Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво стана с БТК?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ами така е, само веднъж да се закачиш и после няма откачане. Всъщност можеш да се откажеш, плащаш си таксите до края на срока и си готов. Описал съм накратко патилата си на предните страници.

Коментар

Ще пусна няколко жалби поред да видим какво ще стане.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ще ти цитирам основното от отговора на жалбата ми."Упоменатата в жалбата Ви причина, не ни дава основание за прекратяване на договоро Ви."Цитата е дословен и правописа е запазен.

Коментар

Спираш да плащаш.Те ти спират услугата - съответно.После, на какво основание ще си искат парите, след като не са ти предоставяли услуга?Само питам...Ако искат да им се плащат такси до края на договора, не би ли трябвало и те да ти осигуряват услуга до края на договора, независимо от това, дали плащаш или не?Щото пари се дават за получена услуга, а не само по неподписан от теб договор. Договорът е за нещо взаимно - те ти дават услуга - ти пари... Не може да не са ти предоставяли услугата, а да искат пари за същия период.

Коментар

Искам да пренеса БТК номера си към Глобул или Мтел примерно, трябва да поискам молба или декларация за преносимост.Мога ли да го направя това, докато съм абонат на ADSL услугата ?Аз да си разкарам стационарния телефон от ВИВАКОМ пък да чакат те пари за интернет ......
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Immortal написа:
              Спираш да плащаш.Те ти спират услугата - съответно.После, на какво основание ще си искат парите, след като не са ти предоставяли услуга?Само питам...Ако искат да им се плащат такси до края на договора, не би ли трябвало и те да ти осигуряват услуга до края на договора, независимо от това, дали плащаш или не?Щото пари се дават за получена услуга, а не само по неподписан от теб договор. Договорът е за нещо взаимно - те ти дават услуга - ти пари... Не може да не са ти предоставяли услугата, а да искат пари за същия период.
              Не може да имаш претенции, ако сам ти си неизряден и нарушаваш даден договор, колкото и абсурден да е, освен ако не нарушава законодателството, но в този случай въпросните клаузи автоматично отпадат.emzo: пиши до всеки, за който се сетиш. Можеш да пуснеш и до ЕК, има такива онлайн формуляри, но не мога да се сетя. Задължително писмено, препоръчано и с обратна разписка до институциите в България.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele, аз претенции нямам. Спирам да плащам и не ща да им ползвам повече услугата, по някаква причина, въпреки че имам договор за още 6 месеца да речем.Те на какво основание ще ми искат таксите за останалите 6 месеца, при условие че не са ми предоставили услугата през това време?!?Знам отговора, но принципно не е правилно...А ключа за пещерата е, че в договорите обикновено пише, че при предсрочно отказване, им дължиш ОБЕЗЩЕТЕНИЕ в размер на оставащите до края на договора такси.Сетих се за това след като написах горния си пост. Въпреки това, не считам, че е редно, в случай на автоматично подновяване. Изобщо не считам автоматичното подновяване за законно, защото те могат да напишат в "специалните" си условия, че след изтичане на договора, той се подновява автоматично за още 25 години. И ко прайм? Сигурен съм, че това с автоматичното подновяване не ти го казват, когато подписваш договора, както и че нямаш вариант да не се съгласиш - или се съгласяваш, или изобщо не подписваш договор и не получаваш услугата. От друга страна пък, що за хора има, да не четат под какво се подписват? Аз винаги изчитам всичко, под което се подписвам, щото утре може да се окаже че дължа нещо на някой... И след като има такава клауза в първоначалния договор, бих внимавал кога изтича той и своевременно да пусна писмено предизвестие за прекратяване...Все пак, за последно - считам автоматичното преподновяване за незаконно.

Коментар

Още една причина, поради която НИКОГА не бих си пуснал нет от Виваком.Като пример ви давам тази година лятото, през което бяхме постоянно на село. Само се обадихме в интернет-доставчика, че през лятото няма да ползваме и толкоз. Не сме плащали 3 месеца - не сме имали нет в апартамента. Като се върнахме - обадихме се да го пуснат, платихме за текущия месец и готово. Няма срочни договори, няма глупости.

Коментар

Immortal написа:
                    Още една причина, поради която НИКОГА не бих си пуснал нет от Виваком.Като пример ви давам тази година лятото, през което бяхме постоянно на село. Само се обадихме в интернет-доставчика, че през лятото няма да ползваме и толкоз. Не сме плащали 3 месеца - не сме имали нет в апартамента. Като се върнахме - обадихме се да го пуснат, платихме за текущия месец и готово. Няма срочни договори, няма глупости.
                    Мн ясно, това е истината! Така се прави по европейски и при моя доставчик
                    CSI in the CAR !!!
                    Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.

ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

Коментар

Никой в бтк не може да ви каже копче ако спрете да си плащате,защо се плашите от договорите им?Ситуация,ако съм абонат и не си платя те ми спират услугата и после какво? Какви пари ще ми търсят? Как? Ще ме съдят ли? Айде пък да не са тръгнали да се съдят със всеки потребител И да речем,че ме осъдят,ще намеря парите и ще им платя,ще се отърва,ама после нали се сещате с какъв кеф ще си го получи всеки един кабел на бтк,всяка една оптика,всяка една клетка на вивател,всяка една антена!!! Аз не вярвам,че има осъдени от бтк,ако има такива,посочете ги
                      ex.Мареа ТД100

Коментар

emzo написа:
                        Искам да пренеса БТК номера си към Глобул или Мтел примерно, трябва да поискам молба или декларация за преносимост.Мога ли да го направя това, докато съм абонат на ADSL услугата ?
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                          emzo написа:
                          Искам да пренеса БТК номера си към Глобул или Мтел примерно, трябва да поискам молба или декларация за преносимост.Мога ли да го направя това, докато съм абонат на ADSL услугата ?
                          Не, не можеш.Едно от условията за да ползваш АДСЛ е да ползваш и телефон.Пренасяйки номера си, ти няма да ползваш телефон, с което нарушаваш договора.

Коментар

Доколкото знам тази декларация за преносимост не могат да ми я откажат.Дали ако си пренеса номера, няма те сами да ми прекратят договора поради невъзможност за неговото изпълнение ?
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Immortal написа:
                              emzo написа:
                              emzo написа:
                              Не, не можеш.Едно от условията за да ползваш АДСЛ е да ползваш и телефон.Пренасяйки номера си, ти няма да ползваш телефон, с което нарушаваш договора.
                              Тея БТК имат явно доста добри таракатлъци:Ако искам да си сменя номера на домашния - не може.Искам да си спра нета - не може.Ако не ида 1 месец преди да ми свърши договора,за да си спра нета,ми го подновяват автоматично без подпис от моя страна.
                              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Princo написа:
                                Тея БТК имат явно доста добри таракатлъци:Ако искам да си сменя номера на домашния - не може.Искам да си спра нета - не може.Ако не ида 1 месец преди да ми свърши договора,за да си спра нета,ми го подновяват автоматично без подпис от моя страна.
                                Не само ако не отидеш един месец преди това, ами ако отидеш месец и половина преди това пак не става. Трябва точно един месец преди това да отидеш.Така е сега, един приятел си има проблеми точно с това и дори той малко случайно се е случило така, че си е подал заявлението за отказване точно един месец преди изтичане на договора му и пак му начисляват неустойка. Писа жалба, длъжни са да му отговорят в рамките на един месец, не му отговарят, обажда се по телефон и неофициалният отговор е " Нашите юристи сега мислят коя дата да смятат за начало на договора". А в заявката-договор си пише много точно: "Настоящата заявка ще има сила на договор при избор на вид БТК ADSL услуга и след подписване от двете страни на заявката и констативен протокол за доставяне на оборудване." и хората мислят коя да е датата. Писа им втора жалба и накрая писа, понеже бил любопитен, да му кажат каква ще е тяхната неустойка заради това, че не са му отговорили в срок и ако му бяха отговорили на 10-тия ден, дали това щеше да е нарушение?

Коментар

Working...
                                X