Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вече я купих ...Търся инфо и мнения за Zafira 2.0 DTI 101 hp

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Зафито е 74 kw.Мисля да я чипна и от 101 к.с. да стане на 125 к.с.

Коментар

търси в опел форума човече
      Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
      FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

Много им са готини егр-ите като си купиш такава първо почисти егр-а, като ако имаш време да се заиграеш 2-3 часа свали и смукателния колектор вътре е яко повърня, вихровите клапи също е добре да свалиш и да ги почистиш и разкараш/пак внимавай като вадиш болтовете че резбите излизат от време на време и при стягане може да изпуща/ после смени маркучетата и трипътниците на излишната нафта, че тази кола няма подкачваща горивна и стават филми Това са ми лични впечатления с най-често срещаните проблеми с тези зафири Зависи от модела може и с едно бързо закачане на Tech2 да ти кажат на колко км е колата ако е бърникана Зор е смяната на подгревните, често се случва старите свещи на вадене да вадят резбите на главата и става грозна картинка ... А да и вакуум помпата е добре да се ревизира, че често води до повреди в клапаните за вихровите и турбината/те са група от 3 клапана/ с весела цена на бройка За сега се сещам само за това, но може и за още нещо да се сетя
        '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
        '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

S.W.A.T. написа:
          Много им са готини егр-ите като си купиш такава първо почисти егр-а, като ако имаш време да се заиграеш 2-3 часа свали и смукателния колектор вътре е яко повърня, вихровите клапи също е добре да свалиш и да ги почистиш и разкараш/пак внимавай като вадиш болтовете че резбите излизат от време на време и при стягане може да изпуща/ после смени маркучетата и трипътниците на излишната нафта, че тази кола няма подкачваща горивна и стават филми Това са ми лични впечатления с най-често срещаните проблеми с тези зафири Зависи от модела може и с едно бързо закачане на Tech2 да ти кажат на колко км е колата ако е бърникана Зор е смяната на подгревните, често се случва старите свещи на вадене да вадят резбите на главата и става грозна картинка ... А да и вакуум помпата е добре да се ревизира, че често води до повреди в клапаните за вихровите и турбината/те са група от 3 клапана/ с весела цена на бройка За сега се сещам само за това, но може и за още нещо да се сетя
          Ти го съсипа колегата направо Ама да му е честита Зафирата да си вози семейството безаварийно, това сериозно
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
          Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
          Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

Коментар

ogi28b написа:
            Ако е 75 киловата, дали не е 102 коня ? Какво значи това - зависи кой как закръгли киловатите? Киловатите или са 74, или са 75, трето положение няма.
            преди време точно в опел форума четох,че 1,6 16в мотора им е 101 коня 75 киловата колко е вярно не знам,аз казвам как е при моето ТД100=74кв по талон Щом неговата е 74 кв,честито,аз знам обаче,че и моята е толкова и някой изобщо може ли да каже по каква формула се изчисляват кв спрямо к.с.? едит - ето го отговора на въпроса ми-
            Или просто е нужно да се запомни един коефициент по DIN - 1 kW = 1.36 к.с.
            тоест 74кв =100.64 к.с ето това разбирам под "кой как ги закръгли"75 са 102 коня но 101 могат да се тълкуват,важно е какво е записал производителя явно в графата киловати
            ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
              ogi28b написа:
              Ако е 75 киловата, дали не е 102 коня ? Какво значи това - зависи кой как закръгли киловатите? Киловатите или са 74, или са 75, трето положение няма.
              преди време точно в опел форума четох,че 1,6 16в мотора им е 101 коня 75 киловата колко е вярно не знам,аз казвам как е при моето ТД100=74кв по талон Щом неговата е 74 кв,честито,аз знам обаче,че и моята е толкова и някой изобщо може ли да каже по каква формула се изчисляват кв спрямо к.с.?
              1 KW = 1.36 конски сили.
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

paralesa написа:
                тоест 74кв =100.64 к.с ето това разбирам под "кой как ги закръгли"75 са 102 коня но 101 могат да се тълкуват,важно е какво е записал производителя явно в графата киловати
                Какво ги задъвкахте тези конски сили пак?Никой не го интересува колко к.с. е ,а колко киловата.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Nm-трите да не ги забравяме А зафирата е 100 BHP поне така мисля
                  Прикачени файлове
                  '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                  '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

doofiat написа:
                    Зафито е 74 kw.Мисля да я чипна и от 101 к.с. да стане на 125 к.с.
                    Честито ве ей.... не се ошумолявай ще почерпиш... А ве ей... не остаря ли за чипосване бе....,че до тъща ти ще се возиш основно... къв е тоя зор да стигаш по-бързо до нея ве?!? Честито и много безаварийни километри Добри!!!
                    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Честито и от мен!А относно конските сили - прав е Торнадо - за какво изобщо ги гледате? Какви закръгляния? В закона си пише - до 74 kW ВКЛЮЧИТЕЛНО са на ниския данък (т.е. намаляване на 50% при наличие на катализатор). От 75 нагоре - няма намаление.И мойта Дедра е 74 kW, затова знам

Коментар

Брей учуден съм от извънградското поведение на Зафито.Перфектно поведение на пътя, много добро ускорение за 101 к.с. с това купе, нисък разход - 5,9 л/100 при скорост 110-120 км/ч постоянно поддържани с изключение на ограниченията в населените места.На 5-та с 120 км/ч оборотите са 3000. По-тромава колица с ясно изразена турбо дупка между 1500-2000 оборота. Но от 2000-3000 оборота ускорението е доста добре изразено.Като стабилност и маневреност е добре.В градски условия е бавничка. Загрява много бавно и лично аз това го смятам за недостатък тъй като това е предпоставка за пукане на глава, ако решиш на студен двигател да караш бързо.Като багажно пространство е супер. За пръв път не съм се карал с жената за багажа в колата :D

Коментар

doofiat написа:
                          ...много добро ускорение за 101 к.с. с това купе, нисък разход - 5,9 л/100 при скорост 110-120 км/ч постоянно поддържани с изключение на ограниченията в населените места.На 5-та с 120 км/ч оборотите са 3000. ...
                          Разходът на 1.9 ЖТД е доста по-нисък но на това тежичко купе предполагам твоят е разбираем. Много обороти за 120 км/ч бе При ЖДТ са значително по-малко, ако не се лъжа.Радвам се, че си доволен от новата придобивка :D Но не забравяй, че багажът се и мъкне на ръка, когато оставяш жена си да си разиграва коня
                          She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

gantcho написа:
                            doofiat написа:
                            ...много добро ускорение за 101 к.с. с това купе, нисък разход - 5,9 л/100 при скорост 110-120 км/ч постоянно поддържани с изключение на ограниченията в населените места.На 5-та с 120 км/ч оборотите са 3000. ...
                            Разходът на 1.9 ЖТД е доста по-нисък но на това тежичко купе предполагам твоят е разбираем. Много обороти за 120 км/ч бе При ЖДТ са значително по-малко, ако не се лъжа.Радвам се, че си доволен от новата придобивка :D Но не забравяй, че багажът се и мъкне на ръка, когато оставяш жена си да си разиграва коня
                            Да - при ЖТД на 5 -та със скорост 110-120 км/ч. - 2400 - 2500 об/мин.
                            A17DTС/S
                            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Working...
                            X