sclera_bg написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ВиК - водомер - чисто нов, или чистене на стария?
Collapse
X
-
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
-
ntodorov написа:ravi написа:За всички ползващи услугите на Соф. вода мога да кажа ,че май е най-разумно да си купувате нови водемери. Проверката им е 20 лв. и ако се окажат негодни...пак се стига до закупуване на нов водомер. През времето на проверката плащате водата на база И малко извън темата - за всички , които не са в къщи в дните на отчет в сайта на соф. вода има възможност с/у регистрация в сайта да се подава самоотчет на уредите. Винаги , когато отчета е в работен ден си подавам самоотчет.
Коментар
-
Ravi, централния ( общия ) водомер трябва и е задължително да се проверява на всеки 2 ( две ) години, за разлика от подотчетните( на 5 год). Този уред е собственост на ВиК ( или клонингите му :D ). Именно ТЕ са собственици на този водомер и по смисъла на Закона за измерване трябва да го заявяват за проверка в независима лаборатория оторизирана от ДАМТН. В противен случай вие може да изявите претенции и никой от ВиК копче не може да ви каже. Пак казвам, срока за проверка на тези "общи водомери" е две години, а датата на последната му проверка е щампована на Държавната пломба на самия уред. Ако датата е с давност над 2 години вие имате основание да оспорвате показанията му.A17DTС/S
Коментар
-
Airfan написа:Аз живея в блокче с 4 етажа и 8 апаратамента. Имам един огромен общ водомер в моята изба, защото от там минава щранга за водата от към улицата. Та въпросният водомер никога никой не го е поглеждал от поне 10-15 години. Кво правим сега?A17DTС/S
Коментар
-
ntodorov написа:Airfan написа:Аз живея в блокче с 4 етажа и 8 апаратамента. Имам един огромен общ водомер в моята изба, защото от там минава щранга за водата от към улицата. Та въпросният водомер никога никой не го е поглеждал от поне 10-15 години. Кво правим сега?
Коментар
-
Airfan написа:ntodorov написа:Airfan написа:Аз живея в блокче с 4 етажа и 8 апаратамента. Имам един огромен общ водомер в моята изба, защото от там минава щранга за водата от към улицата. Та въпросният водомер никога никой не го е поглеждал от поне 10-15 години. Кво правим сега?A17DTС/S
Коментар
-
ntodorov написа:Airfan написа:ntodorov написа:Airfan написа:Аз живея в блокче с 4 етажа и 8 апаратамента. Имам един огромен общ водомер в моята изба, защото от там минава щранга за водата от към улицата. Та въпросният водомер никога никой не го е поглеждал от поне 10-15 години. Кво правим сега?
Коментар
-
ntodorov:Искам да питам нещо за водомери. Имам няколко 6роя чисто нови, в кутийки, водомери, не са монтираниникога. Купувани са 2002, така пише и на тях. Модела е този на снимката. Въпроса ми е могат ли да се ползват итря6ва ли да ги нося за проверка, преди да се монтират? Някъде ми казаха, че можело да се монтират само водомери произведени същата година,което ми е малко съмнително.И друго - понеже ми подмениха тръ6ите с полипропиленови, майсторите скъсаха плом6ата (пластмасовата).Знам, че тря6ва да се о6адя в Соф. вода да сложат нова, но дали ще има про6лем?И ако си подменя сегашния водомер, стария предполагам тря6ва да се пази, за да се вземат показанията от него.Така ли е?Благодаря предварително.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Водомерите ти са на " Беласица" Петрич. Точно тях препоръчвам и имам обективно мнение за тях. Що се касае за пломбата: Щом за закупени от магазина те са със Държавен знак от завода производител, означаващ, че водомерите са минали първоначална проверка...Едно безумие с, което в Бургас аз не се съобразявам, но в София - може и да се съобразяват е: Съгласно ( не те обременявам с чл., т и др.) Закона за измерванията е, че пломбите - съответно метрологичната им годност важи до края на следващата календарна година ако уреда не е влязал в експлоатация в годината на закупуването му , т.е. една глава с "капаци" не би ти уважила пломбите към този момент на монтиране.Що се касае за замяната на стар с нов водомер: Процедира се както казваш ти. Идва инкасатора записва разликата м/у старите и новите показания на стария водомер + новите показания ( ако има такива ) на новия уред. След тези си действия вече те води на нова база.A17DTС/S
Коментар
-
Леле, колега, ти си бил ценна находка И аз имам един ВиК въпрос - четиричленно семейство сме с малко дете. Отчитат ни средно по 11м3/месец потребена вода, водомера определено не е метрологизиран последните 9 години. Препоръчваш ли евентуалната му замяна с такъв от новия тип??? Защото според мен 11000л няма как да хабим месечно - това е твърде много вода за 4ма възрастни, които по цял ден не са си у дома. А и аз вода не пия?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 - ние у дома сме двама. Аз и мама. Аз и мама ползваме общо по около 6 кубика месечно, на всички водомери, понякога и по 7-8. По цял ден не сме си у дома. И ние не пием вода от чешмата. За 4-ма - не е невъзможно да използват общо 11 кубика, това си е по 100 литра на ден, на човек. А само за да се изкъпеш - отиват 60-70-80 литра, и като си изакаш вееднъж, и пишкаш 2 пъти... и като си изпереш дрешките....
Коментар
-
jenshen73 написа:Леле, колега, ти си бил ценна находка И аз имам един ВиК въпрос - четиричленно семейство сме с малко дете. Отчитат ни средно по 11м3/месец потребена вода, водомера определено не е метрологизиран последните 9 години. Препоръчваш ли евентуалната му замяна с такъв от новия тип??? Защото според мен 11000л няма как да хабим месечно - това е твърде много вода за 4ма възрастни, които по цял ден не са си у дома. А и аз вода не пия?A17DTС/S
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар