В София средната работна заплата е 250-300 лева. Рядко са хората които взимат повече, естествено някои взимат и над 1000, но познавам и хора които взимат по 160 лева на месец.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко заплата получавате?
Collapse
X
-
Навсякъде има хора, получаващи (или изкарващи) сериозни суми, както и хорам които получават по 200 и по-малко.Аз всъщност не гласувах, защото доходите ми са различни всеки месец и не можах да се определя къде попадам От едната работа брутната ми заплата е около 420 (от които чисто - към 320), но имам и собствена фирма, където изкарвам понякога 1000 на месец, а има и периоди от по няколко месеца с 0 лв. Според работата.Показателно е, че на година навъртам около 20 - 25 хил км. което при моя разход е около 2500-3000 лв, или по около 200-250 лв на месец ?!?! (Бахмааму, не бях се замислял досега).Но пък жена ми, която е с по-високо образование от моето - завършила е докторантура (все още не е защитила де), изкарва по около 300, но я осигуряват на 200. Има един завод в Кермен - турски, произвеждат кабелите на Фолксваген - там средната заплата не надхвърля 100-120 лв. (по данни на мои познати, работили там). Работят предимно жени от бедните села наоколо.Но само заплатата не е показателна за начина на живот. Например, трудно е за вярване, но със заплата от 500 лв в БГ се живее много по-добре, отколкото със заплата от 1000 евро в Гърция например. (В Атина едно кафе е между 3 и 10 евро). ... и т.н.
Коментар
-
Immortal написа:...Има един завод в Кермен - турски, произвеждат кабелите на Фолксваген...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Аз работя в една доста престижна и богата фирма, според вестниците и списанията, позната на всички в България. Във фирмата има голямо текучество. Аз съм вече трета година. Получавам между 280 и 310 лв. За работата ми която извършвам ми се струва доста ниско. Работя на смени. Всеки месец ми слагат нови и нови задължения и работата ми се увеличава непрекъснато, а е доста отговрна. Въпреки това заплата не се увеличава, ами даже и се намалява понеже не можело да имам извънреден труд. Сега въведоха нещо като премии в зависимост от оценката дадена от прекия ми ръковдител за извършената работа. Само че, са му казали в прав текст, че трябва оценката да е много ниска. А не сме имали никакви сериозни грешки и проблеми. И в момента усилено си търся нова работа.......... Познайте защо ПС Добре че имам и странични доходи че не ми се мисли иначе
Коментар
-
Fiat 127 написа:Аз работя в една доста престижна и богата фирма, според вестниците и списанията, позната на всички в България. Във фирмата има голямо текучество. Аз съм вече трета година. Получавам между 280 и 310 лв. За работата ми която извършвам ми се струва доста ниско. Работя на смени. Всеки месец ми слагат нови и нови задължения и работата ми се увеличава непрекъснато, а е доста отговрна. Въпреки това заплата не се увеличава, ами даже и се намалява понеже не можело да имам извънреден труд. Сега въведоха нещо като премии в зависимост от оценката дадена от прекия ми ръковдител за извършената работа. Само че, са му казали в прав текст, че трябва оценката да е много ниска. А не сме имали никакви сериозни грешки и проблеми. И в момента усилено си търся нова работа.......... Познайте защо ПС Добре че имам и странични доходи че не ми се мисли иначеFIAT Bravo 1.6 16V '97
Коментар
-
Orcinus
Fiat 127 написа:Аз работя в една доста престижна и богата фирма, според вестниците и списанията, позната на всички в България. Във фирмата има голямо текучество. Аз съм вече трета година. Получавам между 280 и 310 лв. За работата ми която извършвам ми се струва доста ниско. Работя на смени. Всеки месец ми слагат нови и нови задължения и работата ми се увеличава непрекъснато, а е доста отговрна. Въпреки това заплата не се увеличава, ами даже и се намалява понеже не можело да имам извънреден труд. Сега въведоха нещо като премии в зависимост от оценката дадена от прекия ми ръковдител за извършената работа. Само че, са му казали в прав текст, че трябва оценката да е много ниска. А не сме имали никакви сериозни грешки и проблеми. И в момента усилено си търся нова работа.......... Познайте защо ПС Добре че имам и странични доходи че не ми се мисли иначе
Коментар
-
Zaphod написа:mvmrik написа:В София средната работна заплата е 250-300 лева...
Коментар
-
gdd55
-
И какво - моята заплата е 800 и малко ама е под 1000 - това значи ли че не ставам за глава на семейство. Щото ако е така - да гоня гаджето и да почвам да се занимавам с ученички - както би отговаряло на човек, който не става за глава на семейство ПП: Да живеят страничните доходи!!The world belongs to those who dare to be first
Коментар
-
Значи.., извинете, че пак ви натрапвам мнението си, знам колко хич не ме тачите тука.., ама не можах да се сдържа! :D ... та ако пича, дет е постнал тази тема смята по този начин да научи (чисто социологически) как стоят нещата с потребителите на фиат по отношение на месечното им възнаграждение... мисля си, че щеше да е достатъчно да се създаде лесно, бързо и просто... неквата анонимна анкета! - ... а постовете ви... лелеее.., все едно си мерите... "неквите интимни неща" я сеа да видим кой ще ме ухапе?! :D
Коментар
-
polly_s написа:Значи.., извинете, че пак ви натрапвам мнението си, знам колко хич не ме тачите тука.., ама не можах да се сдържа! :D ... та ако пича, дет е постнал тази тема смята по този начин да научи (чисто социологически) как стоят нещата с потребителите на фиат по отношение на месечното им възнаграждение... мисля си, че щеше да е достатъчно да се създаде лесно, бързо и просто... неквата анонимна анкета! - ... а постовете ви... лелеее.., все едно си мерите... "неквите интимни неща" я сеа да видим кой ще ме ухапе?! :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар