Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Внимавайте, колеги! ТИР-ове ръсят камъчета...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Внимавайте, колеги! ТИР-ове ръсят камъчета...

... по пътищата и съсипват челните стъкла на невинно каращите зад тях коли! Вчера ми се случи за втори път Преди месец се връщах от София към Ловеч. В участък от магистрала "Хемус", около Йорданкино, нещо изведнъж изчатка в колата. Първоначално не осъзнах какво е, но след минута с ужас установих пукнатина върху предното ми стъкло, с формата на паяк и големина около 2 см. Наоколо коли нямаше, само в далечината съзрях някакъв жълт заден капак, явно на ТИР, но беше поне на 300 м пред мен. Не можех категорично да го набедя за станалото. Но какво стана вчера. Спускам се от "Хаинбоаз" по южния склон. Пред мен изникна същият жълт заден капак на ТИР. При всяко негово поклащане вече ясно установих, че той изръсва известно количество неустановени частици, които естествено чаткат по стъклата на задните автомобили. Ударите не бяха много отчетливи и синът ми предположи, че той примерно кара царевични зърна. Според мен обаче бяха с по-малки размери. Бедата беше, че след час, когато ми измиха предното стъкло на една бензиностанция, установих поне 2-3 точки, в които повърхността е нарушена. Добре, че нямаше нови пукнатини.Колеги, ако пред себе си установите че се движи подобен камион /с бургаска регистрация беше този/ с жълт заден капак, най-дабре е по най-бързия начин да го изпреварите, или незабавно да отбиете в дясно. Друго спасение за стъклото ви няма...И какви ли са тези изроди, които превозват по този начин незнайно какво, което съсипва стъклата на хората???
    FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
    FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Не ръсят камъчета ,а ги хвърлят гумите им.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Със сигурност падат от тях. Видях го с очите си!

Коментар

Двамата сте прави,патил съм и от двете.Минава претоварен камион който ръси инертни материали,а след него като мине кола с нова гума става "Слънце пече-градушка бие".Усетя ли да тропа веднага гледам да увелича дистанцията за да не пострадам.А зимата като почнат да ръсят пясък,стой та гледай какво чудо става.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Те зимата ръсят баластра направо. И трошляк от време на време.
          Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
          Moonsteppers - All over the world and beyond ...

Коментар

Веднъж спрях ТИР по пътя Русе-Бяла, защото видях че между задните му 2 колелелта имаше заклещен камък! Бях с мотора. Човекът, турчин, беше много благодарен! Извади камъка с щанга и продължи. Представете си ако камъкът беше изхвърлен от центробежната сила в каската ми.....

Коментар

Особенно като тръгнеш за морето и е някакъв ад.Застигнеш ли някой ТИР, няма изпредварване,и всички камъчета се стоварват върху колата.Доста гадно.
              Виж бейби не сме глупаци,
              ние сме отбор от здравеняци.
              Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
              така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
              http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Не, че в закона не пише "Спазвай дистанция"... Аз не мога да разбера шофьорите, които се врат в предните коли на един камък разстояние. Зад големи камиони карам задължително на поне 5 дължини на камиона, а зад леки коли - поне на 10 метра. Винаги ме е било яд някой като ми се лепне на една броня разстояние и да напира да ме изпреварва без никаква видимост...
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                  Не, че в закона не пише "Спазвай дистанция"... Аз не мога да разбера шофьорите, които се врат в предните коли на един камък разстояние. Зад големи камиони карам задължително на поне 5 дължини на камиона, а зад леки коли - поне на 10 метра. Винаги ме е било яд някой като ми се лепне на една броня разстояние и да напира да ме изпреварва без никаква видимост...
                  Малко трудно ще го изпревариш ако караш на 5 дължини на камиона зад него. А искаш да го изпрвариш щото той кара със 70, а ти искаш да караш с 90. И моето стъкло и преден капак са на точки от камъчета. Но това е положението. Ако искам да няма трябва да я заключвам в гаража и да не карам.
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Има ситуации, когато и да искаш, не можеш да спазваш достатъчна дистанция. Когато по проходите се събират колони например... А и тези камиони, които описах, определено превозваха някакъв товар, който се разпиляваше в движение. Пазете се от такива! И още нещо, което се сещам и ще ви помогне в разпознаването на такъв "терминатор" на челни стъкла, освен по жълтия заден капак. Страничните прегради му бяха от нещо текстилно, като брезент.

Коментар

Зад камион си е рисково да се кара.Преди години на Хемус от камион се изръси едно голямо желязо (от тези, които се използват за обесопасяване на товарите) и се заби в левия фар на колата на един приятел. Брат ми също пътуваше в колата, освен това вътре имаше и бебе.Всичко се размина само с нов фар. Но от тази случка насам гледам да не се задържам зад камиони....

Коментар

И моето предно стъкло е пукнато точно от такова камъче. Пътувах за Враца и камиона си беше доста пред мен.Има ли да става....

Коментар

Според мен би могло да се звънне на 166 например и да се каже че камион с неосигурен товар се движи еди къде си и зад него хвърчат части от товара му. Особено пък ако това е довело до пукнатина на стъклото. Казваш номера те ще го спрат. Нямам идея какво ще се разберат, но ако ВСИЧКИ го правим след няколко седмици шофьора (и шефа му) ще трябва да намерят някакво решение. Трябва да се поотърсим от това че, видиш ли, ставаме ’клюкари’ и като се види нещо ненаред да се обаждаме. Стане ли масова практика - в един момент ще се намерят и решения.Айде да оставим последствията по стъклата ни. Обаче такива дето ръсят са основна причина за дупки по пътищата. Особено е впечатляващо когато бетоновоз изпльока малко бетон. След седмица две е трап, особено зимата. И значи понеже някой си спестил шепа пари и пет минути за осигуряване после от нашия джоб вадят милиони.

Коментар

Абсолютно съм съгласна.Но дали като се обадим някой ще се мръдне да направи нещо? Варианта да се случи е ако има КАТ по-това време евентуално на въпросния път.

Коментар

ls1 написа:
                              Според мен би могло да се звънне на 166 например и да се каже че камион с неосигурен товар се движи еди къде си и зад него хвърчат части от товара му. Особено пък ако това е довело до пукнатина на стъклото. Казваш номера те ще го спрат. Нямам идея какво ще се разберат, но ако ВСИЧКИ го правим след няколко седмици шофьора (и шефа му) ще трябва да намерят някакво решение. Трябва да се поотърсим от това че, видиш ли, ставаме ’клюкари’ и като се види нещо ненаред да се обаждаме. Стане ли масова практика - в един момент ще се намерят и решения.Айде да оставим последствията по стъклата ни. Обаче такива дето ръсят са основна причина за дупки по пътищата. Особено е впечатляващо когато бетоновоз изпльока малко бетон. След седмица две е трап, особено зимата. И значи понеже някой си спестил шепа пари и пет минути за осигуряване после от нашия джоб вадят милиони.
                              Съгласен съм, че това е начина, но докато той заработи в БГ, ще минат години.Колегата krasio_79bs може да потвърди, какво стана, като се обадиха от бензиностанция Лукойл на полицията, че джип Ауди Q7 с еди какъв си рег.номер си е тръгнал в посока Бургас без да плати зареденото гориво. Отговорът беше - съжаляваме, но всичките ни коли са на инструктаж и няма кой да го спре... Не живеем в правилната държава, някои още не сте го разбрали...

Коментар

Working...
                              X