Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся кинескоп - намери се, сега - нова греда!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Търся кинескоп - намери се, сега - нова греда!

Имам аз едно такова като на снимката, но при някое от местенията му се е случила случка на кинескопа и му се е пукнала лампата отзад *мисла електронна пушка му се викаше). Та сега много се надявам някой да може да помогне с намирането на някое такова неработещо, от което мога да взема кинескопа. Другата опция е да го купувам от e-bay, но от там е малко комплицирано, защото първо нямам карта с която мога да пазарувам т там и някой трява да го купи вместо мен, и второ сега съм малко притесн парично и дори 10 лева не мога да отделя до края на седмицата, а офертата в е-бей е много сгодна, но важи още 7 дена... Третия вариянт е да се се търси директно от Apple Center или Samsung ама там става дебело... Кинескопа е на Samsung, а модела му е 10ATY4N, черно бял 9’’ монитор, гугле каза, че се слагал и в охранителна техника, та ако някой му е познато може да свирне... Абе всяка помощ ще е добре дошла, че ми се къса сърцето за мъника... а машинката ми е доста ценна и не само заради сантименталната стойност...
    Прикачени файлове

Я подай адреса в Ибей - мога да ти го купя и даве да те изчакам за парите... то и без друго ще се забави с доставката.Ще се наложи да си го вземеш от София, обаче

Коментар

Kuku написа:
      Я подай адреса в Ибей - мога да ти го купя и даве да те изчакам за парите... то и без друго ще се забави с доставката.Ще се наложи да си го вземеш от София, обаче
      Ами туй то адреса, ма идея си нямам колко ще излезе с доставката и прочее. Инак - имам човек на майката, който ще идва до Сф към средата на Октомври, та да стигне до Варна е най-малкия проблем. Инак би било просто перфектноhttp://cgi.ebay.com/MAC-PLUS-10ATY4N-CRT---USE-IN-ATM-&-SECURITY-MONITORS!_W0QQitemZ350249527723QQcmdZViewItemQQims xZ20090907?IMSfp=TL090907183006r16017П.С.: Идея си нямам защо е писан 10’’ но трябва да е това, модела на кинескопа го пише на самия кинескоп, видях го като го отворих днес да го видя какво жужи вътре.Има някакъв бъг с адреса и не иска целия да го направи на линк... той и прави поста странно невидим

Коментар

Нищо не виждам в поста ти

Коментар

Писал е с белия флумастер явно ...
          Код:
          http://cgi.ebay.com/MAC-PLUS-10ATY4N-CRT---USE-IN-ATM-&-SECURITY-MONITORS!_W0QQitemZ350249527723QQcmdZViewItemQQimsxZ20090907?IMSfp=TL090907183006r16017
          Много е дълъг линка, а и символите са екзотични като че ли, затова го давам, като стринг.
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

Цената с доставката до България е общо 72$ - искаш ли го, да го поръчам утре?
            Прикачени файлове

Коментар

Kuku написа:
              Цената с доставката до България е общо 72$ - искаш ли го, да го поръчам утре?
              Въх... изобщо не съм обърнал внимание на цената на доставката до БГ, видях 15$ и айде на маслините от радост, ма почити двойно с доставката... кажи колко време се бави доставката, да си правя сметката как да планирам парите само. Предложението ми е, да изчакам до петък, ако някой евентуално намери в някоя маза някое неработещо такова да му чопна кинескопа, че са четох в епъл-хистори, че всичките модели до SE/30 са с еднакви кинескопи. А и в петък взимам парата, да видя колко ще е, че 50-60 лева да дам айде, ма близо 100 за колекционерската ми страст, за нещо което ще седи във витрина... може и да ме понабият в нас . Абе с 2 думи ще изчакам до петък и ако не се обади някой и касиерката е щедра ще заръчваме, ако не - ще стискам зъби и ще търся по-натам... Оказа се, че не е толкова хипер дефицитна стока, попрочетох няколко неща сега. Изобщо не очаквах темата да подхване тази посока, за което съм трогнат

Коментар

Едно на ум за мито и ДДС да имате
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

И едно наум да имате че тоя продавач не приема връщане на стоката.

Коментар

Имам едно малко руско кинескопче, от телевизорче, чисто ново е.Може и 10" да е, знам ли. Колко всъщност е твоя?То според мен малко вероятно да стане, ама може руснаците 6аш от тоя модел да са краднали. А и тря6ва да го намеря де, че....
                    Ex Fiat 126P
                    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                    Alfa Romeo 147 1.6 TS
                    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                      Имам едно малко руско кинескопче, от телевизорче, чисто ново е.Може и 10" да е, знам ли. Колко всъщност е твоя?То според мен малко вероятно да стане, ама може руснаците 6аш от тоя модел да са краднали. А и тря6ва да го намеря де, че....
                      този е 9’’ и надали ще стане... инак и аз имам едно малко Шилиалис джобен размер телевизорче. А на това нещо какво мито, какво ДДС трябва да мъ се начислява?! Това не влиза ли в куриерската цена? А относно продавача - надявам се да е коректен, гледам само по 5 взездички има в профила който открих.

Коментар

кинескоп

а каква роля играе това като PC или само да охранителна камера
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кинескоп

kluchar написа:
                          а каква роля играе това като PC или само да охранителна камера
                          Това е един от първите пълнофункционални домашни компютри (като тип, моя е мааалко по-нов модел), с графична среда, мишка и всички екстри, като подръжка на модем за работа в интернет, принтер и бог знае какво още. Представен е в далечната ’84 и е първия носещ името Macintosh. В последствие се появяват и други модификации (моя е SE модел ’87), като линията за външен вид с леки изменения се произвежда до ’92 година. Уникалното за SE серията (незнам дали и за другите) е, че на вътрешната страна на задния капак в самата пластмаса има подписите на целия екип създал мъника. Другото, с което е известен е това, че остава нарицателно за Макинтош и се появява при зареждане на машината като едно усмихнато компютърче (Happy Mac) на средата на монитора на почити всеки модел на ябълките ползващи MacOS операционната система (OS-X се появява с ябълка май само), като респективно, ако нещо не е наред при зареждане се появява и болния вариянт - Sad MacМашинката е бонбон и както казваше един познат - страшен гъзогъделичкатор, въпреки, че реално в дешно време и за пишеща машина е трудно да се ползва - пак съм изкарвал с часове да си го човъркам...
                          Прикачени файлове

Коментар

Такаааа. Моята сага има развитие, реших се на варианта на Kuku, но го поръча едно приятелче, което може да си позволи да изчака малко, ако евентуално ми забавят парите, че нали криза сега... Общо взето това ме притесняваше най-много. Та и той една мания има компютърна та като видя за какво иде реч налко понапъна и вика дай да хващаме промоцията, че може да мине доста време след това докато намериш кинескопа, а тогава - я камилата, я камиларя... и да не си остане така вовеки неработеа машинката, та вика дай да взимаме дока си се нахъсал още... а за парите ще си се оправяме по-натам. Та го чакам след 4-5 дена да пристигне чарка и да го сглобя, та да пусна снимка и да му се порадвате малко поне на картинка А ако намери някой някъде такова да свирка, може да се пробвае да го дигнем или поне да му ползваме корубата за нещо "модерно", попринцип много си падам по музейните компътърни експонатиБлагодаря сърдечно на отзовалите се на помощния ми зов

Коментар

4-5 дни ми се вижда доста оптимистично
                              Ex Fiat 126P
                              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                              Alfa Romeo 147 1.6 TS
                              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Working...
                              X