Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застрахователи мечтаят за нови цени на ГО....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Чл.224 (2) от Кодекса на Застраховането гласи:"(2) При предявен иск от увредения застрахованият е длъжен да иска привличане назастрахователя в процеса, когато това е допустимо от закона."Чл.226 (2):"... Когато застраховката на гражданска отговорност е задължителнапо закон, застрахователят не може да прави и възраженията за самоучастие назастрахования." - това на обикновен човешки език означава, че каквото и обезщетение да отсъди съда, то се плаща от Застрахователя (стига разбира се да е в рамките на покритието на полицата).Чл.223 (3):"(3) Застрахователят заплаща и разноските по дела, водени срещу застрахования заустановяване на гражданската му отговорност, когато е бил привлечен в процеса."Под "делото се решава от вещите лица" имах предвид не пряко, а косвено... съдиите обикновено се съобразяват с оценките на вещите лица.Аз обаче леко се заблудих. НЯМА как веднъж да се получи обезщетение от пострадалия, и след това той да заведе дело за още пари. Ако не е доволен от предлаганото обезщетение от застрахователя, той изобщо не го получава, а завежда дело. Ако приеме предлаганото обезщетение, се подписва, че няма други претенции и повече няма как да изкрънка нищо.

Коментар

За отказ за сума, по-голяма от определената по методиката на Наредбата съм съгласен, че може да стане, но пък и пострадалия аджеба на какво основание ще поиска по-голяма сума?

Коментар

На основание на това, че колата му е в гаранция, и няма как да бъде ремонтирана в друг сервиз, освен този на официалния вносител, а сумата, която се получава съгласно наредбата на надзора, е по-малка от стойността на ремонта там.

Коментар

Нека е ясно на колегите, че не се заяждаме, нито спорим, просто важното е всички да се информират за възможните варианти.Аз досега не бях се зачитал сериозно в Наредба 24 (Методиката), но сега го направих и намерих ключа за пещерата Извадка от Приложение 1 към чл.15 на "Наредба 24 за задължителното застраховане по чл.249 от Кодекса за застраховане и за методиката за уреждане на претенции за обезщетения на вреди, причинени на МПС" - Методика за уреждане на претенции за обезщетения на вреди, причинени на МПС, по задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите."Чл. 4. Методиката се прилага като минимална долна граница в случаите, когато не са представени надлежни доказателства (фактури) за извършен ремонт на моторното превозно средство в сервиз и за случаите, когато обезщетението се определя по експертна оценка."т.е. ако собственика на безумно скъпия автомобил Х го закара на безумноскъп ремонт в оторизирания сервиз, от там му издават съответната фактура и застрахователя, ще не ще плаща по фактурата.Застрахователите обаче не са овчици, които могат лесно да бъдат издоени (като например за смяна на огледало някой ми издаде фактура за 5000 лв, щото сме се разбрали да делим обезщетението). Те ориентировъчно си знаят цените на съответните сервизи, дори си ги имат при тях... И съответния собственик на "безумноскъпия автомобил" може да бъде подведен под отговорност за застрахователна измама. Евентуално.

Коментар

Аз едно не разбирам. Какво има общо това с въпроса къде да правим ГО? И каква е разликата между това да направиш застраховка при ’голям’ или при ’малък’ застраховател? Ако някой е решил да те съди - ще го направи. Какво общо има това с кой е застрахователя ти? Ако виновника не си е платил вноските какво значение има при кой е застрахован той или ти?Дотук не виждам аргумент против ’правя си ГО където е най-евтино’.

Коментар

Днес в. Стандарт е отделил повече от две страници на темата: Нямаш застраховка - Вземат ти колата[url=http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-09-26&article=295226]Натискат за 300 евро
              ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Не мечтаята, не мечтаят а лека полика нещата си отиват към Всяка година има поне по една подобна тема във форума и аз все казвам, застраховките ще се вдигат и вдигат и че това което плащаме в БГ като Г.О. е нищожно (знам, знам за заплатите и аз не работя за много). Самоче това за проблемите в държавата никой не го интересува особено ако направиш щета на територията на неговата страна . Кофтито е че колата ми струва 2000лв. при много тъп купувач а разходите ми за нея за година скоро ще станат повече, тъй че ако нещата продължават така нищо чудно скоро време да ...
                FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

който го е казал.да се самообеси и да изчезне в безкрая...тоя ако ми е пред очите и каже такава нелепост го премазвам със собственото си смотано мпс
                  ex.Мареа ТД100

Коментар

Ако направят застраховките по 600лв. прибирам бравото в гаража и го заключвам там, реното на жената на вторични и ще си купя един мотор, ако ми трябва да се предвижвам на някъде по-бързо, няма да го застраховам, нито ще го регистрам, ако се ударя в някой ще бягам ако мога да избягам, ако не да ме бесят ако искат. Има и друг вариант задника ми да хване паяжина за един месец и да си платя застраховката, ЕЛ, ВИК, Мтел, ТВ и интернет също няма да ползвам през този месец. Тъпо нали
                    --Старата ръжда любов не хваща!--
                    156 sportwagon 1,9 jtd 115
                    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
                      Ако направят застраховките по 600лв. прибирам бравото в гаража и го заключвам там, реното на жената на вторични и ще си купя един мотор, ако ми трябва да се предвижвам на някъде по-бързо, няма да го застраховам, нито ще го регистрам, ако се ударя в някой ще бягам ако мога да избягам, ако не да ме бесят ако искат. Има и друг вариант задника ми да хване паяжина за един месец и да си платя застраховката, ЕЛ, ВИК, Мтел, ТВ и интернет също няма да ползвам през този месец. Тъпо нали
                      Порпускаш нещо!!! Гражданската, данъка и въобще всичко каквото е свързано с моторите е доста по-скъпо Аха по-рискова група са.....тук е момента да кажа една врътка за мотористите ако все още не я знаят - но мисля да си трайкам :P
                      FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

Точно обратното е - Г.О. на мотор е 59лв.; данъка е 74лв. и ако има "катализатор" е с 50% намаление, т.е. 37лв.; винетки за мотор няма; харчи по-малко; по-евтино и МНОГО по-лесно се обслужва.... - кое му е по-скъпото?Пък за скутерчетата да не говорим Сега кажи врътката

Коментар

Kuku написа:
                          Точно обратното е - Г.О. на мотор е 59лв.; данъка е 74лв. и ако има "катализатор" е с 50% намаление, т.е. 37лв.; винетки за мотор няма; харчи по-малко; по-евтино и МНОГО по-лесно се обслужва.... - кое му е по-скъпото?Пък за скутерчетата да не говорим Сега кажи врътката
                          да ама трябва да го караш на бензин, че не се разбира с газта /аз съм виждал мотор с газова между другото/
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Мотора ми харчи под 2литра и с него си е доста добре кросарка е и минавам от всякъде. За цяло лято съм зареждал два пъти резервара се пълни за 8лв.
                            Обичам си работата.

Коментар

Скутерчетата харчат по 3л./100км. градско - за какво ти е газ?

Коментар

Да вметна и аз нещо по темата 1. Направих си Г.О. за цяла година + Зелена карта преди седмица. Цената беше 142 лв., понеже колата е с регистрация СА. За регистрации СО(каквато ще ми е след време) цената е 130 лв. с вкл. Зелена карта. Това беше най-ниската оферта, а смятам, че избрания застраховател е една доста добра компания. Поръчана е он-лайн през по горе цитиран сайт.2. Имах до преди няколко дни и приличен двуместен скутер 50сс. (продадох го вече). Неговата застраховка беше 42 лв. за цяла година. Но той наистина не се нуждае от винетка, няма преглед, не бях го обявявал в общината. С разход 2.5/100 км. П.С. Виждал съм скутер 50 сс. с газова уредба. Бутилката беше от малките туристически газови котлончета (5 л.) и стоеше в кутията под седалката (мястото за багаж или каска).
                                SKODA 105L '78
                                PUNTO 1.2 MPI ELX '94
                                FIAT 126p '89
                                TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
                                GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Working...
                                X