Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смешно, трагично, опасно или убийствено...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Danchojn написа:
    Да, не е лесно да караш по-бавно(по правилата). От всички страни те натискат, свиркат ти и т.н.
    Предпочиташ да караш бързо и над ограниченията само за да не свиркат ли? Чуждото мнение, по-точно мнението на хора, които не познаваш, по-важно ли е от безопасността? Ако утре някой ти свирка да скочиш с колата от мост, ще скочиш ли? Май да....
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
      Danchojn написа:
      Да, не е лесно да караш по-бавно(по правилата). От всички страни те натискат, свиркат ти и т.н.
      Предпочиташ да караш бързо и над ограниченията само за да не свиркат ли? Чуждото мнение, по-точно мнението на хора, които не познаваш, по-важно ли е от безопасността? Ако утре някой ти свирка да скочиш с колата от мост, ще скочиш ли? Май да....
      Когато някой ти кара броня в броня зад теб,свирка ти и ти прай едни знаци дет ти се иска да го свалиш от колата и да го натупаш едно хубаво - да трудно е да се кара бавно !
      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
      Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Princo написа:
        ele написа:
        Danchojn написа:
        Когато някой ти кара броня в броня зад теб,свирка ти и ти прай едни знаци дет ти се иска да го свалиш от колата и да го натупаш едно хубаво - да трудно е да се кара бавно !
        Ооо такива 2 пъти си купуваха броня за моита кола
        Целта е една,скороста е различна - HGT !

Коментар

Vladim написа:
          GbGzTeaM написа:
          Оф колега, много взе да ги измисляш и ти...То във всяка ситуация винаги има "ако" ... ако някой "пияндурник" тръгне да пресича ще намаля, аз като карам гледам, не си чеша мЪ..ете.И пак ти подчертавам : не става въпрос за постоянно каране със 100 в града, ами на определени места в преценен момент
          Измислям ли си? Че всеки ден има между трима и шестима загинали на пътя? И, какви са причините? Пияни, или самонадеяни шофьори! Интересно, как ще реагираш, ако караш със 100 и от храстите на сто метра пред теб се изхлузи пияндурко на пътя. И още по-интересно е, как ще спреш... Както и да е, Господ да ни пази!
          Колега, за 100 метра със сигурност ще спра ...ти какво ще направиш, ако както караш със 50 и един пияндурко скочи от храстите на 5 метра пред теб :D Ти си държиш на твоето мнение -до 50 в града.Аз на моето-може и с повече на определени места в определен момент Както и да е, този спор е безмислен, дракаме се тук защото някакъв тъпунгер е карал със 120+(въобще не вярвам че е карал със 280 ) в натоварено движение. Всеки да си кара колата както си може и иска.Твоите думи въобще няма да променят мисленето и начина ми на шофиране, както моите думи - теб За Фиат Форум България, пряко от Габрово GbGzTeam
          Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

GbGzTeaM написа:
            ...Всеки да си кара колата както си може и иска.Твоите думи въобще няма да променят мисленето и начина ми на шофиране, както моите думи - теб За Фиат Форум България, пряко от Габрово GbGzTeam
            Всеки да си кара колата, ако е сам на пътя! А, когато е участник в движението да се съобразява с ВСИЧКИ останали и да ги пази! Ако не му е мил собственият живот да ходи да се трепе на някоя писта. По начинът ти на писане разбирам, че си малък. И аз бях напорист, като по-млад, но с годините поулегнах. А това, че не слушаш, какво ти се говори само може да ме плаши. Резултатът е ясен - всеки ден се тръби, че трябва да се кара разумно и се изнася информация за загинали на пътя, но бройката им не намалява... Наистина спорът е безсмислен. Тук има хора проумяващи, какво означава един тон летящо със сто километра желязо и такива, които не могат да го осъзнят. И за съжаление всеки ден срещам от вторите... Връщам се някъде в началото и казвам, че положението ще се оправи само със суров контрол на пътя и солени глоби!
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Колега, неможе да се спори с теб явно.Да не си зодия овен?АЗ съм, ама неискам да споря, защото явно няма смисъл.Ти виждаш нещата по 1 начин щото си в София.Е, нз бил ли си тук в Гб ама разликата е огромна...тук движението след 9-10 часа е минимално.Ако искаш утре ще ти направя снимки на улици да видиш откъде и как ще ми изскочи някой пияндурник да го нацепя със 100така ??Това че някои сме малки неозначава че неможем да караме и нямаме преценка!И в София съм бил с колата и не съм карал с над 40!!! щото виждам какво става там.

Коментар

Наистина е така, вчера карах по магистралата и ги гледах как летят с някакви джипове с над 180-200 км.Това са истински самоубийци.Лошото е че могат да убият и някой невинен човек.А пък да не говорим за някакви "състезатели", който карат с високи скорости и коли, които не са пригодени за такова каране.
                Виж бейби не сме глупаци,
                ние сме отбор от здравеняци.
                Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

style34 написа:
                  Vladim, сложи си ръка на сърцето и кажи с повече от 50 караш ли в София? Освен по Цариградско? За булеварди като Вапцаров, Яворов, Симеоновско 70 км/ч е абсолютно приемлива скорост. А това, че някой пиян може да ти изскочи - еми ти и с 40 да караш, ако ти скочи на 2 метра пред колата пак няма да спреш.Колега fuoco,Съветвам те да отидеш на психоаналитик. Това изключително желание да видиш някои от нас, включително мен, размазани в камиони ме притеснява. Take care.
                  Чети какво писах добре:
                  А да ми говорите, че 50км/ч в нормална градска улица е недостатъчно, само ви пожелавам повече тежки камиони пред вас в крив планински път, с натоварено движение на камиони от същия тип в насрещната посока..
                  !!!Щом при такава описана ситуация тръгваш мислено да се размазваш в камион, не аз, а ти трябва трябва да идеш там, където ме пращаш.Не знам дали си карал в Родопите и в дяловете на Стара планина, там реално може да попаднеш на такава ситуация. С твоето мислене сам си написал къде ще стигнеш.С моето мислене бих стигнал до крайната точка, и бих се върнал обратно, освен ако не ми излезеш насреща, изпреварвайки някой камион.Тогава наистина бих предпочел някой камион да е на мястото на колата ми, да.Относно Ситняково, Вапцаров, Яворов, Симеоновско шосе, Сливница и останалите булеварди с много светофари на по половин един километър - на много хора се налага престрояване от едната крайна лента в другата, това е една от многото причини да има ограничение. Разсъжденията ти правят впечатление, че са доста незрели, явно много малко си черпил от човешкия опит по пътищата и не си си извадил изводи за нещата, които се случват докато си мислиш, че светът е твой, докато караш.Дори да не си от хората, които най-много заслужават подобни думи, си тръгнал в посока, в която действията ти пречат на много хора и не мисля мълчаливо да одобрявам становището ти. Категорично го смятам за нагло и безочливо към хората, които уважават останалите на пътя, уважават включително и теб. Думите ти са категорично обидни за мен.Това ми е последно обръщение към теб. Не ти желая зло, при положение, че не поставяш мен и останалите хора на пътя в директна опасност. Надявам се да ме разбереш преди да направиш първите си произшествия. Не аз, ти се грижи за себе си, ламарините се огъват лесно, а след тях други неща могат да станат.Ако не разбираш какво говоря, карай колкото можеш повече, естествения подбор ще си каже думата.

Коментар

GbGzTeaM написа:
                    Колега, неможе да се спори с теб явно.Да не си зодия овен?АЗ съм, ама неискам да споря, защото явно няма смисъл.Ти виждаш нещата по 1 начин щото си в София.Е, нз бил ли си тук в Гб ама разликата е огромна...тук движението след 9-10 часа е минимално.Ако искаш утре ще ти направя снимки на улици да видиш откъде и как ще ми изскочи някой пияндурник да го нацепя със 100така ??Това че някои сме малки неозначава че неможем да караме и нямаме преценка!И в София съм бил с колата и не съм карал с над 40!!! щото виждам какво става там.
                    За Габрово конкретно днес чух, че през почивните дни са станали две-три грозни катастрофи в дъжда.Не бях останал с лошо впечатление от шофьорите от Габрово, но явно не е било напълно цялостно, за да е реално.Не знам на кого кога му узрява мозъка, за да е шофьор, но пак повтарям - на кръговото на панаира в Пловдив момче на видима възраст 15-16 години щеше да мине през мен (аз - като пешеходец) с черен мерцедес на приблизителна цена 20-30 000 лв. Това е доста представителен пример как нещата не трябва да бъдат, особено пред погледа на местните полицаи.

Коментар

fuoco написа:
                      За Габрово конкретно днес чух, че през почивните дни са станали две-три грозни катастрофи в дъжда.Не бях останал с лошо впечатление от шофьорите от Габрово, но явно не е било напълно цялостно, за да е реално.
                      Даже и смъртен случаи има .... / не е заради превишена скорост../
                      Целта е една,скороста е различна - HGT !

Коментар

quote]За Габрово конкретно днес чух, че през почивните дни са станали две-три грозни катастрофи в дъжда.Не бях останал с лошо впечатление от шофьорите от Габрово, но явно не е било напълно цялостно, за да е реално.Не знам на кого кога му узрява мозъка, за да е шофьор, но пак повтарям - на кръговото на панаира в Пловдив момче на видима възраст 15-16 години щеше да мине през мен (аз - като пешеходец) с черен мерцедес на приблизителна цена 20-30 000 лв. Това е доста представителен пример как нещата не трябва да бъдат, особено пред погледа на местните полицаи.[/quote]Стават катастрофи колега, то нявсякъде стават....прави сте с това, че в град трябва да се кара с 50, просто защото това е закон..., ама просто си има моменти и ситуации, когато можеш да УСКОРИШ автомобила си, без това да има опасност за нещий живот или твоя .Да, има хора, които като карат коли и се мислят за Господ, и незнаят какво правят като седнат в кола.Заради такива стават катстрофите.ОТ тук тръгна и темата, и оттук тя премина в категория "Закон и Ред"

Коментар

style34 написа:
                          Vladim, сложи си ръка на сърцето и кажи с повече от 50 караш ли в София? Освен по Цариградско? За булеварди като Вапцаров, Яворов, Симеоновско 70 км/ч е абсолютно приемлива скорост. А това, че някой пиян може да ти изскочи - еми ти и с 40 да караш, ако ти скочи на 2 метра пред колата пак няма да спреш.
                          Колега - може би така виждаш нещата, но експертите не. Не съм експерт изобщо, но точно Симеоновско е напълно недопустимо скоростта да е повече от 60 км/ч ! Това е път с едно платно, няма начин.Спомни си като караш извън града - преди всяко кръстовище има знак за ограничение 60 .

Коментар

GbGzTeaM написа:
                            ...Да, има хора, които като карат коли и се мислят за Господ, и незнаят какво правят като седнат в кола.Заради такива стават катстрофите.ОТ тук тръгна и темата, и оттук тя премина в категория "Закон и Ред"
                            Еми да, Закон и ред! Българинът е много комплексиран мъж и лесен начин да си избива комплексите е да си ръчка колата по улиците и да се прави на велик. А това, че е махнал надписа 1.3 и е сложил Remus, а вместо Remus има изтърбушен пожарогасител е друг въпрос! :D Да се потретя, само с драконовски мерки и глоби от по 200лв. нагоре ще се оправят нещата! :D
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

ele написа:
                              Danchojn написа:
                              Май не! Не съм искал да кажа това!
                              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Vladim написа:
                                А примера, който даваш е неуместен. Явно не си запознат с времето за реакция и различният спирачен път при 50 и 100км/ч.
                                Абе не ме мисли с какво съм запознат и с какво не съм. Я кажи ако караш със 100 и някой падне на пътя на 100 метра пред колата ще спреш ли - да. Ако караш с 50 и някой падне на 2 метра пред колата ще спреш ли - не. Това имам предвид. Много ясно, че с по-малко скорост ще спреш по-бързо и ще реагираш по-бързо и т.н. Но както ти каза, понякога трафика те кара да караш по-бързо. Ако искаш пък да няма възможност някой да скочи пред колата ти, продай я, има градски, междуградски и всякакъв вид транспорт.
                                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Working...
                                X