Здравейте, интересувам се от мнения основно по двигателя, а както знаем и на фиат се монтира този мотор, затова пиша и тук. Ясен ми е комфорта на колата, разхода не ме плаши особенно, или поне така си мисля. Обаче ме притеснява нещо- струва ми се, че се правят повече от нормалното основни ремонти на този двигател, да не би да има някакъв фабричен дефект, слабост... Въпреки, че 1,6 16 в мотора е поне 5 пъти по-разпространен, темите за основен ремонт са по-малко отколкото за 2000 20 в. Интересува ме и нещо специфично- дебитомера играе ли роля при работа на газ на колата, с най-проста газова, а не инжвекцион? т.е. ако се прецака дебитомера колата ще върви ли нормално на газ или и на двете горива няма да иска
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнение Ланчиа Каппа 2000 20 в
Collapse
X
-
Имам приятел с 20в (новия)мотор на капа,бая добре се справя като се има в предвид,че си е параход,той я кара само на бензин,градско му дава около 12 на клима,грам не я ръчка,до към 2500 я кара,във форума има едно 2.0(стария) хгт браво и пича си го кара на метан,по думите чути от него,колата се справя перфектно.Мое мнение е,че и дебитомера да се "опляска" колата ще си върви на газ.
-
Pakumba, ти си достатъчно грамотен технически и в тази насока не бих си позволил да ти дам съвет. Но все пак винаги съм смятал, че повечето коли с такива големи мотори 2.0 20V са яко ръчкани и им е взето здравето още преди да дойдат в България.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:Pakumba, ти си достатъчно грамотен технически и в тази насока не бих си позволил да ти дам съвет. Но все пак винаги съм смятал, че повечето коли с такива големи мотори 2.0 20V са яко ръчкани и им е взето здравето още преди да дойдат в България.Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
snake написа:Pakumba, ти си достатъчно грамотен технически и в тази насока не бих си позволил да ти дам съвет. Но все пак винаги съм смятал, че повечето коли с такива големи мотори 2.0 20V са яко ръчкани и им е взето здравето още преди да дойдат в България.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Replay написа:snake написа:Pakumba, ти си достатъчно грамотен технически и в тази насока не бих си позволил да ти дам съвет. Но все пак винаги съм смятал, че повечето коли с такива големи мотори 2.0 20V са яко ръчкани и им е взето здравето още преди да дойдат в България.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
абе чове, много го мислиш. Отиваш караш 2-3 капи, следва Флюбване в комфорта на тази лимузина.. ииии купуваш тази дето най ти е паснала на сърцето. То ако и е писано, колкото и пазена да е пак ше се счупи... така де то си е до късмет. След което идваш за проба на капата до Варна и ме черпиш бира с цаца, за добрия съвет. Айде чакам да дойдеш с ... капата разбира се. Онова браво не е за теб и твоите километри.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
phoenix написа:абе чове, много го мислиш. Отиваш караш 2-3 капи, следва Флюбване в комфорта на тази лимузина.. ииии купуваш тази дето най ти е паснала на сърцето. То ако и е писано, колкото и пазена да е пак ше се счупи... така де то си е до късмет. След което идваш за проба на капата до Варна и ме черпиш бира с цаца, за добрия съвет. Айде чакам да дойдеш с ... капата разбира се. Онова браво не е за теб и твоите километри.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
колега ми сподели на л.с, че заради високата мощност бутално-мотовилковия механизъм на трози двг е под сериозно напрежение, затова чат-пат се случват превъртели лагерчета и т.н. Има ли някой да сподели с браво/марея 2000 20 в дали е имал такива проблеми?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Re: Мнение Ланчиа Каппа 2000 20 в
pakumba написа:Здравейте, интересувам се от мнения основно по двигателя, а както знаем и на фиат се монтира този мотор, затова пиша и тук. Ясен ми е комфорта на колата, разхода не ме плаши особенно, или поне така си мисля. Обаче ме притеснява нещо- струва ми се, че се правят повече от нормалното основни ремонти на този двигател, да не би да има някакъв фабричен дефект, слабост... Въпреки, че 1,6 16 в мотора е поне 5 пъти по-разпространен, темите за основен ремонт са по-малко отколкото за 2000 20 в. Интересува ме и нещо специфично- дебитомера играе ли роля при работа на газ на колата, с най-проста газова, а не инжвекцион? т.е. ако се прецака дебитомера колата ще върви ли нормално на газ или и на двете горива няма да искаMarea HLX 147ps
Коментар
-
Gofi написа:pakumba написа:Здравейте, интересувам се от мнения основно по двигателя, а както знаем и на фиат се монтира този мотор, затова пиша и тук. Ясен ми е комфорта на колата, разхода не ме плаши особенно, или поне така си мисля. Обаче ме притеснява нещо- струва ми се, че се правят повече от нормалното основни ремонти на този двигател, да не би да има някакъв фабричен дефект, слабост... Въпреки, че 1,6 16 в мотора е поне 5 пъти по-разпространен, темите за основен ремонт са по-малко отколкото за 2000 20 в. Интересува ме и нещо специфично- дебитомера играе ли роля при работа на газ на колата, с най-проста газова, а не инжвекцион? т.е. ако се прецака дебитомера колата ще върви ли нормално на газ или и на двете горива няма да искаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:Gofi написа:pakumba написа:Здравейте, интересувам се от мнения основно по двигателя, а както знаем и на фиат се монтира този мотор, затова пиша и тук. Ясен ми е комфорта на колата, разхода не ме плаши особенно, или поне така си мисля. Обаче ме притеснява нещо- струва ми се, че се правят повече от нормалното основни ремонти на този двигател, да не би да има някакъв фабричен дефект, слабост... Въпреки, че 1,6 16 в мотора е поне 5 пъти по-разпространен, темите за основен ремонт са по-малко отколкото за 2000 20 в. Интересува ме и нещо специфично- дебитомера играе ли роля при работа на газ на колата, с най-проста газова, а не инжвекцион? т.е. ако се прецака дебитомера колата ще върви ли нормално на газ или и на двете горива няма да искаMarea HLX 147ps
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар