Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво стана с БТК?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ето моите скорости от SPEEDTEST.NET.Интернета ми е съвсем обикновен, домашен нет, за 20 лв/месец:Това е измерено от лаптопа, като интернета ми влиза на 10/100Мб лан-карта в настолния компютър, ползва го за рутер, излиза през друга такава карта и влиза в лаптопа. Само кабел, без вирелес.От другата страна на кабела какво има не знам, само съм чувал, че до блока е оптичен кабел.3 теста, в МВ/с, със сървъри в София, Констанца и Ню Йорк:
    Прикачени файлове

Коментар

А измерено в Мбита/с, цифрите изглеждат така:Скорости до Париж и София:
      Прикачени файлове

Коментар

Бая разлика има.Я питай от Ямбол в СТЗ ще може ли ми пуснат едно кабелче ? :D
        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
        Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Колеги, кой плаща за гарантиран симетричен канал?Защото ако сте фирма, която работи в срокове няма да ви интересува колко плащате за да си теглите филм от замунда.нет а ще ви интересува също и за колко време ваш клиент ще изтегли нещо от вас.Както се вижда и на всички ви уплоуда ви е доста по-нисък от даунлоуда.Има много голяма разлика в цените дали плащате за симетричен гарантиран канал или просто плащате интернет с някакви обявени скорости, ама разбираш ли 90% от клиентите закачени на този порт са решили да теглят някой торент и вие увисвате и гоните някакви срокове до след 15 минути трябва някой нещо да си "вземе" от вас.Тук е огромната разлика.Все пак също всеки си прави сметката от това, което ще му бъде нужно.Нали разбирате примерно, че като имам 200 VoIP телефона и ако плащам да речем 100лв за интернет, как ще гарантирам, че всички служители ще си говорят без проблем, ако Пешо реши да тегли 10 торента примерно :D
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

mancuzo написа:
            TRACE пусни един два теста със MB a не Mb моля Първоначално ми падна окото , но после видях че си направил в мегабити които са доста дрзнещи за смятане .
            Ами аз нищо не съм правил, то си ги смята самичко в мега6ити. След 5 мин ровене видях откъде се сменя, след малко ще пусна ново.А иначе аз съм го пуснал за сравнение, не да се хваля или нещо подо6но. Изо6що не ми пука дали един филм ще се свали за 15 или 30 мин.Все тая.
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

BO написа:
              Колеги, кой плаща за гарантиран симетричен канал?Защото ако сте фирма, която работи в срокове няма да ви интересува колко плащате за да си теглите филм от замунда.нет а ще ви интересува също и за колко време ваш клиент ще изтегли нещо от вас.Както се вижда и на всички ви уплоуда ви е доста по-нисък от даунлоуда.Има много голяма разлика в цените дали плащате за симетричен гарантиран канал или просто плащате интернет с някакви обявени скорости, ама разбираш ли 90% от клиентите закачени на този порт са решили да теглят някой торент и вие увисвате и гоните някакви срокове до след 15 минути трябва някой нещо да си "вземе" от вас.Тук е огромната разлика.Все пак също всеки си прави сметката от това, което ще му бъде нужно.Нали разбирате примерно, че като имам 200 VoIP телефона и ако плащам да речем 100лв за интернет, как ще гарантирам, че всички служители ще си говорят без проблем, ако Пешо реши да тегли 10 торента примерно :D
              Аз си казах, че нета е home user и, че не съм фирма. Вече стъпваме на друга материя ако заговориме за НАЕТА ЛИНИЯ която никога няма да е към БТК ако ми се наложи! Започнах с лекичко сравнение на мойта скорост и БТК. Неможе толкова голям монопол в БГ мащаб да предлага толкова малко на домашните клиенти за суми които не са рентабилни.Плюса на БТК е,че по селата може да няма лан доставчик и само през телефона да има нет(но слаб) и, че всичко им е под земята( но пред тока равен няма, се някъде има слабо място за светкавица) Пък и плюс това в офисите къдете има силен нет и 1300 изисквания за това и онова, не се теглят торенти защото АДМИНА е започнал кариерата си в дадената фирма докато забранява достъп на служителите към всеки сайт за торенти и разни ми ти фейбукове и прочие.
              CSI in the CAR !!!
              Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.

ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

Коментар

К’во да кажа - оптиката ми е в краката.Спират ме само възможностите на вътрешната ни мрежа - суичовете са гигабитови, ама картата на компира е стара.Това в офиса - в къщи доставчика е същия, ама за 10лв на месец не мога да искам такава връзка - и без това я позлвам на Wi-Fi- и от там много пада - докато не се кача на N мрежа.Както и да се гледа това са си почти 10 мегабайта в секунда от БГ пиъринга - филм 700мб ако има сиидъри - гори-доли - минута и полови на с хаш проверката.Ако няма сиидъри - едим Бог знае
                Прикачени файлове
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                  К’во да кажа - оптиката ми е в краката.Спират ме само възможностите на вътрешната ни мрежа - суичовете са гигабитови, ама картата на компира е стара.Това в офиса - в къщи доставчика е същия, ама за 10лв на месец не мога да искам такава връзка - и без това я позлвам на Wi-Fi- и от там много пада - докато не се кача на N мрежа.Както и да се гледа това са си почти 10 мегабайта в секунда от БГ пиъринга - филм 700мб ако има сиидъри - гори-доли - минута и полови на с хаш проверката.Ако няма сиидъри - едим Бог знае
                  Точно разликата в цената, която плащат големите фирми е единствено и само във втората картинка."Българският" интернет е "безплатен".
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

mancuzo написа:
                    Плюса на БТК е,че по селата може да няма лан доставчик и само през телефона да има нет(но слаб) и, че всичко им е под земята( но пред тока равен няма, се някъде има слабо място за светкавица)
                    По селата, пак казвам, поне в повечето, Виваком отдавна си обраха кабелите и не поддържат АТЦ-тата. Дори преди време във форума писахме за това.Домашните телефони в мойто село, само на 3 км от града са мобилни, със симкарти, и ползват мобилната мрежа на Виваком.Не се предлага АДСЛ.А дори и когато имаше кабели - централата беше аналогова, и пак не се предлагаше АДСЛ.А отделно, че по селата кабелите им не са под земята, от АТЦ-то, до къщи, кабелът си вървеше по стълбовете, дори още си стои. Така че си им влияеха гръмотевиците и още как.Интернет доставчици там има 1 кабелен и 2 безжични, плюс възможностите на мобилните оператори.В целия район около Ямбол и Сливен, всички села имат поне 1 кабелен доставчик и няколко безжични.Аз там ползвам услугите на МТЕЛ, само щото вече имах 2 годишен договор за хоумбокса от офиса в града. За да не плащам неустойки, го преметих там. Скоростта там е убийствено бавна, щото няма 3G, но се надявам скоро да има. Ако до нова година не пуснат 3Г, ще си пусна и един кабелен нет, връзката никак не е лоша и там...Тя темата малко се поизмести, но мисля че не е зле да си сверим часовниците

Коментар

Immortal написа:
                      Тя темата малко се поизмести, но мисля че не е зле да си сверим часовниците
                      И аз така мисля за часовниците
                      CSI in the CAR !!!

Коментар

Хайде и аз да се оплача.Интернета ми от няколко дни е отврат.Днес ми казаха, че цял ден е прекъсвал.Звъна им на тъпия съпорт - 15мин чакане.Докато чакам се логвам в модема и гледам, че PPPOE е down.Най-накрая ми вдигат и девойката ме моли да си рестартирам модема, с което аз я питам:-А като тръгне какво правим ?-Ами ползвати си го.-Ами цял ден е било така.-Ще Ви свържа с колегите по инж. поддръжка.И пак чакане .... чакане .....- Говорите с ...... бла бла блаОбяснявам всичко ......-Момент да ви проверя модема.Чувам как кълве по клавиатурата и не може да се логне в модема, т.к. съм му сменил паролите.-Интернет имате ли ?-Имам.-Ами няма какво да направя.- А след малко като прекъсне пак ?-Звъннете тогава и ще видя модема.-Ще видите ама нещо паролките не уцелвате !-Моля ?-Нищо, искам да пусна заявка за проверка на трасето/линията.В Събота щели да дойдат.Хубаво ама за отивам тия дни да си прекратя договора, че ми кипна.То не бяха DNSи , то кво ли не беше.......
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Този тест ме смая.Никога не съм и предполагал че имам такива скорости,още повече че уплоуда ми е по голям от даунлода.
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Този популярен тест е възможно "най-точния".
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                              Този популярен тест е възможно "най-точния".
                              Мммммхмммммм
                              CSI in the CAR !!!

Коментар

Aй честито на мен.Имам договор от април 08 със срок 12м. Когато активираха темпо пакетите.Днес отивам да го прекратя и се оказва, че не мога т.к. договора автоматично е подновен за още 12м. според СПЕЦИАЛНИ УСЛОВИЯ, които ги няма в Интернет.От последното вдигане на скоростите Април08 аз нямам договор, съответно и няма мой подпис никъде.Как така става, че съм с вързани гащи до Април 2010г ?
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X