"Големи" отстъпки значи ли, че от 250 лв ще паднат на 180, малко над застраховките на "малките" компании
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Застрахователи мечтаят за нови цени на ГО....
Collapse
X
-
bicho1976 написа:Immortal написа:"Големи" отстъпки значи ли, че от 250 лв ще паднат на 180, малко над застраховките на "малките" компании
Коментар
-
Където и друг път се застраховам.Всъщност кое прави една застрахователна компания "голяма"? Доколкото съм запознат, някои от "големите" правят доста по-малко застраховки "гражданска", отколкото някои от набедените за "малки".Честно казано, не мога да си обясня доста по-високите цени за една и съща услуга... Какво ще получи повече един ударен от мен клиент, ако съм застрахован в Дженерали за 250 лв вместо в ЛевИнс за 150?По-бързо, с по-малко главоболия и повече пари ли? Не мисля...Лев Инс ми изплатиха от гражданската на виновната водачка на 3-тия ден достатъчно пари за отстраняване на щетите плюс сериозна почерпка. А за "големите" ДЗИ, Булстрад и др. чувам доста тревожни неща, относно плащане на обезщетение... бавене на парите с месеци, недостатъчни суми, изискване на куп документи и т.н.П.П. Уау, ако са верни цените в sdi.bg, то се оказва, че цената на Булстрад е най-ниска засега?!? Инстересно...
Коментар
-
ogi28b написа:bicho1976 написа:Immortal написа:"Големи" отстъпки значи ли, че от 250 лв ще паднат на 180, малко над застраховките на "малките" компанииФиат Брава 1.4 12V 1998г
Коментар
-
bicho1976 написа:ogi28b написа:bicho1976 написа:Immortal написа:"Големи" отстъпки значи ли, че от 250 лв ще паднат на 180, малко над застраховките на "малките" компании
Коментар
-
Immortal написа:tomny написа:ogi28b написа:Е да, ама изобщо не ми дреме какви са клиентите на компаниите , ако ще и изтребители да карат - отивам, плащам на най-най-най-евтината компания, и ако стане нещо - после другия да се спасява, както аз ще се спасявам в неговата компания. За мен е вважно да платя най-ниската цена за това което е задължително. Ако ще "български имоти", ако ще булстрад, ама например от булинс могат да се "фанат за палците" с това, че ГО за мойта кола при тях е 240 лв, а в булстрад например ми е само 160 лева. Един резервоар разлика
Коментар
-
tomny написа:Immortal написа:И това дето си го написал не е точно така.Първо примера с Юпитер не е валиден, щото те фалираха много преди да се въведе гаранционният фонд, който покрива подобни неща.Второ - дори и да е недоволен клиента, то първото което може да направи е да се обърне към независим оценител, да му се изготви нова оценка на щетите, и ако застрахователя тогава пак не ще да изплати разликата, се води дело, на което ответници са виновния шофьор и неговия застраховател. Дори и тогава, застрахователя изплаща вместо застрахования. Застрахованият изобщо не го интересува дали тоз дето трябва да вземе парите ще е доволен от тях или не. Застрахователя е ДЛЪЖЕН да покрие всички щети до рамките на тавана на застраховката, а той е дООООста висок.
Коментар
-
ogi28b написа:Защо не уточните кой е прав, сигурно на всички е интересно? Ако може с аргументи, а не само "Това не е вярно, иначе е!" Струва ми се по-логично след като съм застрахован - от там нататък потърпевшия да се оправя само и единствено със застрахователя и да води дела с него, а не с мен. Та нали затова се застраховам.
Коментар
-
ПАк ти казвам, не намесвай Юпитер. Те фалираха 2 години ПРЕДИ да се създаде Гаранционния фонд, и наистина не плащаха, и тогава пострадалите си търсиха правата от хората.Бил съм вещо лице на няколко дела на пострадали срещу виновник плюс Юпитер като съ-ответник. Само че Юпитер бяха фалирали и се налагаше хората да плащат при валидни застраховки.Сега не е така. Има гаранционен фонд, който изплаща при подобни случаи щетите.А при завеждане на дело за щето, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО застрахователната компания се конституира като съ-ответник и обикновено делото се решава от вещите лица.ТОй пострадалия може да иска и милиони, ама няма кой да му го даде.Във всички случаи след това плаща ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ.А и каква ти е логиката, не мога да разбера? Мислиш, че тез дето вземат почти 2 пъти по-големи премии по гражданска, после дават толкова пъти по-големи обезщетения ли? Жестоко се лъжеш. Точно те най-много размотават клиентите си и търсят всевъзможни начини да платят по-малко и т.н.
Коментар
-
Между другото ГО тихомълком се покачва, преди по-малко от месец в "Лев ИНС", където ми е застраховката за моят автомобил сумата беше 141лв. а в момента е станала 161лв.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
мамата им съм е..л за кво тия 300лв? за да те заринат у=от бумащина и накрая както колегата един го мацаноса,потроши му мотора(тоталка) ,полицаите уж гледали и казали,че всичко му е наред на оня със ГО и ще си оправи с парите моторя...и кво се оказва,след дем му звънят от застрахователя на оня и му казват,господине ако си желаете парите намерете човека който ви е ударил и го накарайте да си плати вноската по гражданската,зашото не си е плащал последните две вноски и нищо не можем да ви изплатим абе кво да ви кажа,значи моя колега си плаща като поп всичко,после го блъсва някакъв и полицаите казват,че е добре с документите,но накрая излиза,че нашия с пръст в уста,щото оня си карал без застраховка като пич и не можело да ти се плати,щото нямал застраховка....ей такава държава мамата си е е...аex.Мареа ТД100
Коментар
-
Immortal написа:ПАк ти казвам, не намесвай Юпитер. Те фалираха 2 години ПРЕДИ да се създаде Гаранционния фонд, и наистина не плащаха, и тогава пострадалите си търсиха правата от хората.Бил съм вещо лице на няколко дела на пострадали срещу виновник плюс Юпитер като съ-ответник. Само че Юпитер бяха фалирали и се налагаше хората да плащат при валидни застраховки.Сега не е така. Има гаранционен фонд, който изплаща при подобни случаи щетите.А при завеждане на дело за щето, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО застрахователната компания се конституира като съ-ответник и обикновено делото се решава от вещите лица.ТОй пострадалия може да иска и милиони, ама няма кой да му го даде.Във всички случаи след това плаща ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ.А и каква ти е логиката, не мога да разбера? Мислиш, че тез дето вземат почти 2 пъти по-големи премии по гражданска, после дават толкова пъти по-големи обезщетения ли? Жестоко се лъжеш. Точно те най-много размотават клиентите си и търсят всевъзможни начини да платят по-малко и т.н.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар