Ами така е, само веднъж да се закачиш и после няма откачане. Всъщност можеш да се откажеш, плащаш си таксите до края на срока и си готов. Описал съм накратко патилата си на предните страници.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво стана с БТК?
Collapse
X
-
Спираш да плащаш.Те ти спират услугата - съответно.После, на какво основание ще си искат парите, след като не са ти предоставяли услуга?Само питам...Ако искат да им се плащат такси до края на договора, не би ли трябвало и те да ти осигуряват услуга до края на договора, независимо от това, дали плащаш или не?Щото пари се дават за получена услуга, а не само по неподписан от теб договор. Договорът е за нещо взаимно - те ти дават услуга - ти пари... Не може да не са ти предоставяли услугата, а да искат пари за същия период.
Коментар
-
Искам да пренеса БТК номера си към Глобул или Мтел примерно, трябва да поискам молба или декларация за преносимост.Мога ли да го направя това, докато съм абонат на ADSL услугата ?Аз да си разкарам стационарния телефон от ВИВАКОМ пък да чакат те пари за интернет ......F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Immortal написа:Спираш да плащаш.Те ти спират услугата - съответно.После, на какво основание ще си искат парите, след като не са ти предоставяли услуга?Само питам...Ако искат да им се плащат такси до края на договора, не би ли трябвало и те да ти осигуряват услуга до края на договора, независимо от това, дали плащаш или не?Щото пари се дават за получена услуга, а не само по неподписан от теб договор. Договорът е за нещо взаимно - те ти дават услуга - ти пари... Не може да не са ти предоставяли услугата, а да искат пари за същия период.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele, аз претенции нямам. Спирам да плащам и не ща да им ползвам повече услугата, по някаква причина, въпреки че имам договор за още 6 месеца да речем.Те на какво основание ще ми искат таксите за останалите 6 месеца, при условие че не са ми предоставили услугата през това време?!?Знам отговора, но принципно не е правилно...А ключа за пещерата е, че в договорите обикновено пише, че при предсрочно отказване, им дължиш ОБЕЗЩЕТЕНИЕ в размер на оставащите до края на договора такси.Сетих се за това след като написах горния си пост. Въпреки това, не считам, че е редно, в случай на автоматично подновяване. Изобщо не считам автоматичното подновяване за законно, защото те могат да напишат в "специалните" си условия, че след изтичане на договора, той се подновява автоматично за още 25 години. И ко прайм? Сигурен съм, че това с автоматичното подновяване не ти го казват, когато подписваш договора, както и че нямаш вариант да не се съгласиш - или се съгласяваш, или изобщо не подписваш договор и не получаваш услугата. От друга страна пък, що за хора има, да не четат под какво се подписват? Аз винаги изчитам всичко, под което се подписвам, щото утре може да се окаже че дължа нещо на някой... И след като има такава клауза в първоначалния договор, бих внимавал кога изтича той и своевременно да пусна писмено предизвестие за прекратяване...Все пак, за последно - считам автоматичното преподновяване за незаконно.
Коментар
-
Още една причина, поради която НИКОГА не бих си пуснал нет от Виваком.Като пример ви давам тази година лятото, през което бяхме постоянно на село. Само се обадихме в интернет-доставчика, че през лятото няма да ползваме и толкоз. Не сме плащали 3 месеца - не сме имали нет в апартамента. Като се върнахме - обадихме се да го пуснат, платихме за текущия месец и готово. Няма срочни договори, няма глупости.
Коментар
-
Immortal написа:Още една причина, поради която НИКОГА не бих си пуснал нет от Виваком.Като пример ви давам тази година лятото, през което бяхме постоянно на село. Само се обадихме в интернет-доставчика, че през лятото няма да ползваме и толкоз. Не сме плащали 3 месеца - не сме имали нет в апартамента. Като се върнахме - обадихме се да го пуснат, платихме за текущия месец и готово. Няма срочни договори, няма глупости.CSI in the CAR !!!
Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"
Коментар
-
Никой в бтк не може да ви каже копче ако спрете да си плащате,защо се плашите от договорите им?Ситуация,ако съм абонат и не си платя те ми спират услугата и после какво? Какви пари ще ми търсят? Как? Ще ме съдят ли? Айде пък да не са тръгнали да се съдят със всеки потребител И да речем,че ме осъдят,ще намеря парите и ще им платя,ще се отърва,ама после нали се сещате с какъв кеф ще си го получи всеки един кабел на бтк,всяка една оптика,всяка една клетка на вивател,всяка една антена!!! Аз не вярвам,че има осъдени от бтк,ако има такива,посочете гиex.Мареа ТД100
Коментар
-
emzo написа:emzo написа:Искам да пренеса БТК номера си към Глобул или Мтел примерно, трябва да поискам молба или декларация за преносимост.Мога ли да го направя това, докато съм абонат на ADSL услугата ?
Коментар
-
Immortal написа:emzo написа:emzo написа:Искам да пренеса БТК номера си към Глобул или Мтел примерно, трябва да поискам молба или декларация за преносимост.Мога ли да го направя това, докато съм абонат на ADSL услугата ?Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Princo написа:Тея БТК имат явно доста добри таракатлъци:Ако искам да си сменя номера на домашния - не може.Искам да си спра нета - не може.Ако не ида 1 месец преди да ми свърши договора,за да си спра нета,ми го подновяват автоматично без подпис от моя страна.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар