Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся кинескоп - намери се, сега - нова греда!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

trace написа:
    4-5 дни ми се вижда доста оптимистично
    Какво ти оптимистично, мисия невъзможна е това. Там си пише - в рамките на 5 работни дни след заплащането продавачът изпраща стоката. Така че ще се получи в България след 5 дни+действителното пътуване на стоката от САЩ.
    FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
    FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

Бубачко, твоя приятел плаща кинескопа в сряда, парите пристигат при продавача в четвъртък, той ги вижда в петък.... събота.... неделя.... в понеделник изпраща кинескопа и от тогава смяташ минимум десет дни

Коментар

Аз така и не разбрах какъв точно кинескоп се търси . При мен имам толкова малки телевизорчета и ако става някое от тях ти го подарявам . И като получиш кинескопа има ли кой да то го постави ,че при падането и счупването може да има още сакатлъци .
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Ами мисля и сум почити убеден, че ще се справя и сам, няколко пъти съм разглобявал монитори за дамия пластмасите с душа в банята, че инак нищо не става и всички още работят... но от друга страна се замислям за майстор вече, че седи отата и си чака разглобен кинескопа и като го погледна какво е малко и нежно... Иначе кинескопа е 9’’ Samsung модел 10ATY4N.А иначе това бая чакане бе баси... аз ако знаех че е толкова...

Коментар

Я мерни на твоя това разтояния дали не е 23 см. Мисля ,че 9 инча трябва да са долу-горе толкова и ако е така това е твоя кинескоп.

Коментар

Аз не съм много сигурен дали кинескоп от телевизор става за монитор, дори и толкова стар...

Коментар

Аз пък смея да кажа че кинескопите на мониторите и на телевизорите са еднакви . Имам при мен и чернобели монитори и цветни монитори и кинескопите им нямат разлика .Пък това може да е някакъв специален екземпляр докато го не видя не мога да кажа нищо . Имам приятел колега има телевизионен сервиз близко където живее колегата и ако го занесе при него то той ще каже какъв е кинескопа и ще стане линякой от тия дето ги имам . Ето адреса на сервиза :http://www.pacombg.com/home/index.phpЗвънни и търси Пепи Войнишки и кажи че си говорил с колегата му Коцев от Ловеч . Останалото е вече в неговите ръце. :D

Коментар

Не знам аз, Коцев ги знае повече, но пак си мисля, че монохромния ми монитор на 286-цата, която още работи, между другото, няма как да стане на телевизор. Монитора е оранжево-черен, т.е. свети в оранжево. Няма как да изкара образ от телевизор... признавам, че не разбирам почти нищ от електроника, но така като го гледам как свети оранжево, едва ли може да стане за телевизор... На Правеците им бяха зелено/черни мониторите... Не знам, но така си мисля.

Коментар

Тук доколкото разбрах става дума за чернобял кинескоп. Да на Правец светят в зелено но са едно към едно с тия на Юност и даже съм слагал няколко от тях на Юност 402. Сега са пуснали една серия телевизори Нео с кинескопи именно от бракувани цветни монитори и за това цената им беше по стотина лева . Пак казвам докато го не види човек вещ в тия неща не може да се прецени . При мен колкото пъти са ми донесли телевизор изтърван и със счупен кинескоп винаги е била спукана и платката с елементите с една дума си има още кусури. Дано при колегата е само кинескопа счупен .

Коментар

Хмн.... Абе малко извън темата е, ма има ли разлика межу черно-бял и еднобитов кинескоп? Защото картината на тоя компютър не е гейскел, като на черно-бял телевизор, а е еднобитова, сиреч - на има-няма, или черен пиксел или бял. Или това е от самата видеокарта само? Но щом пишат, че се слагал и на охранителни терминали, начи си е само от видеото май....А инак е строшен само кинескопа, платката поне видимо е здрава. На куплунга на елетронната лампа отзад, в центъра между крачетата има една стъклена пъпка от която се вакуумира всичко и тя се е скършила и като откачих малкаата платка стъкълцето ми изпадна по дупките на компа...ААА и бърз въпрос към Коцев - на тая снимка дет си постнал гледам в средата има едно малко жълто Шилиалис... Имам същата антика, но от много ползване и с годините са му се разбили копчелъците и потенциометри за настройка де има по него... инак оня ден го намерих в мазето, пуснах го и работи, но много трудно се настройва. Има ли смисъл да с прави или е по-добре направо ново да си напазарувам? Кефи ме, че е малко и има захранване за колата, та е удобно за поход и палатки ако се ходинякъде.

Коментар

Стига да има кой да ти го отремонтира си е хубаво телевизорчето . Не тежи много и така когато си с колата винаги можеш да чуеш и видиш нещо спешно , било мач било нещо друго. Аз си го имам такова от 1973г и си работи но в момента стои като реликва за внуците .

Коментар

Малко ъп на темата... След почити едномесечно чакане днеска пристигна кинескопа, разглобих машинката внмателно, смених кинескопа и пуснах... и нова греда. Машинката си пали, издава си специфичното за мака свирукане при стартиране, изплюва флопи докато зарежда (което е нормално при стартиране на системата), диска чегърта като на зареждане на ОС, но не може да изкара картина... След доста четене и ровене по сякакви архивни мануали се разбра, че има някакъв проблем по управление на картината от аналог борда (аналоговата платка)... но за там вече нямам познания да пипам. Може да се поръча, не е много пари, но за такъв чарк вече ме е шубе - нов ням как да се намери предвид, че техниката е на 20+ години, а за стар - гаранция-франция. Та пак да подпитам, няма ли някой по тавани и мазета неработещ Mac SE да му спазарим аналоговата платка или познава ли някой сериозен майстор по Варна или района на който може да се повери да се пробва да го поправи, мисля че намерих даже схемата на аналоговата платка...
                          Прикачени файлове

Коментар

Тоя дефект според мен е елементарен и във всеки сервиз телевизионен биха ти го отстранили .

Коментар

Липсва ти хоризонталната синхронизация. А по съвременните кинескопи нямат нищо общо с телевизионен. При един монитор се гонят много по големи изисквания от един телевизор. Загледайте се от близо и ще видите, че всяка една точка си е с конкретен цвят докато един телевизор прелива, говоря за напълно изправни.

Коментар

Това си е елементарно ,черно-бяло кинескопче и няма нищо общо със съвременните цветни монитори . Дори и схема не е необходима за тоя модул. Просто ти е голяма яркоста и се виждат тия бели линии които са обратния ход на лъча .

Коментар

Working...
                                X