Хаиде колегата ви пробва за перфоратор аз да ви натисна за трион. Значи въпросите към знаещите са няколко: 1, Марка? сега в метро има някви MTD уж полски ама не ми мязат на поски 164 лева са. Като цена супер ама после!?! друга марка е Бош скъпи са около 300 лева но не чета кои знае кви отзиви за тях. и маи наи-вече съм се спрял на Макита пак 300 лв. 2, колко да е дълга шината ? вариантите са 30 -35 или 40 см, накои да ме светне каква е фаидата да е по къса или по дълга, питам щото едната Макита е на промоция с втора верига и втора шина подарък ама е 30 санта, тва няма ли да ми е късо за нещо си, аз си мислех че колкото повече толкова повече и гледах да е 40 см.Хаиде чакам да споделите мнение, имаите предвид че няма да режа кои знае колко често и колко много през годината ще се ползва в чисто любителската сфера, да нарежа малко дърва за камината да бутна некое изсъхнало дърво на вилата (живи дървета няма да режа обещавам!!!!!!!! ) Да орежа някои клон дето ми влиза в терасата а общината не хае, да нарежа хляб когато е станал на тикла те такива ми ти работи. Бюджет макс 300 кинта.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на Ел. верижен трион.
Collapse
X
-
Бях тръгнал да пиша преди в темата за моторния трион (някой се беше изказал че ел. триони не стрували). Та това което ползвам е една Макита мисля че беше 37см. веригата. Въпросната Макита е служебна, които я хване реже каквото му падне, вече е на 5 или 6 години. Сменявано е единствено верига 2 пъти, просто защото за масло се използва или горяло масло или никакво. За срязаните кубици дърва сигурно ще завиди и някой финландски дървосекач. Отделно е достатъчна лека, преди 3 години при новия покрив ползвахме точно нея.
-
Ползвам Макита от десетина години и няма грешка.Железни са като качество,надежност и функционалност.Не си давай парите за боклуци.Този вид машинки трябва да са качествени.Дължината на шверта трябва да е мин 40 см.Моя е 45 см. По голямия шверт върши работата на малкия,но обратно не става.Успех.
Коментар
-
А те тва са приказки, марката е ясна. Ама Стефани кажи каква работа върши по големия шверт, ако е фактор само за това че мога да отрежа 35см дърво или повече, не ме интересува едвали ще ми се наложи. По ме притеснява като е по дълъг и режа да не го срещна с земята ако не внимавамПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:А те тва са приказки, марката е ясна. Ама Стефани кажи каква работа върши по големия шверт, ако е фактор само за това че мога да отрежа 35см дърво или повече, не ме интересува едвали ще ми се наложи. По ме притеснява като е по дълъг и режа да не го срещна с земята ако не внимавам
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Slavi_Lancia написа:А те тва са приказки, марката е ясна. Ама Стефани кажи каква работа върши по големия шверт, ако е фактор само за това че мога да отрежа 35см дърво или повече, не ме интересува едвали ще ми се наложи. По ме притеснява като е по дълъг и режа да не го срещна с земята ако не внимавамПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
Re: Избор на Ел. верижен трион.
Slavi_Lancia написа:Хаиде колегата ви пробва за перфоратор аз да ви натисна за трион. Значи въпросите към знаещите са няколко: 1, Марка? сега в метро има някви MTD уж полски ама не ми мязат на поски 164 лева са. Като цена супер ама после!?! друга марка е Бош скъпи са около 300 лева но не чета кои знае кви отзиви за тях. и маи наи-вече съм се спрял на Макита пак 300 лв. 2, колко да е дълга шината ? вариантите са 30 -35 или 40 см, накои да ме светне каква е фаидата да е по къса или по дълга, питам щото едната Макита е на промоция с втора верига и втора шина подарък ама е 30 санта, тва няма ли да ми е късо за нещо си, аз си мислех че колкото повече толкова повече и гледах да е 40 см.Хаиде чакам да споделите мнение, имаите предвид че няма да режа кои знае колко често и колко много през годината ще се ползва в чисто любителската сфера, да нарежа малко дърва за камината да бутна некое изсъхнало дърво на вилата (живи дървета няма да режа обещавам!!!!!!!! ) Да орежа някои клон дето ми влиза в терасата а общината не хае, да нарежа хляб когато е станал на тикла те такива ми ти работи. Бюджет макс 300 кинта.Fiat Punto 1.4 gt turbo
Ford Fiesta 1.3 new port
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Благодаря колега, избора е ясен като я взема ще се похваляФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:Slavi_Lancia написа:Благодаря колега, избора е ясен като я взема ще се похваляПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Atanas71 написа:Slavi_Lancia написа:Благодаря колега, избора е ясен като я взема ще се похваляFiat Punto 1.4 gt turbo
Ford Fiesta 1.3 new port
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Atanas71 написа:Slavi_Lancia написа:Благодаря колега, избора е ясен като я взема ще се похваля
Коментар
-
Момци още се спотайвам , че малко пари фръкнаха в друга насока Днес обаче гледам в метро пуснали на пРимоция блек&декер за 178 кинта + още една верига, мяза бая хубав, аз на тая марка имам само едно флексче и е много читаво. Търсих из нета информация ама няма почти нищо за тях. Притесняваме че е 1600 вата, не е ли малко малко. Иначе цената е много добра. Я запознатите даите мнение. Интересно е че дори в саита им не намерих да произвеждат такива резачки. Коя ли китаиска провинция е запълнила тая ниша в асортиментаПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар