Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На печелившите честито !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ако говорим за вреди и смъртности - всички сме потенциални пътници към отвъдното в момента в който влезем в автомобилите си или пресичаме на пешеходна пътека, или пък чакайки на спирката, или пък возейки се в автобус и т.н. Да кажа, че пушача ( не съм пушач ) вреди повече на моето здраве отколкото някой радващ се на конете ( киловатите )си автомобилист - ще бъде смешно и пресилено. Истината е, че Държавата ни ще прави пари от хора със зависим порок...А какво да кажем за акциза на горивата? Аз ще кажа, че това е добре, защото ще се предпазим от излишна смъртност по пътищата, надявайки се все по-малко хора да управляват МПС -та...Всичко е дрънканици. Преди някой да помисли за нашето здраве обаче ще ни изпразни джобовете.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Пушиш - имаш проблем. Имаш кола - имаш проблем. И двете "удоволствия" могат да бъдат сведени до безпроблемие. Както винаги съм казвал - българите не сме дорасли да имаме каквато и да е собственост, камо ли и да сме отговорни за нещо. Бъглария трябва да стане полицейска държава и за всяко нарушение глобите да са жестоки. На неплащащите в срок - каторга докато се издължат. След 10 години подобна диктатура - България ще е РАЙ на Балканите и американците ще искат да емигрират тук. Докато обаче в България съществуват индивиди като Киро - никой нищо да не им казва, но да искат ТЕ да казват - до тогава ще сме кенефа на Юръп.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
        Пушиш - имаш проблем. Имаш кола - имаш проблем. И двете "удоволствия" могат да бъдат сведени до безпроблемие. Както винаги съм казвал - българите не сме дорасли да имаме каквато и да е собственост, камо ли и да сме отговорни за нещо. Бъглария трябва да стане полицейска държава и за всяко нарушение глобите да са жестоки. На неплащащите в срок - каторга докато се издължат. След 10 години подобна диктатура - България ще е РАЙ на Балканите и американците ще искат да емигрират тук. Докато обаче в България съществуват индивиди като Киро - никой нищо да не им казва, но да искат ТЕ да казват - до тогава ще сме кенефа на Юръп.
        Глупостите ти не се нуждаят от коментар - мислещите с главите си, а не с телевизорите си хора ще отсеят плявата от зърното и ще останат незаситени.Само ще си позволя да цитирам Нещо за индивиди като теб: "...Но някои не обичат да знаят за своя български род, а се обръщат към чужда култура и чужд език и не се грижат за своя български език, но се учат да четат и говорят по гръцки и се срамуват да се нарекат българи. О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и mрочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. И царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските царе. От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели. Така от целия славянски род били най-силни и най-почитани и първите славянски светци и просияли от българския род и език, както и за това подред написах в тая история. И за това бъларите имат свидетелство от много истории, защото всичко е истина за българите, както вече и споменах.Но поради що ти, глупави човече, се срамуваш от своя род и се влачиш по чужд език? Но, рече, гърците са по-мъдри и по-културни, а българите са прости и глупави и нямат изтънчени думи. Затова, казва, по-добре да се присъединим към гърците. Но виж, неразумни, от гърците има много народи по-мъдри и по-славни. Оставя ли някой грък своя език и учение и род, както ти, безумни, оставяш и нямаш никакви придобивки от гръцката мъдрост и изтънченост? Ти, българино, не се мами, знай своя род и език и се учи на своя език! По-добра е българската простота и незлобливост. Простите българи в своя дом приемат и гощават всекиго и даряват милостина на ония, които просят от тях. А мъдрите и културни (гърци) никак не правят това, но и отнемат от простите и грабят несправедливо и повече грях, а не полза ще получат от своята мъдрост и култура. Или се срамуваш от своя род и език пред учените и търговците и славните на земята, защото българите са прости и няма от тях много търговци и грамотни, и вещи, и знаменити на земята в днешно време, но повечето от тях са прости орачи, копачи, овчари и прости занаятчии? Аз ще ти отговоря накратко за това. От Адама до Давида и праведния Йоаким, Йосиф годеник (на света Богородица), колкото праведни и свети пророци и патриарси имаше и се нарекоха велики на земята и пред бога, никой от тях не беше търговец или прехитър и горделив човек, както сегашните хитреци които ти имаш на почит и им се чудиш и се влачиш по техния език и обичай. Но всички тия праведни праотци са били земеделци и овчари и били богати с добитък и земни плодове, и били прости и незлобливи на земята. И самият Христос слезе и заживя в дома на простия и бедния Йосиф. Виж как бог обича повече простите и незлобливи орачи и овчари и най-първо тях е възлюбил и прославил на земята, а ти се срамуваш, защото българите са прости и неизкусни, и овчари, и орачи, оставяш своя род и език, хвалиш чуждия език и се влачиш по техния обичай.Аз видях, че много българи постъпват така и отиват по чужди език и обичай, а своя хулят. Затова тук написах за ония отцеругатели, които не обичат своя род и език; а за вас, които обичате да знаете и слушате своя род и език, написах да знаете, че ... "
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Специално по случая от утре почвам по 3 кутии на ден
          Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
          Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

bachev написа:
            Специално по случая от утре почвам по 3 кутии на ден
            Ще си правиш устата на комин явно
            Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

jenshen73 написа:
              колега с теб съм съгласен само до четвъртото изречение.оправия в тая джунгла нема .как ще има по -сорови наказания?трябва да удрят по 10 камшика ако минеш на червено та "териката " да се замисли,ама само да се замисли!Ако българия се оправи за 10 години и стане рай значи американците са култивирали тикви на марс и им трябва тиквеници кат нас да ги ядат

Коментар

Един интересен поглед за забраните, свързани с тютюнопушенето, за ЕС, глобалното затопляне, пандемиите: Забраната за пушене е дело на нагли утописти...
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Напълно съм с kiro_of_the_day в случая. Животът си е мой - ще си правя каквото си искам с него като се стремя да не преча на другите."Европейските ценности" ме отвращават, защото се свеждат до милия принцип "слушкай и папкай" - хем ти си доволен, хем мама и тате са доволни. (ако някой ме е разбрал буквално, негов проблем )Пуша контрабандни цигари, защото предпочитам да пълня нечия гуша, отколкото да се поддавам на изнудването на милата държавица... Лошото е, че с всяко вдигане на акцизите и контрабандните цигари поскъпват, щото хората имат повече мегдан за печалба. Все пак това е рационално икономическо поведение
                  She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                    Глупостите ти не се нуждаят от коментар - мислещите с главите си, а не с телевизорите си хора ще отсеят плявата от зърното и ще останат незаситени.Само ще си позволя да цитирам Нещо за индивиди като теб:
                    За мен пък не са глупости. Това за мислещите не с телевизорите си, а с главите си се поизтърка. Доста. Смешни са разсъждения от сорта колко умни сме българите, а колко тъпи са всички останали - европейци и най-вече американци. И след като ние явно сами не можем да се оправим вече толкова години, щото нали всеки е много умен и по-умен от всеки друг и е най-велик, следва, че трябва да взимаме пример от други, които живеят по-цивилизовано от нас. За по-дълго съм бил само в USA и да, съгласен съм да вземем пример от тях. Всичко е уредено, всеки си знае мястото и най-важното - хората се уважават по между си. Давам ви най-елементарен пример. Мога да дам десетки. Ресторант. Сервитьора е длъжен да дойде на 90-тата секунда. Следва Добър ден, казвам се ..... и т.н. Пържолата ти е препечена - десетки извинения, незабавно нова и подарък от заведението - десерт. Мениджъра лично се разхожда, за да види всичко наред ли е. Един пепелник беше леееко пукнат. Изхвърлих го, за което получих поздравления от мениджъра, че съм го забелязал. Както се казва в един виц - дреболийка, ама ти е приятно. Надявам се, разбирате какво казвам с този елементарен, 100% автентичен случай. А относно дали се гордея с това, че съм българин... Никога не съм го крил, само дето първия американец, на който го казах възкликна "Чувал съм, че там си продавате децата за 1000 долара"... Да не ровя в новинарските сайтове в кои държави колко българи са хващани за тежки престъпления. Еми с такава слава няма как да си горд.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Проблемът не е във високите акцизи, а в ниските заплати.Квото искат да правят с цигарите, само алкохола да не (ми) пипат

Коментар

style34 написа:
                        kiro_of_the_day написа:
                        Глупостите ти не се нуждаят от коментар - мислещите с главите си, а не с телевизорите си хора ще отсеят плявата от зърното и ще останат незаситени.Само ще си позволя да цитирам Нещо за индивиди като теб:
                        За мен пък не са глупости. Това за мислещите не с телевизорите си, а с главите си се поизтърка. Доста. Смешни са разсъждения от сорта колко умни сме българите, а колко тъпи са всички останали - европейци и най-вече американци. И след като ние явно сами не можем да се оправим вече толкова години, щото нали всеки е много умен и по-умен от всеки друг и е най-велик, следва, че трябва да взимаме пример от други, които живеят по-цивилизовано от нас. За по-дълго съм бил само в USA и да, съгласен съм да вземем пример от тях. Всичко е уредено, всеки си знае мястото и най-важното - хората се уважават по между си. Давам ви най-елементарен пример. Мога да дам десетки. Ресторант. Сервитьора е длъжен да дойде на 90-тата секунда. Следва Добър ден, казвам се ..... и т.н. Пържолата ти е препечена - десетки извинения, незабавно нова и подарък от заведението - десерт. Мениджъра лично се разхожда, за да види всичко наред ли е. Един пепелник беше леееко пукнат. Изхвърлих го, за което получих поздравления от мениджъра, че съм го забелязал. Както се казва в един виц - дреболийка, ама ти е приятно. Надявам се, разбирате какво казвам с този елементарен, 100% автентичен случай. А относно дали се гордея с това, че съм българин... Никога не съм го крил, само дето първия американец, на който го казах възкликна "Чувал съм, че там си продавате децата за 1000 долара"... Да не ровя в новинарските сайтове в кои държави колко българи са хващани за тежки престъпления. Еми с такава слава няма как да си горд.
                        Може да се изтъркало, но не значи че не е валидно.Никъде не съм казал, че ние сме по-умни от когото и да било.Именно от тая уреденост ми се гади и повръща.Не приемам разни идиоти да ми налагат тъпи, безумни и смешни правила.Последното което прочетох е че щели да стандартизират силата на звука в слушалките на уокмените - браво на тях!Американеца чувал че сме си продавали децата по 1000 кинта - ама не е чувал, че това не го правят Българите, а едни други същества.Аз пък съм чувал, че американците редовно си избиват децата в училище със снайпери или кой както намери за по ефективно. Ти защо не му го вкара това? За германци и австрийци пък съм чувал, че бащите поробват сексуално дъщерите си с години... И доста други работи съм чувал...Стига с тоя национален нихилизъм бе хора - осъзнайте се!

Коментар

Имаше една тема преди повече от три месеца и мисля, че главните герои в нея бяхме доло-горе същите съфорумници. Тогава някои разбраха моята позиция, като на човек незачитащ нищо в БГ...Не е така. Обичам реда и дисциплината. Мразя малоумието, абсурдите и оторизираните от Държавичката ни крадци с методи за ограбване на бедния редови българин. Нима никой не го е изпитал на гърба си. Нас никой и никога не ни е уважавал като данъкоплатци. Ние сме стадо дойни крави с изсушени вимета. Пипат ни и по най - светите места. На пушача, който се и лишава от други благинки - ще му акцизират до небесата цигарите, на пияча ще му правят напитките със спирт и есенции и ще му слагат акциз, какъвто и в страната на Уискито няма, на любителя шофьор ще му сипват гориво с нещо наподобяващо и ще му взимат солена горница за Държавата, а Държавата къде е, когато на някой му трябва нещо от нея. Няма я, защото тя не е отговорна и никога не е била отговорна за поданиците си. Ние сме вечните длъжници и се държим, като такива. Аз поне се съпротивлявам...и толкоз. В казана сме всички, но малко сме тези, които не увират.
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            Стига с тоя национален нихилизъм бе хора - осъзнайте се!
                            Добре де, кажи с кое да съм горд? Остави историята, природата и бла, бла. Пълна, кръгла нула сме като държава. Кое ни е наред? Едно бе, едно нещо да имаше да се сетя и да кажа, че е ок. Няма такова нещо. А това за звука в слушалките - още преди 15 години като си купувах първия уокмен имаше статии и изследвания, че действително прекалено силния шум уврежда слуха. Помня, защото майка ми все мърмореше Така е - в ЕС има правила и ние като част от него трябва да ги спазваме. Нормално е някои да са против това, да са против и ЕС.P.S. За това, че сме "най-умни" не исках да кажа, че ти си го казал. Просто десетки хора, които само са чували за САЩ твърдят колко били тъпи американците. Действително ти можеш да направиш десетки ремонти по колата си (примерно) сам, а той не, но това е защото както казах всеки си знае мястото - има си майстори, които си разбират от работата, а на теб не ти е проблем да им платиш.
                            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

gantcho написа:
                              Напълно съм с kiro_of_the_day в случая. Животът си е мой - ще си правя каквото си искам с него като се стремя да не преча на другите.
                              Точно така ! Всички сме съгласни както с Киро, така и с теб! Животът си е ваш, пушете, пийте, дрогирайте се, каквото ви харесва - това правете! Даже и царевични какалашки си завирайте в носа. Стига по този начин да не пречите на нас, които не пушим, не пием, не се дрогираме, и не си завираме какалашки в носа. За съжаление не е така! Около 98 % от пушачите им дреме на шнура че наоколо има непушачи. Хвърлят си фасовете където им падне. Почти всяка божа вечер съм свидетел как пушачи си изтръскват цигарата за последно в пепелника пред него, дръпва последната дръпка преди филтъра, и после с характерно движение на палец и показалец изстрелва цигарата в близките храсти! Е що за селяндурщина е това - пепелника пред него, но цигарата лети към храстите В това се състои проблемът - ако си пушехте отделно, без да карате другите да ви дишат отровите, никой нямаше да го е грижа. Омръзна ми да обядвам и до мен някой да си пуши, и на всичко отгоре да си духа дима в мен! Аз ли трябва да си търся друга маса с храната, или той трябва да излезе навънка?

Коментар

style34 написа:
                                kiro_of_the_day написа:
                                Стига с тоя национален нихилизъм бе хора - осъзнайте се!
                                Добре де, кажи с кое да съм горд? Остави историята, природата и бла, бла. Пълна, кръгла нула сме като държава. Кое ни е наред? Едно бе, едно нещо да имаше да се сетя и да кажа, че е ок. Няма такова нещо. А това за звука в слушалките - още преди 15 години като си купувах първия уокмен имаше статии и изследвания, че действително прекалено силния шум уврежда слуха. Помня, защото майка ми все мърмореше Така е - в ЕС има правила и ние като част от него трябва да ги спазваме. Нормално е някои да са против това, да са против и ЕС.P.S. За това, че сме "най-умни" не исках да кажа, че ти си го казал. Просто десетки хора, които само са чували за САЩ твърдят колко били тъпи американците. Действително ти можеш да направиш десетки ремонти по колата си (примерно) сам, а той не, но това е защото както казах всеки си знае мястото - има си майстори, които си разбират от работата, а на теб не ти е проблем да им платиш.
                                Хубаво де... Бегай у щатите. Живей нормално. И пази в тайна, че си Българин. п.п. А за уокмените - ами има едно копче бре - волуме пише на него.

Коментар

Working...
                                X