Симеоново и то все по малките часове (след 00:00)... е как пък веднъж не видях такова нещо? И без друго когато карам по това време на денонощието се оглеждам постоянно за да се "закача" с някого. Изключено е да не забележа поне веднъж такива рацери. Ако е толкова често за колкото пишат де. Ако се е случвало 1-2 пъти мноо ясно, че може да не съм ги засекъл.
Коментар
-
Че петък, събота и неделя редовно като се прибирах лятото към 21.30 някъде на Околовръстното, където е Макдоналдс, където преди време загинаха двама мотористи, на тази права, се дърпаха. Изчакваха потока, заставаха и старт. Но за такива екстри като залози за червено и т.н. не бях чувал. Значи да внимавам по тези зони, където е възможно подобно нещо. Благодаря за информацията! Но друг е върпосът, защо това се допуска...NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
Kuku написа:Копирам си мнението...."Състезанията са факт, обаче и журналистическите измишльотини също Освен това се провеждат от 5-7 години, че и повече...И като се знаят къде са, като се знаят кои са, като се зане какво правят, ЗАЩО полицията не ги залови, а виждаш ли всички редовни шофьори ще избягваме кръстовищата, заради тях "FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
Нито камери ще ги спрат такива малоумници, само яки глоби.Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар