Едно приятелче е студент в Пловдив. Вчера са му натресли акт. Действали по следната процедура. Един полицай тръгва по пешеходната пътека, ако не го пуснеш, след няколко метра изскача катаджия с палка и си поемаш акт за 150 кинта. Предполагам, че са започнали да го правят системно, затова викам, ако има някой незапознат да предупредя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пловдив - КАТ акция
Collapse
X
-
За какво точно предупреждаваш ? Че ако не спазваш закона и не пропускаш пешеходци, ще те глобят? Темата е за коша ! Който не пропуска на пешеходна пътека - да си бере последствията Няма нужда от предупреждение за това. Утре там ще пресича МАЙКА С ДЕТЕ И нея ли няма да пропусне, а ще се изсили да мине по-бързо ?
-
ogi28b написа:За какво точно предупреждаваш ? Че ако не спазваш закона и не пропускаш пешеходци, ще те глобят? Темата е за коша ! Който не пропуска на пешеходна пътека - да си бере последствията Няма нужда от предупреждение за това. Утре там ще пресича МАЙКА С ДЕТЕ И нея ли няма да пропусне, а ще се изсили да мине по-бързо ?
Коментар
-
Съгласен съм да има яки глоби, за тези които не пропускат пещеходците, на пешеходните пътеки. Но ако си спазваш ограниченията и блъснеш някой, който пресича не където трябва (примерно Цариградско, да има и такива камикадзета), или пък пресича на червено, какво правим? Пак шофьора е виновен. Трябва да се дават контролни точки в този случай, а на пешеходеца да му отпада здравната осигуровка и да си плати и глоба, и всички разходи в болницата. Аз лично много се дразня на такива и ако ситуацията го позволява винаги намалявам и отварям прозореца, за да им тегля една
Коментар
-
Приятел, спазването на правилата и ограниченията не отменя мисленето. Ако пешеходец пресича на "непозволено" място, пак трябва да го пазиш. Това е положението, трябва да пазим по-уязвимите участници в движението, даже го има в закона. Другото е мутренска работа. По-силен (тежък) съм, ще те прегазя.
Коментар
-
Това предупреждаване за катаджии е напълно безсмислено, защото така знаеш каде ги има , и само там спазваш правилата, и щом ги подминеш и веднага махаш колана и продължаваш да караш с над 50 в града.Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
Ако някой е достатъчно глупав да пресича на място където минават коли с 80+ км/ч, значи му липсва инстинкт за самосъхранение, а това е фатално в природата. Или еволюираш, или изчезваш. Като те блъснат и те осакатят, няма да има значение кой крив, кой прав. Шофьора и да го осъдят, ти няма да се оправиш, голяма работа, че правото е на твоя страна.
Коментар
-
fiatmaniak написа:Това предупреждаване за катаджии е напълно безсмислено, защото така знаеш каде ги има , и само там спазваш правилата, и щом ги подминеш и веднага махаш колана и продължаваш да караш с над 50 в града.
Коментар
-
fiatmaniak написа:Това предупреждаване за катаджии е напълно безсмислено, защото така знаеш каде ги има , и само там спазваш правилата, и щом ги подминеш и веднага махаш колана и продължаваш да караш с над 50 в града.Renault Laguna 1,9 dci 2002
Коментар
-
Абсолютно подкрепям такава акция!Няма такова нещо ’аз ще мина, той в другата лента пешеходеца’ и т.н. Пешеходец на пешеходна пътека=СТОП! Преди седмица ми изправи косата един. Бутам количката аз и пресичам на пешеходна пътека. Точно преди пешеходната пътека има ’легнал полицай’. Гледам как колата намаля, бааавно минава легналия полицай, в това време аз съм на пешеходната пътека наполовина минал едната лента. ’Шофера’ с бясно ускорение се шмугна минавайки на половин метър от бебешката количка! А беше полуспрял! Сакън ако се забави малко.Изобщо не мога да разбера такова мислене, честно. Пешеходеца пресичащ на пешеходна пътека трябва да е СВЕЩЕНА КРАВА! Виждаш, спираш, точка. Никакви ускорявания, шмугвания, присвяткания, физиономии и т.н. Понякога ми се ще някой луд да направи едно чучело и да го хвърля на прозорците на неспиращите автомобили. Да видим тогаз като им се обърне всичко за момент после как ще спират.
Коментар
-
reter написа:нямах предвид. че моя приятел му е връхлетял отгоре. ситуацията е следната: платно с 2 ленти, колата е от едната страна а пешеходеца тръгва да престъпва на пътеката, от другата страна на улицата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар